Kolmas erä antoi toivoa ankoille

Kolmas erä antoi toivoa ankoille

1 – 3 (21 – 25, 22 – 25, 25 – 19, 18 – 25)

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducks kohtasi Team Lakkapään, joka oli jälleen parempi, nyt erin 1 – 3. Team Lakkapään Peetu Mäkinen olin kentän kunkku hurjin tehoin 28/+17. Juho Kauniston ja Lauri Lehtosen pirteät esitykset olivat kotijoukkueen ilon pilkahduksia. Kolmannen erän voitto antoi uskoa ankkojen kauden jatkopeleihin. Pelillinen lukko on ehkä sittenkin aukeamassa. Yleisöä oli Lumon lauteilla 306 katsojaa. Otteluisäntänä oli Rakennuslehti.

Ensimmäisen erän alku oli Lakkapään vahvaa hyökkäämistä. Ankkojen vastaanotto- ja syöttöpeli takkusi, myös Lakkapäällä oli syötön kanssa ongelmia. McCarthyn lyötyä ankkojen torjunnan yläkäsistä pallon maisemaan, otti ankkakäskijä Tuominen erän ensimmäisen aikalisän tilanteessa 8 – 13. Ankat nousivat aikalisän jälkeen iholle ja tasoihin. Sippolan ässä vie Lakkapään johtoon 18 – 20. Lakkapään onnistuneen hyökkäyksen jälkeen otti Tuominen aikalisän tilanteessa 18 – 21. Peetu Mäkinen oli kovassa iskussa niin nelos- kuin kuutospaikan hyökkäyksissä. Peetu Mäkisen lyötyä vastapallon ankkatorjunnan käsistä kelloon merkittiin erä vieraille 21 – 25.

Peetu Mäkinen aloitti myös toisen erän vahvasti. Lakkapään hyökkäystehot paranivat ja ankat hakivat vielä parasta hyökkäysvirettään. Kankaanpään jäätyä torjuntaan nelospaikan hyökkäyksessään otti Tuominen toisen erän ensimmäisen aikalisän tilanteessa 4 – 8. Külaotsin jäätyä torjuntaan otti Tuominen toisen erän toisen aikalisänsä tilanteessa 7 – 13. Leo Jackin syöttövuorolla ankat saivat pelinsä kulkemaan ja tilanteessa 11 – 14 otti Tuomi Lakkapään aikalisän. Juho Kauniston torjuttua McCarthyn oli tilanne jo 15 – 16. Erän lopussa Lakkapään vahvat hyökkääjät olivat Peetu Mäkinen ja Janne Marttila. Peetu Mäkisen onnistunut pipe-hyökkäys päättää erän lukemiin 22 – 25.

Kolmanteen erään Tuominen laittoi yleispelaajiksi Kankaanpään ja Kauniston. Erän alussa Kaunisto iski päivän kovimman pommin, niin että Lumon parketti vaikeroi. McCarthyn lyötyä leveäksi menivät ankat johtoon 6 – 5. Lakkapään torjunnan verkkovirheen jälkeen otti Tuomi erän ensimmäisen aikalisän tilanteessa 10 – 7. McCarthyn lyötyä jälleen leveäksi otti Tuomi erän toisen aikalisän tilanteessa 14 – 9. McCarthyn tilalle tuli Matias Korhonen. Niko-Matti Koskela oli korvannut Tuomas Hautalan. Kaunisto murjoi Mikasaa ja tilanne 17 – 12. Sippola vaihtui Juuriseen tilanteessa 21 – 13. Matias Korhosen rättisyötön jälkeen erä oli taputeltu lukemin 25 – 19.

Tuominen otti neljännen erän ensimmäisen aikalisän tilanteessa 1 – 4. Kauniston jäätyä Lakkapään torjuntaan otti Tuominen erän toisen aikalisän tilanteessa 3 – 9. Lakkapää lisäsi vauhtia tilanne oli jo 4 – 12. Lauri Lehtonen kaventaa paterilla tilanteeksi 15 – 21. McCarthy tappaa pallon ja erä Lakkapäälle 18 – 25 ja ottelu vieraille erin 1 – 3.

Otteluisäntä Rakennuslehti palkitsi Vantaa Ducksin parhaana pelaajana Pasi Hyvärisen ja Team Lakkapäästä Peetu Mäkisen. PROLiberoksi arvovaltainen raati valitsi Pasi Hyvärisen.

LähiTapiolapisteet

3 pistettä Peetu Mäkinen, Team Lakkapää

2 pistettä Jeremy Davies, Team Lakkapää

1 piste Janne Marttila, Team Lakkapää

Ottelun parhaat pistemiehet:

Vantaa Ducks: Juho Kaunisto 12/+8, Karl Külaots 12/+2, Lassi Nurminen 10/+7

Team Lakkapää: Peetu Mäkinen 28/+17, Jason McCarthy 13/-1, Daniel Grant 10/+7

Lehdistötilaisuuden kommentit:

Libero Pasi Hyvärinen, Vantaa Ducks

”Olen erittäin tyytyväinen Juho Kauniston peliin. Juho on mennyt tällä kaudella paljon eteenpäin. Nelospaikan torjunnallamme ei tänään saatu oikein mitään aikaa. Nyt ei ole minusta jäpittämistä, ja joukkueen sisällä on ihan hyvä henki. Joukkuetta selvästi harmittaa kun ei saada tulosta, vaikka meillä olisi kyllä voittamiseen edellytykset”.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

”Kyllä täytyy oma tunnepuoli jättää pois ja taas kerran analysoida rauhassa peli, vaikka kiehuukin välillä. Otan omaa piikkiini, että Juho Kaunisto oli kentällä vasta kolmannessa erässä. Viime yönä tuli tosiaan herättyä neljältä ja mietin, ketkä aloittavat tänään. Meidän olisi tänään pitänyt saada enemmän aikaan torjunnalla Peetu Mäkistä vastaan, mutta annetaan krediittiä Peetulle”.

Yleispelaaja Peetu Mäkinen, Team Lakkapää

”Peli meni aggressiivisuuden ja passiivisuuden mukaan. Meillä on aina ollut pelissä musta hetki ja tänään se oli kolmas erä. Seuraava epistola meillä on saada mustat hetket mahdollisimman vähiin”.

Päävalmentaja Henri Tuomi, Team Lakkapää

”Kolmannessa erässä tehtiin ihan kaikki virheet, mitkä oli mahdollista tehdä, suoria hyökkäysvirheitä viisi jne. Nyt onneksi passiivisuus jäi vain yhteen erään. Me löydetään tapoja voittaa ja tänään Peetu oli meidän ratkaisija”.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.