Hurrikaani kaatoi hyvällä lentopallolla ankat

0 – 3 (27 – 29, 18 – 25, 15 – 25)

Lentopalloilun Mestaruusliigassa saatiin intiaanikesäisen sunnuntain lisäksi nauttia lentopallosta, kun Vantaa Ducks kohtasi Hurrikaanin Vantaan Korson Lumo-hallissa sunnuntaina 14.10. pelatussa ottelussa. Ensimmäinen erä oli tasainen, mutta sitten Hurrikaani vei ottelua. Hurrikaani jatkoi kauden alun hyviä esityksiään ja ottelu selkein numeroin 0 – 3 loimaalaisille. Otteluisäntänä oli viihdyttävässä pelissä Kattotutka, joka on vesikaton luotettava kumppani. Yleisöä oli Vantaa Ducksin kauden kotiavaukseen saapunut 452 katsojaa.

Ensimmäinen erä alkoi kauden ensimmäisellä kotiässällä Akseli Lankisen kädestä. Ankat lähtivät peliin kuusikolla Lankinen, Nurminen, Vallin, Kankaanpää, Jack ja Maciel sekä liberona Hyvärinen. Maciel aloitti vahvasti ja pian oli tilanne 5 – 2. Päävalmentaja Heino otti tässä vaiheessa ensimmäisen aikalisänsä. Se auttoi ja tilanne oli Oivasen toisella ässällä 5 – 6. Hurrikaani aloitti vahvalla syötöllä ja Tuominen otti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 7 – 10. Hurrikaani johti jo 8 – 13. Hurrikaanin torjuttua ankkojen keskihyökkäyksen otti Tuominen erän toisen aikalisänsä numeroissa 10 – 16. Joona Väänänen tuli syöttämään Nurmisen tilalle ja tilanne jo 13 – 16. Lankisen ässän osuttua onnekkaasti Ropposen pakaraan, otti Heino toisen aikalisänsä numeroissa 20 – 22. Leo Jackin syötöllä tullaan jo tasoihin 23 – 23. Jack syötti jo eräpallon, mutta Oivasen paterilla Hurrikaani tuli tasoihin 24 – 24. Erän loppu oli kovaa vääntöä, mutta kahdella kovalla torjunnalla erä Hurrikaanille pistein 27 – 29.

Toinen erä alkoi tasaisissa merkeissä. Ankkojen keskihyökkäyksen mentyä leveäksi otti Tuominen erän ensimmäisen aikalisän tilanteessa 6 – 9. Lankisen torjunnalla tultiin jo iholle 8 – 9. Leo sai pelijuonesta kiinni ja pallo alkoi kuolemaan. Tilanne jo tasoissa 10 – 10. Ankkojen syötön jäätyä verkkoon otti Tuominen erän toisen aikalisänsä numeroissa 12 – 15. Erän keskivaiheita sävyttivät ankkojen virheet. Tuominen otti tuplavaihdon ja sisälle Väänänen ja Külaots. Pois Lankinen ja Maciel. Jack vaihtui Kyrölään. Mikään ei auttanut ja tuplavaihtokin otettiin takaisin. Hurrikaani pelasi erän lopun päävalmentaja Heinon markkinoimaa hyvää lentopalloa. Se toimi. Erä Loimaan ylpeydelle numeroin 18 – 25.

Kolmas erä alkoi Hurrikaanin hyvällä lentopallolla. Tuominen kutsui ankkaparven aikalisälle tilanteessa 3 – 7. Kyrölän syöttövuorolla ankat saivat pienen kirin ja sitten Hurrikaani meni taas menojaan. Lankinen vaihtui Väänäseen ja Tuominen otti toisen aikalisänsä tilanteessa 7 – 13. Ankkojen syöttö romahti kolmannessa erässä, mutta Väänänen herätti Lumon yleisön torjuttuaan Kutinlahden vastapallolyönnin. Hurrikaani piti kuitenkin eron koko ajan neljässä tai viidessä pisteessä. Ropponen antoi pallolle kyytiä ja ero kasvoi jo kuuteen pisteeseen. Hurrikaani meni kovalla asenteella menojaan. Erä lopulta selkein lukemin 15 – 25 Hurrikaanille ja samalla koko erä lukemin 0 – 3.

Otteluisäntä Kattotutka palkitsi kotijoukkueen parhaana pelaajana Thiago Macielin ja vierailija Hurrikaanista Matti Oivasen.

Hakkuri Thiago Maciel, Vantaa Ducks

”Me lopetimme pelaamisen ensimmäisen erän jälkeen. Niin ei voiteta otteluja. Meidän täytyy saada lisää kokemusta voittaa pitkiä palloja. Omaa peliäni tänään vaivasi pieni nilkkavamma, mutta jatkossa pallo kuolee vielä paremmin”.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

”Yritettiin tosiaankin ensimmäisen erän jälkeen jotain sellaista, jota emme osaa. Liikaa tehtiin virheitä ja keskipeli kuoli täysin. Leijaa syötettiin takamainoksiin, vaikka harjoituksissa syöttö on viikolla kulkenut hyvin.  Koko ajan tehdään töitä, että saadaan peli lopullisesti loksahtamaan paikoilleen”.

Keskipelaaja Matti Oivanen, Hurrikaani

”Tehtiin aika paljon syöttövirheitä meidän normaalitasoon nähden. Niillä annettiin tänään tasoitusta. Muuten pelattiin päävalmentajan sisään ajamaa peliä ja hyvin toimi”.

Päävalmentaja Jussi Heino, Hurrikaani

”Ankat tosiaan tulivat hävityn ensimmäisen erän jälkeen peliin liialla yrittämisellä ja peli siirtyi meille. Tapio Toiviainen tuli tänään Eemelin tilalle ja paljon muita vaihtoja en tehnyt”.