Kaatavatko ankat Hurrikaanin toistamiseen?

Kaatavatko ankat Hurrikaanin toistamiseen?

Lentopalloilun Mestaruusliigan ehdottomaan eliittiin kuuluva Hurrikaani avaa vuoden 2019 vierailemalla Vantaa Ducksin kotisalilla, Lumo-hallilla Vantaan Korsossa. Ottelu alkaa 5.1.2019 klo 17.00. Päävalmentajien mietteet kuullaan mediapisteen revolverihaastattelussa klo 16.30. Ankkakäskijän Ismo Tuomisen ottelun teema joukkueelleen herättää varmasti kiinnostusta, kun ankkaparvi lähtee runkosarjan ratkaisevalle kevätkaudelle. Hurrikaani on vankasti sarjassa kolmosena ja Vantaa Ducks aloittaa kevätkauden hengittämällä niin Team Lakkapään, Tiikereiden ja Akaa Volleyn niskavilloihin. Ankkalaumalla on pääkilpailijoihin nähden vähiten pelattuja otteluita, joten pistemetsästykselle on hyvät lähtöasetelmat. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Loimaalla 25.11. päättyi Vantaa Ducksin selkeään 0 – 3 vierasvoittoon. Nyt Hurrikaani varmasti janoaa kunnon loimaalaishenkistä rakkikoirarevanssia.

Päävalmentaja Jussi Heino on varmasti tyytyväinen joukkueen syyskauteen. Joukkue on sarjassa kolmantena ja jopa sarjan kärkipaikka on edelleen mahdollista. Toisena oleva Savo Volley on vain neljän pisteen päässä, joten kaikki on vielä mahdollista runkosarjan voittamiseksi. Eemeli Kouki ja Matti Oivanen valittiin Mestaruusliigan joulukuun tähdistöön, joka on myös yksi osoitus Hurrikaanin tähtisikermästä. Eemeli Kouki valitettavasti loukkasi nilkkansa syyskauden päätteeksi ja toipuu alkuvuoden leikkauksestaan. Penkiltä toki löytyy korvaajia, joten Hurrikaani on varmasti vaarallinen jälleen lauantaina. Joukkueen aloitussyöttö on parhaimmillaan murhaava, joten ankkojen hihapuolella on tiedossa superhikinen iltapuhde. Passari West kuuluu ehdottomasti liigan parhaimmistoon tontillaan. Lisäksi joukkueessa on kaksi maajoukkuetason liberoa, Jesse Mäntylä ja Aleksi Mutka. Vasenkätinen hakkuri Antti Ropponen tekee myös halutessaan vastustajan torjunnasta metsämaalaista nyhtöhakkelusta.

Ankkojen loppusyksy oli nousujohteinen, vaikka jouluinen peli Loimua vastaan päättyikin raisiolaisten selkeään voittoon. Kahdeksantena olevaan Team Lakkapäähän on vain kolme sarjapistettä matkaa ja ankoilla on pelattuna neljä ottelua vähemmän kuin rovaniemeläisillä.  Päävalmentaja Ismo Tuominen sai syksyllä kokea pelillisesti jopa valmentajan märän päiväunen, kun ankkapeli äityi huipputasolle. Joululoma on varmasti tehnyt porukalle hyvää. Pieniä vammoja on saatu kursittua kasaan ja jouluhan on muutenkin ihmeiden aikaa. Ajatuksetkin on saatu hetkeksi pois pelistä. Ankat lähtevät peliin haastamaan ja hakemaan jo toista yllätystä peräkkäin nimekkäästä vastustajasta. Passari Akseli Lankinen ja libero Pasi Hyvärinen ovat olleet ankkapelin ehdottomia onnistujia syyskauden voittopeleissä. Keskipelaaja Lassi Nurminen on nostanut tasoaan kuin vihtiläinen nosturi. Lassin tehot hyökkäyspuolella ovat olleet jäätäviä. Mikäli vastaanotto pitää kutinsa lauantaina, niin Loimaan ihme voi toistua Korson pimenevässä illassa.

Hurrikaanin kohtaamisen jälkeen Vantaa Ducks pelaa kauden toistaiseksi tärkeimmän pelinsä Sastamalassa. Suomen Cupin välieräottelussa 12.1. selviää Cupin toinen finalisti. Voitto välierässä tietäisi ankkafaneille hienoa finaalipäivää Turussa 26.1. Seuraava Mestaruusliigan kotiottelu on tiistaina 15.1. klo 18.30. Silloin on mahdollista saada revanssi Raision Loimusta.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.