Lakkapää sarjajohtaja Vantaa Ducksin pyörremyrskyyn!

Lentopalloilun Mestaruusliiga jatkuu sunnuntaina 23.10. klo 17.00 Vantaan Korson Lumo-hallissa. Vakuuttavassa sarjajohdossa oleva Vantaa Ducks pelasi keskiviikkona katsojien sydämiin menevän pelin Tiikereitä vastaan voittamalla sen 3 – 1. Sunnuntaina vieraaksi tuleva Lakkapää Rovaniemeltä on tällä kaudella kerran kukistanut Ettan kotikentällään ja on aina vaarallinen vastustaja. Lakkapään taustalla oleva Perungan Pojat ry eli PerPo viettää juhlakauttaan ja täyttää keväällä seitsemänkymmentä vuotta. Joukkueen päävalmentaja Normunds Veinbergs oli Ducksin päävalmentajan Ismo ”Iska” Tuomisen luottosoturi, kun silloin SantaSportin nimellä oleva seura voitti Mestaruusliigassa kultaa keväällä 2007. ”Iska” siis tietää miltä ”pojan” nostaminen tuntuu. Lakkapään kovin syömähammas on ruotsalainen hakkuri Fredric Gustavsson. Fredricin lisäksi joukkueessa on kolme ulkomaalaisvahvistusta. Luottokeskarina on KoVestakin tuttu Tuomas Hautala. Yleispelaaja Jouni Palokangas teki viime kaudella paluun joukkueeseen. Yleispelaaja Miikka Lemola on aloittanut kauden vahvasti. Lakkapään juhlakauden satsaukset viestivät kovasta halusta menestykseen.

Vantaa Ducks on aloittanut kauden sykähdyttävän vakuuttavasti. Joukkueen esityksestä on huokunut uudenlainen itsevarmuus omaan tekemiseen. Ilme on pirteä ja rento ja jokaisella pelin osa-alueella on menty eteenpäin. Keskiviikon pelissä jäntevä ankkalauma oli liikkeellä aggressiivisesti ja palloa kaivettiin peliin melkein pukuhuoneesta asti. Hyökkäyksiä päätettiin laajalla rintamalla ja Tiikerit-pelaajia kaatui välillä lyöntien voimasta kuin keiloja. Kapteeni Toni Kankaanpään syötöissä oli hurjaa voimaa ja Miro ”Käsi” Määttäsen moukarimaisten junttalyöntien takia Lumon lattiarakenteet on ensi kesänä paalutettava uudestaan. Suomalaisugrilaisen miehistön unkarilaiset taiturit Szabo ja Magyar ovat hyvin kotiutuneet Korson Matariin ja pelii sujuu molemmilta mallikkaasti. Bálint Magyarin mukaan Alpár Szabolla on vain yksi negatiivinen ominaisuus. Alpárin mieliala vaihtuu kuin sää. Toivottavasti sunnuntaina Szabolla on aggressiivinen poutasää. Päävalmentaja Ismo Tuominen veikkasi Vetolainen-lehden kolumnissaan tulevasta kaudesta tasaista, kiihkeää ja kuumaa. Tämän veikkauksen mukaan sunnuntaiksi on tulossa kova vääntö molemmille seuroille tärkeistä sarjapisteistä.

Ankkamaskottimme on sunnuntaina jälleen valmiina heittämään joukkueen pelaajien kanssa yläfemmoja esittelyosuudessa. Yleisön kannattaa tulla ajoissa paikalle, niin vältytte jonottamasta lippuja. Ennakkoon voi lipun ostaa Ducksin nettisivuilta löytyvästä lippuautomaatista ja siten varmistaa itselleen paikkalipun. Kahvioita on jälleen kaksikin kappaletta, joten pienellä jonotuksella pääsee yleisö nauttimaan niin makeista kuin suolaisista antimista. Lakkapää-ottelun jälkeen Vantaa Ducks kohtaa Tampereella Iskun keskiviikkona 26.10. Seuraava kotiottelu on lauantaina 29.10. klo 17.00 ja vieraaksi tulee päävalmentajavelho Olli Kuoksan luotsaama Etta Oulusta. Silloin tunnelma on taatun kuumaa ja kiihkeää kuin ankkojen soidinmenot.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.