Liigan paras it-tuki 

Liigan paras it-tuki

Lentopalloilun Mestaruusliigassa pelaavalla Vantaa Ducksilla on kiistämättä liigan paras it-tuki, kun Esko Vuorinen jättää kasvattajaseuransa Raision Loimun ja liittyy tulevalle kaudelle ankkojen liberoksi Hassib Fowad Rezain rinnalle. Kyberturvallisuus ja tietotekniikka ovat molemmilla ankkaliberoilla lentopallon lisäksi hallussa.

22-vuotias ja 182 senttinen Esko Vuorinen haluaa tulevalla kaudella haastaa liigan parhaat liberot ja kokee, että Vantaa Ducks on siihen oikea paikka. Ankat ovat hänen mielestään paras mahdollinen joukkue kehittyä ja menestyä pelaajana. – Vantaa Ducks on nuori ja kilpailuhenkinen joukkue ja kun viikon verran kävin joukkueen treeneissä se tuntui hyvältä ja oikealta, Esko Vuorinen sanoo.

Vuorinen liittyy ankkalaumaan toden teolla, kun treenit jatkuvat elokuussa. Mutta jo nyt hän kertoo uskovansa, että tulevalla kaudella mennään pudotuspeleihin. Turun yliopistossa tietotekniikkaa opiskeleva Vuorinen muuttaa pääkaupunkiseudulle ja jatkaa opintojaan etäopiskeluna. Korso ei ole hänelle ennestään tuttu, mitä nyt on käynyt Raision Loimun kanssa Lumossa pelaamassa. Rezai puolestaan on opinnoissaan loppusuoralla kyberturvallisuuteen erikoistuvaksi insinööriksi, joten it-tuntemusta ankkojen alakerrasta siis ensi kaudella löytyy.

Viime kaudella Esko Vuorinen pelasi Loimussa lähinnä yleispelaajan tontilla, mutta nyt on tarkoitus erikoistua liberona pelaamiseen. – Koen, että Loimussa minulla ei olisi ollut sellaisia mahdollisuuksia, kun mitä Ducks nyt tarjoaa. Haluan kehittyä lentopalloilijana ja tämä antaa minulle hyvät edellytykset siihen, Vuorinen sanoo.

Valmentaja Juho Rajala toteaa, että uudesta tulokkaasta ei ole vielä täydellistä kuvaa, mutta kolmen nähdyn treenin perusteella hän uskoo, että hyvää tulee. Hän luottaa myös toiseen Vuoriseen, Kasperiin, joka valmensi Esko Vuorista viime kaudella ja suositteli tätä ankkoihin. – Esko on kova poika tekemään hommia ja uskaltaa myös avata suunsa takakentällä ja ohjata peliä tavalla, jolla liberon ääni kuuluu. Taidotkin ovat hyvällä tasolla, Rajala sanoo.

Valmentaja ei vielä ota kantaa siihen, kuka on tulevan kauden ykköslibero. Sen sijaan hän pitää kilpailutilannetta Fowadin ja Vuorisen välillä mielenkiintoisena. Kumpikin saa omat näytön paikkansa, hän lupaa. – Näytöt sitten ratkaisevat, Rajala toteaa.

Kuva: Tuomas Pelto

Vantaa Ducks

Tiedotus/Katarina Koivisto

 

Posted in Vantaa Ducks.