Jääkö ankkojen tappioputki jo Napapiirille?

Jääkö ankkojen tappioputki jo Napapiirille?

Lentopalloilun Mestaruusliigassa seitsemäntenä oleva Vantaa Ducks lähtee Rovaniemelle ja Ouluun tavoitteena jättää tappioputki jo Napapiirille. Lauantaina ankat kohtaavat Lakkapään kello 17.00 alkavassa ottelussa. Sunnuntaina Oulun Urheilutalolla klo 15.30 alkavassa ottelussa vastaan asettuu Etta. Lakkapää on vielä sarjassa ilman voittoja. Etta saalisti torstaina ensimmäisen voittonsa tällä kaudella kukistamalla Lakkapään erin 3 – 2. Vantaa Ducks suuntaa ikuisen joulun Rovaniemelle viiden ottelun tappioputkessa. Keskiviikkona Raision Kerttulassa Loimu oli tyly isäntä ja otti ankoista 3 – 0 voiton. Vantaa Ducksin passari Michael Milstein oli selkävaivaisena sivussa Joona Väänäsen heiluttaessa ankkojen tahtipuikkoa.

Lakkapään Ducks kohtasi kauden alussa Lumossa ja voitti napapiiriläiset selkeästi 3 – 0. Lakkapää janoaa revanssia. Päävalmentaja Tuomen katseet kääntyvät hakkuri Regan Fathersiin. Onko aussimoukari yksi ottelun ratkaisijoista? Torstaina Ettaa vastaan hän takoi kovia lukemia. Yleispelaaja Miika Lemola on väläytellyt kauden alussa, mutta joutui loukkaantumisen takia sivuun torstaina. Kanadalaisen hihahemmon Gavin Taylorin rooli yleispelaajana korostuu. Mikään läpihuutojuttu ei peli Lakkapäätä vastaan ole. Sarjapisteet olisivat molemmille joukkueille enemmän kuin tärkeitä.

Oulussa sunnuntaina on ylimääräistä sähinää, kun Oulunsalon suurmiehet Juho ja Mika Rajala palaavat Oulun Urheilutalolle. Mika Rajala on vaikuttanut vahvasti Ettan organisaatiossa. Juho Rajala pelasi ensimmäisen liigapelinsä Ettan paidassa 1.10.2003 PerPoa vastaan. Myös aktiivipelaajan uransa hän päätti Ettassa kauteen 2015 – 2016. Ei olisi ihme, vaikka Etta kunnioittaisi kumpaakin Rajalaa juhlallisella seremonialla ennen ottelun alkua. Oulunsalon Vasamaa Juho edusti koko junioriaikansa. Mikäli ankoilla on tarvetta tutustua Oulun turistinähtävyyksiin, ovat Juho ja Mika erinomaisia oppaita niin Tuiran kulmilla kuin Rotuaarin ihmisvilinässä.

Ettan joukkue on muuttunut rajusti viime kaudesta. Valmentaja Olli Kuoksa tunnetaan kuitenkin lahjakkaana valmentajana, joka varmasti puristaa uudesta joukkueestaan kaiken irti Vantaa Ducksia vastaan. Jan Helenius ja Ville Sorvoja ovat kauden alussa olleet Ettan vahvimmat Mikasa-soturit. Keskipelaaja Nuutti Niinivaara tunnetaan myös taistelijaluonteena. Nuutti on pelannut aikanaan myös yhden kauden Vantaan Korsossa. Etta otti viime kaudella hopeaa, joten voittamisen kulttuuria joukkueesta löytyy.

Vantaa Ducksin yleispelaajat Toni Kankaanpää ja Atte Kyrölä olivat iskussa Loimua vastaan. Niin Lakkapäätä kuin Ettaa vastaan on koko Ducksin joukkueen onnistuttava. Mörköhakkuri Strugarin on saatava moukarinsa lämpimäksi, jos tappioputki halutaan jättää jo Napapiirille. Vastaanottopelaamisen on parannuttava, jotta keskipelaajat saadaan vahvemmin hyökkäyspelotteeksi kuin Raisiossa.

Ettan kohtaamisen jälkeen Vantaa Ducks saa 2.11. kello 17.00 alkavaan otteluun Vantaan Korson Lumo-halliin vieraaksi VaLePan. Mikko Eskon tähdittämä mestarijoukkue on hyvä tasomittari ankoille marraskuun alussa.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

 

Posted in Vantaa Ducks and tagged .