Juho Rajala jatkaa Ducksin käskyttäjänä

Juho Rajala jatkaa Ducksin käskyttäjänä

Paljon jäi hampaankoloon kesken jääneellä menneellä kaudella, joka päättyi Vantaa Ducksin ollessa hyvässä nousukiidossa. Valmentaja Juho “Juica” Rajala jatkaa joukkueen valmentamista myös kaudella 2020-2021 ja toteaa, että näyttämisen halua riittää.

Juho Rajalan aloittaessa ankkojen valmentajana viime vuonna sopimukseen kuului myös optio jatkosta, ja sen option Rajala ja Vantaa Ducks haluavat käyttää. – Olen keskustellut pelaajien kanssa ja pohtinut mennyttä kautta. Se päättyi meidän osaltamme pahimpaan mahdolliseen hetkeen, juuri kun joukkue oli huippukunnossa, Rajala sanoo. Hän myöntää suoraan, että harmittaa ja näyttämisen halua jäi.

Syksy 2019 ja Rajalan ensimmäiset kuukaudet pääsarjan valmentajana olivat ankoille synkkää aikaa. Avainpelaajia oli loukkaantuneina samalla, kun uusi pelitapa piti ajaa sisään. Tappioita tuli. Tunnelma porukassa oli kuitenkin hyvä, valmentaja kiittelee. Ja joukkue meni koko ajan pelillisesti eteenpäin.

– Plussan puolelle jäi myös joukkueen tasaisuus ja mahdollisuus jakaa vastuuta. Kaikki pääsivät näyttämään taitojaan ja kehitystä tapahtui kauden aikana kun jokainen pystyi nostamaan omaa tasoaan.

Myönteisenä Rajala kokee myös sen, että valmentajana pystyi viemään pelaajia ja joukkueen pelityyliä eteenpäin. Toki kausi jätti myös kehitettävää. Päällimmäisenä Rajala näkee sen, että viime syksynä yksinkertaisesti ei oltu pelillisesti valmiita. Suurin yksittäinen kehitystä vaativa osa-alue oli ja on edelleen hänen mielestään aloitussyötöt. Syöttöpelin osalta joukkue oppi paljon ja mentiin eteenpäin, mutta syötöt ovat myös yksi tulevan kauden pääteemoista. – Tähän panostetaan harjoittelussa vielä enemmän ja silloin lähinnä syöttöjen laatuun, hän toteaa.

Vaikka Juho Rajalalla on 12 kautta liigassa takanaan pelaajana liberon tontilla hän toteaa, että ero pelaamisen ja valmentamisen välillä on suuri. Oman roolinsa valmentajana hän näkee käynnissä olevana prosessina, josta löytyy parannettavaa. Kehityskohteena hän mainitsee esimerkiksi kommunikoinnin pelaajien kanssa.

Keskustelut viime kauden pelaajien kanssa on vakuuttanut Rajalan siitä, että edellytykset jatkaa syksyllä ovat olemassa ja jopa hyvät. Nyt eletään haastavia aikoja ja monet tekijät vaikuttavat tulevaan. Tästä selvitään, on vain kysymys ajasta, valmentaja vakuuttaa. Poikkeusoloissa voi ylläpitää fyysistä kuntoa, mutta myös antaa mielen ja kehon levätä.

Kesäkuussa hän toivoo joukkueen pääsevän jo salille ja lajiharjoittelua lähdetään miettimään erikseen sen jälkeen.

– Minulla on luja usko ensi kauteen ja taustalla tehdään rutkasti töitä, hän sanoo.

Juho Rajala kehuu Korson Vedon taustaryhmää aktiiviseksi ja hyväksi. Se tarkoittaa hänen osaltaan, että hän saa keskittyä päätehtäväänsä eli valmentamiseen ja muut hoitavat liigajoukkueen käytännön asioita. Vaikka tekijöitä ei kuitenkaan koskaan ole liikaa, hän hymähtää.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Katarina Koivisto

Posted in Vantaa Ducks and tagged .