Indiana Kankaanpää ja Vantaa Ducksin voitonmetsästäjät

Indiana Kankaanpää ja Vantaa Ducksin voitonmetsästäjät

Lentopalloilun Mestaruusliigassa pelataan keskiviikkona 29. tammikuuta Vantaan Korson Lumo-hallissa Loimu-trilogian kolmas osa. Ottelu alkaa kello 18.30. Kello 18.00 ovat joukkueiden valmentajat kahvion viereisessä mediapisteessä pohtimassa tulevan ottelun ennakkoasetelmia. Kasper Vuorinenhan siteerasi lauantain pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Apple-legendan Steve Jobsin ajatuksia. Onko Korsossa luvassa Juho Rajalan huulilta korsolaisen suuren kirjailijan Juhani Peltosen Elmo-hahmon ajatuksia. Elmo muuten inhosi lehdistötilaisuuksia suurvoittojensa jälkeen ja hän mieluimmin puhuikin niissä omenanviljelystä. Huhu kertoi, että Elmoon olisi aikanaan nuorena siirretty kotkan, gepardin ja karhun verta. Mikäli Rajala saa viritettyä pelaajansa elmomaiseen vireeseen, niin ottelun voitto on varma.

Raision Loimu on voittanut niukasti trilogian kaksi ensimmäistä kohtaamista. Molemmissa otteluissa on vastustaja noussut kahden erän jälkeen sillasta. Lauantaina Kerttulassa sai Ducks syötöillään kahdessa ensimmäisessä erässä Loimun vastaanoton irti ja vahva torjuntapelaaminen oli sen jälkeen mahdollista. Keskiviikkona on ankkojen oltava vahvoja alusta loppuun, mikäli Tonin ja kumppaneiden haikailemat kolme sarjapistettä halutaan jättää pistelaariin. Vantaa Ducks pelaa jokaista peliä sopivan paineen alla, joka laittaa panosta jokaiseen palloon. Loimu oli siirtänyt lauantaina Blake Leesonin keskarin paikalta hakkuriksi. Leesonin kone yski aluksi, mutta Blake sai otteen ja oli O´Dean lisäksi yksi Ducksin kaatajista. Keskeltähän tuli Raisiossa kolmessa viimeisessä erässä tavaraa enemmän kuin laki määrää. Siihen oli yhtenä syynä ankkojen syötön heikkeneminen kahteen ensimmäiseen erään verrattuna. Lisäksi Loimu vaihtoi kahden erän jälkeen Joel Laakson Tomi Saariseen, joka oli passarina yksi Loimun voiton arkkitehdeista.

Monet ankkafanit ovat Lumon kahvin lomassa todenneet, että joukkueessa on paljon potentiaalia. Tähän on varmaan kaikkien ankkafanien helppoa yhtyä. Keskiviikon voiton metsästyksen yksi resepteistä on varmasti laittaa tuo vahva potentiaali jokaisen pelaajan vahvalla asenteella yhdeksi voiton keskeisistä avaimista. Juho Rajala totesi, että Ducksin joululahjasta Tommy Carmodysta pyritään taktisesti ottamaan vielä enemmän irti. Tommyhan on osaltaan jättiläisen olemuksellaan avannut laitapelaajille enemmän tilaa tehdä tuhojaan. Loimua vastaan on syötön oltava tehokas. Mikäli Loimun vastaanotto toimii kulhomaisella tarkkuudella, ovat ankat lirissä. Keskeltä Loimulla todellakin pallo kuolee Lumon parkettiin kovaa ja korkealta. Hyökkäyksessä ei omiin virheisiin ole varaa ja pallon roiskiminen on syytä unohtaa. Kapteeni Toni Kankaanpää on varmasti katsonut Indiana Jones elokuvia. Nyt Indianan jalan jäljillä kulkeva Kankaanpää haluaa vyölleen kotiluolassa voiton Loimusta. Voitto avaisi myös uskon jälleen omaan peliin runkosarjan loppusuoralle.

Loimu-trilogia vaihtuu keskiviikon jälkeen itäiseen kiertueeseen. Lauantaina on Joensuussa vastassa yksi tämän kauden päävastustajista, Karelian Hurmos. Tuon ottelun panoksena on vertauskuvallisesti kuusi sarjapistettä. Sunnuntaina ankat pääsevät mittauttamaan tasonsa, kun vastassa on koko savolaisen yhteisön lippulaiva, Savo Volley. Joukkueella on käytössään savolaisen hakkurivälineteollisuuden huippuase, Lelu. Seuraavassa kotiottelussa onkin yllättäen vastassa 8.2. lauantaina juurikin Savo Volley.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks and tagged .