Joonas Jokela ankkojen hakkuriksi

Joonas Jokela ankkojen hakkuriksi

Maajoukkueestakin tuttu hakkuri Joonas Jokela liittyy Vantaa Ducksin tulevan kauden vahvuuteen. Nuoresta iästään huolimatta Joonas on jo kerännyt runsaasti meriittejä ja mitaleja lentopalloilijana.

– Pyörin kesän Ducksin treeneissä ja sekä porukka että henki vaikuttivat hyviltä, Jokela perustelee tuloaan ankkojen joukkueeseen.

Viime kauden 21-vuotias ja 202 senttinen Jokela pelasi Sveitsissä, Lausanne UC:n riveissä. Kotimaisessa Mestaruusliigassa Hollolan Salpiksen kasvatti on muun muassa voittanut pistepörssin ja valittu Mestaruusliigan kuukauden pelaajaksi. Hän oli mukana myös Ettan hopeaa kaudella 2018-2019 voittaneessa joukkueessa.

Jokelan katse tulevalle kaudelle oli alun perin suunnattu ulkomaille, mutta yleisen maailmantilanteen ollessa koronan takia epävarma sopivaa paikkaa ei löytynyt. Kotimaassa ja Vantaalla tuntuu Jokelan mielestä turvalliselta. – Kotimainen liiga on ensi vuonna mielenkiintoinen, eikä yhtä selkeätä ennakkosuosikkia voi nimetä. Tarkoitus on Ducksissa haastaa ennalta vahvempina pidettyjä joukkueita ja sijoittua mahdollisimman korkealle, Jokela sanoo.

Hän haluaa ottaa ankoissa johtavan pelaajan roolin ja auttaa joukkuetta menestymään. Hän näkee myös joukkueessa potentiaalia. – Henkilökohtaisesti haluan näyttää mihin pystyn kotimaisessa liigassa. Ja totta kai olisi siistiä, jos pääsisin mukaan ensi vuoden kotikisoihin Tampereelle. Sen eteen teen töitä, maajoukkuepaikka sitten tulee, jos on tullakseen, Jokela pohtii.

Vaikka tuleva kausi kuluu Vantaalla, niin halua on tulevaisuudessa pelata taas ulkomailla. Jokela viihtyi hyvin Sveitsissä ja hän haluaa katsoa mihin hänen rahkeensa riittävät. – Haluan lähteä katsomaan onko äijästä ammattilaispelaajaksi ulkomaan kentillä ja lähtisikö ura lentoon, hän hymyilee.

Valmentaja Juho Rajalan mielestä Jokelan tulolla joukkueeseen on iso merkitys ja hänelle kaavaillaan isoa roolia. Valmentaja kuvailee häntä sanalla profiilipelaaja. – Tämä on myös Jokelalle itselleen loistava näytön paikka. Ensi vuonna Suomessa pelataan EM kotikisat, ja tässä on nyt paikka pelata loistava kausi ja asettaa henkilökohtaisen tavoitteensa maajoukkueeseen, Rajala tuumii.

Koska kyseessä on vielä nuori pelaaja Rajala, näkee myös kehitettävää muun muassa siinä, miten Jokela toteuttaa vahvoja puoliaan. Syöttöpeli on jo kehittynyt paljon, valmentaja kehuu. Hakkuriksi Jokela on myös hyvä puolustamaan. – Toinen hakkurimme Alek Rastamo on myös tehnyt kesän aikana kovasti töitä ja ottanut isoja askelia eteenpäin. Hän haastaa omalta osaltaan Jokelan, mikä on hyvä asia, Rajala sanoo.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Katarina Koivisto

Posted in Vantaa Ducks.