Hurrikaani mylläsi voiton kolmessa erässä

Hurrikaani mylläsi voiton kolmessa erässä

0 – 3 (17 – 25, 19 – 25, 19 – 25)

Lentopalloilun Mestaruusliiga kevätkausi käynnistyi Vantaa Ducksin ja Hurrikaanin kohtaamisella. Hurrikaanin peli kulki kuin loimaalainen unelma. Vahva syöttöpeli pohjusti Hurrikaanin selkeän vierasvoiton 0 – 3. Ottelun ennakkohaastattelussa tuli uutispommi, kun ankkakäskijä totesi hakkuri Macielin poissaolosta, että ”hän ehkä tulee takaisin tai ei tule”. Näin tänään ankkakuusikossa hakkurina pelasi Karl ”Kalle” Külaots. Macielin tilanteeseen tulee lisävaloa tammikuun aikana. Sopimus Macielilla on edelleen Vantaan Ducksin kanssa. Otteluisäntänä oli NHP Yhtymä Oy. Yleisöä oli loppiaisen aattona tullut paikalle 370 katsojaa.

Ensimmäisen erän avasi Tapio Toiviainen vahvasti tekemällä nelospaikalta kolme ensimmäistä pistettä. Vallinin syöttövuorolla ankat tulivat tasoihin 4 – 4. Oivasen ässät vievät Hurrikaanin 5 – 8 johtoon, mutta Nurmisen paterilla homma saadaan poikki. Ankat kävivät välillä jo iholla 10 – 11, mutta Ropponen vie Hurrikaanin 10 – 13 johtoon. Kun Kyrölä jää vieraiden torjuntaan, niin Tuominen kutsuu ankat aikalisälle tilanteessa 10 – 14. Ankat saavat kirivaihteen päälle jälleen Vallinin syöttövuorolla, mutta Hurrikaanin torjunta puuttuu peliin ja tilanne 12 – 15. Oivasen mennessä syöttöpaikalle ottaa Tuominen erän toisen aikalisänsä tilanteessa 13 – 16. Oivasen syöttövuoro muodostuu ratkaisuksi ja Kankaanpää vaihdetaan Kaunistoon, mutta mikään ei auta. Tilanteessa 14 – 20 Kyrölä vaihtuu Kattelukseen. Ropponen oli erän lopun Hurrikaanihahmo. Kutinlahden pateri päätti erän lukemiin 17 – 25.

Toisen erän alussa mennään tasaisemmin ja Kankaanpään torjuttua Ropposen ollaan tasoissa 4 – 4. Westin juju kakkosesta vie vieraat 6 – 8 johtoon. Kyrölän pipen epäonnistuttua Tuominen ottaa aikalisän tilanteessa 10 – 13. Oivanen painoi vahvalla syötöllä heti aikalisän jälkeen ja vie vieraat jo 10 – 14 johtoon. Külaotsin syöttövuorolla ankat saavat kirivaihteen päälle ja tilanne jo 14 – 15. Sitten Hurrikaani taas nykäisee ja tilanteessa 14 – 18 kutsuu Tuominen jälleen joukot kasaan. Hurrikaani tiivisti erän lopussa jälleen torjuntaansa, johon ankkahyökkäykset kilpistyivät. Tilanne karkasi vieraille jo 14 – 21 johtoon. Pientä ankkarimpuilua loppuun, mutta erä helposti Hurrikaanille 19 – 25. Kovin hengetöntä oli ankkojen kaksi ensimmäistä erää.

Kolmannen erän alku lähti tuttuun tahtiin. Ropposen piiska avasi pelin, 0 – 1. Hurrikaani meni kolmen pisteen johdossa ja ankkojen kone ei meinannut millään käynnistyä. Passari Akseli ”Aksu” Lankisen painava lyönti herätti ankat, 8 – 9. Hurrikaani terästi jälleen torjuntaansa ja ero kolme pistettä 9 – 12. Ero saatiin jälleen kurottua pisteeseen 11 -12, mutta Oivasen syöttövuorolla vieraat jälleen karkaavat ja Tuominen otti aikalisän tilanteessa 11 – 14. Oivasen vedettyä ässän Tuominen otti heti toisen aikalisänsä tilanteessa 11 – 15. Hurrikaani ja vieraiden kova torjunta vei lopulta erän helposti ankkojen virheiden saattelemana eräpistein 19 – 25.

Otteluisäntä NHP Yhtymä Oy palkitsi ottelun parhaana Vantaa Ducksista Pasi Hyvärisen ja Hurrikaanista Matti Oivasen. Arvovaltainen raati seuloi PROLiberoksi Jesse Mäntylän.

LähiTapiolapisteet

3 pistettä Matti Oivanen, Hurrikaani

2 pistettä Matthew West, Hurrikaani

1 piste Antti Ropponen, Hurrikaani

Ottelun parhaat pistemiehet:

Vantaa Ducks: Atte Kyrölä 10/-1, Karl Külaots 8/-2, Antti Vallin 7/+3

Hurrikaani: Matti Oivanen 15/+11, Antti Ropponen 11/+6, Tapio Toiviainen 9/+6

Lehdistötilaisuuden kommentit

Libero Pasi Hyvärinen, Vantaa Ducks

”Hurrikaani pelasi perusvahvan pelin ja erityisen vahvan syöttöpelin. Meillä ei tänään vastaanotto toiminut ja meidän vastaanoton on toimittava, jotta meidän peli kulkisi. Meillä meni homma jäpittämiseksi. Meidän pitää vain jokaisen katsoa peiliin ja sitä kautta saadaan homma kuntoon”.

Päävalmentaja Ismo ”Iska” Tuominen, Vantaa Ducks

”Paljon ollaan puhuttu asioita ja tämän viikon harjoitukset ovat olleet poikkeuksellisen iloisia ja hyviä. Hurrikaanin syöttöpeli oli tänään hurjaa varsinkin passari Westillä ja Oivasella. Kahdessa ensimmäisessä erässä meidän pelaaminen loppui kuudentoista pisteen jälkeen ja emme saaneet enää otetta. Tänään oli selkeästi kovempi joukkue verkon toisella puolella”.

Keskipelaaja Matti Oivanen, Hurrikaani

”Hyvä esitys meiltä. Parannettiin peliämme koko ajan pelin edetessä. Ankat eivät saaneet parasta peliään ja aika helposti tämä peli tuli meille. Yksi osa oman syöttöpelin parantumisessa on ollut järjen käytön lisääminen. Ei sitä syöttöä tarvitse aina vetää täysillä”.

Päävalmentaja Jussi Heino, Hurrikaani

”Hyvin ansaitun pelitauon jälkeen meiltä oli vahva esitys. Tultiin myös pitkän tauon jälkeen edelleen hyvin peliin. Hyvin olen viihtynyt Loimaalla. Mikäs siellä on viihtyessä, kun on mukavaa porukkaa ja tuollaisia pelaajia”.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook ������

Posted in Vantaa Ducks.