Rantaperkiön Isku voitti viisieräisen ottelun

Vantaa Ducks oli lähellä kolmen pisteen saalista Tampereella, mutta neljännen erän lopun ja viidennen erän sulaminen ja virheillä lahjoitetut pisteet tuottivat tuliaisiksi vain yhden pisteen.

Ensimmäisessä erässä ottelun tärkeys näkyi Ducksin pelaajien hermostuneisuutena ja virhealttiutena niin syöttö-, vastaanotto- kuin hyökkäyspelissä. Ducksin pisteiden loppulasku oli miinusmerkkinen. Isku vei erän numeroin 25-18.

Toisen erän alussa Ducks karkasi selvään neljän pisteen johtoon, mutta Tatu Härkösen syöttövuorolla Ducksin nostopeli oli vaikeuksissa ja Isku nousi johtoasemaan. Tilanne eteni tasaisesti numeroihin 18-18, mutta erän lopussa Alpar Szabon torjuntojen ja Iskun virheiden avustamana selvä erävoitto Ducksille numeroin 19-25.

Kolmas erä mentiin kokonaisuudessaan Ducksin hallinnassa ja Ducks teki peräti 11 hyökkäyspistettä Iskua enemmän. Tilannetta tasoitti Ducksin viisi syöttövirhettä, mutta erä selvästi Ducksille numeroin 18-25.

Neljäs erä oli yli puolen välin Ducksin hallinnassa ja teknisellä tauolla Ducks oli viiden pisteen johdossa numeroissa 9-14. Tilanteessa 16-19 Ducksin johdossa tarkkasilmäisen ja esiintymishaluisen tamperelaisen  päätuomarin mielestä kenttä oli normaalia yhdeksää metriä leveämpi ja raja eri kohdassa kuin sen kohdalla seisoneen rajatuomarin mielestä,  päätuomari muutti Matti Hietasen iskun lailliseksi lippumiehen näytettyä pallon osuneen parkettiin virheellisesti rajan takana. Neljän pisteen johdon asemesta Isku nousi kahden pisteen läheisyyteen ja Ilari Toimela viihtyi Ducksin hermoillessa syöttöruudussa turhan kauan. Johtoasemaan päässyt Isku ei antanut mahdollisuuksia Ducksille ja erä kotijoukkueelle numeroin 25-22.

Viidennessä erän alussa Isku avusti vielä Ducksia syöttövirheillään, mutta tilanteen 7-7 jälkeen Isku  karkasi erävoittoon. Ducksin vahva ase keskihyökkäys unohtui ja erä päättyi Ducksin syöttövirheeseen numeroin 15-12.

Ottelussa pisteet menivät tasan 102-102, Ducks teki ottelussa 14 hyökkäyspistettä vastustajaa enemmän, Isku voitti torjunnat 14-10, mutta Iskulle lahjana annettujen 16 syöttö-, 14 hyökkäys- ja 3 nostovirheen bonuksena Isku sai Ducksilta lahjaksi kaksi sarjapistettä. Tatu Härkösen ja Ilari Toimelan syöttövuoroilla Ducks oli vaikeuksissa, oma syöttöpeli oli vastaavasti helppoa ja epävarmaa virheineen.

Mika Mäntylä, Isku:

– Tosi kiva oli voittaa pitkästä aikaa. Tämä oli tosi tärkeä peli meille ja onneksi sain omaakin peliä parannettua eilisestä täysflopista. Oli ihan kiva pelata. Kahden tappioerän jälkeen ei auttanut kuin nollata ja aloittaa peli alusta. Uutta erää ja uutta palloa vaan.

Toni Kankaanpää, Ducks:

– Neljännessä erässä peli oli hanskassa ja sitten lopetimme pelaamisen. Meillä oli johto vielä 19-16 ja sen jälkeen hävisimme, joten voi katsoa vähän peiliin. Neljännen erän lopussa ruvettiin räiskimään palloa ja viidennessä tuntui, että olimme luovuttaneet. Aloitimme pelin tosi huonosti ja valmentaja sanoi ensimmäisellä erätauolla, että hyvin olimme naamioituneet lentopallojoukkueeksi, kun näytimme siltä miltä pitääkin, mutta mitään ei silti tapahtunut kentällä. Jos saamme henkisen draivin päälle, niin olemme itseämme kovempia, mutta jos pelaamme ns. arkilentopalloa, niin häviämme. Pari erää jaksoimme pelata meidän näköistä peliä, mutta sitten se loppui.

Oskar Muurinen, Isku:

– Tänään taisteltiin kyllä henkeen ja vereen pisteistä, ja tehtiin neljännessä erässä todella hieno nousu. Mörökölli Hietanen siinä heräsi, vaihdot osuivat kohdilleen. Matilla oli pelin alku huono, mutta hän teki tärkeitä pisteitä pelin lopussa. Henkisellä puolella tapahtui jonkinlainen herääminen, neljännen erän voiton jälkeen oli vahva tunne, että viides erä voitetaan. Toivotaan, että tämä antaa buustia jatkoon ja sitten kokeillaan saadaanko Raisiosta haettua ensimmäinen vierasvoitto. Kyllä kynsin ja hampain taistellaan runkosarjan loppu, leuka rintaan ja pitkät pisteputket poikki, ja runkosarjan lopussa näkee mihin se riittää.

Ismo Tuominen, Ducks:

– En haluaisi tätä sanoa, mutta pakkohan se on. Neljännen erän lopussa sulimme ihan täysin. En tykkää siitä, että päätuomari muuttaa 16-19 –tilanteessa rajatuomarin päätöksen, mutta anteeksiantamaton sulaminen silti meiltä. Maltoimme kolme ja puoli erää olla tekemättä virheitä, sitten räiskittiin takaseinään. Ei ollut meille tyypillistä. Kyllä meillä tahtoa oli voittaa, mutta uskallusta ehkä ei riittävästi. Ihan helvetillisen tärkeät pinnat hävittiin.

Parhaat pelaajat: Mika Mäntylä, Isku ja Bálint Magyar, Ducks

Rantaperkiön Isku – Vantaa Ducks 3-2
25-18, 19-25, 18-25, 25-22, 15-12
Rantaperkiön Isku: Mäntylä 21/+14,Hietanen 17/+9,Toimela 11/+10
Vantaa Ducks: Määttänen 20/+4,Kankaanpää 15/+3,Szabo 14/+13
Katsojia: 425

LähiTapiolan pisteet
3 Magyar Ducks
2 Mäntylä Isku
1 Määttänen Ducks

Ottelutilasto

Vantaa Ducks
Tiedotus/Esa Parviainen

Posted in Vantaa Ducks.