Kaatuuko Tiikerit kolmannen kerran tällä kaudella?

Lentopalloilun Mestaruusliigan runkosarja on Vantaan Ducksin osalta yhtä ottelua vaille. Perjantaina 9.3. vieraaksi saapuu Tiikerit, joka on kauden kahdessa aiemmassa kohtaamisessa kaatunut selkeästi.  Kello 18.30 Vantaan Korson Lumo-hallissa pelattavan ottelun yhteydessä tekee Vantaa Ducks myös hyvää. Jokaisesta myydystä lipusta luovuttaa Vantaa Ducks kolme euroa Korson Diakonialle. Diakonia avustaa saaduilla varoilla korsolaisten lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Vantaa Ducksin pelaajat osallistuvat hyvän tekemisen laittamalla joukkueen kesken ”hatun kiertämään”.

Tiikereiden kausi on ollut joukkueen kannattajille pettymys ja menestykseen tottunut joukkue on jäämässä ulos ratkaisupeleistä. Päävalmentaja Tapio Nissi on saanut runkosarjan loppuotteluissa pelin kulkemaan, mutta se ei kuitenkaan kantanut puolivälieriin. Kalle Määtän tulo passariksi on tuonut lisävarmuutta peliin ja kesken kauden tullut hakkuri Fredric Gustavsson on takonut kovia lukemia. Joukkueesta voi nostaa esiin myös pääkaupunkiseudulta kotoisin olevan yleispelaajan Robert Seppäsen sekä toisen yleispelaajalupauksen Lauri Jylhän. Keskipelaajista kannattaa seurata pitkään seurassa Mikasaa takonutta Antti Leppälää.

Päävalmentaja Ismo Tuominen on saanut viritettyä joukkueen pelin huippuvireeseen juuri oikealla hetkellä. Vantaa Ducks on kaatanut sarjataulukossa ylempänä olevia seuroja tosissaan viime viikkoina. Lauantaina kaatui Kuopiossa LEKA Volley kovan väännön jälkeen erälukemin 3 – 2. Pelin jälkeen Tuominen totesi, että ”odotamme vielä parasta peliämme”. Eiköhän tuo odotus palkita jo Tiikereitä ja puolivälierissä VaLePaa vastaan. Joukkue on hitsautunut yhtenäiseksi ja kun peli vielä pikkuisen paranee, niin Tiikerit saattaa jälleen jäädä ylivyöryvän ankkalauman alle. Passarivelho Magyar on päässyt huippuvireeseen juuri oikealla hetkellä. Kun vastaanotto toimii, niin unkarilaisella kapellimestarilla on kaikki hyökkäysvaihtoehdot käytettävissä. Ja mikä on heittää passeja pelaajalle kuin pelaajalle, koska hyökkääjien tehot ovat nekin olleet nousevia viime otteluissa. Vastaanoton ja puolustuksen hahmona on Pasi Hyvärinen, joten Tiikereillä ei ole helppo löytää paikkoja mihin jujuttaisi pallon parkettiin. Torjunta- ja puolustuspelaamisen parantuminen on yksi perjantainkin pelin  osa-alueita, jossa ankkojen vahvuus näkyy.

Vantaa Ducks on jo ennen runkosarjan päättävää otteluaan varmistanut paikan puolivälieriin. Joukkueen sijoitus on kahdeksas ja joukkueen vastustajakin puolivälierissä on jo selvä, VaLePa. Puolivälierien kotiottelupäivämäärät kannattaa jo nyt laittaa ylös. Toinen puolivälieräottelu on kotiottelu ja pelipäivä on 15.3. torstai. Neljäs puolivälieräottelu on tiistaina 20.3., mikäli ottelupari ei sitä ennen ole ratkennut kolmeen voittoon.  Ottelut alkavat alustavan tiedon mukaan 18.30. Pelipaikka on Vantaa Ducksille erityisen sopiva: Energia-Areena Vantaan Myyrmäessä. Energia-Areena tarjoaa erinomaiset puitteet ratkaisupeleihin ja on lisäksi hyvien kulkuyhteyksien päässä.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.