Hurmokselliset ankat Lakkapään kimppuun

Hurmokselliset ankat Lakkapään kimppuun

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducks saavutti toisessa ottelussaan upean voiton Karelian Hurmoksesta sunnuntaina. Voitto maistui kauteen uudistuneena lähteneelle Vantaa ja Pääkaupunkiseudun ylpeydelle. Lauantaina 5.10. on ankkafaneilla tilaisuus päästä kannustamaan suosikkiaan, kun Lakkapää saapuu vieraaksi klo 17.00 alkavaan otteluun. Kello 16.30 ovat niin Ducks-valmentaja Juho Rajala kuin Lakkapään Henri Tuomi kahvion viereisessä haastattelupisteessä. Vantaa Ducksin kannattajat saavat silloin kuulla millä keinoin Ducks aikoo kaataa Mestaruusliigan kestomenestyjän Lakkapään. Ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa summataan ottelun tähtihetket valmentajien ja parhaiden pelaajien revolverihaastattelussa.

Kaudelle 2019 – 2020 uudistunut Vantaa Ducks haki vielä lauantaina pelivirettään Vieremällä Savo Volleyta vastaan. Joensuussa sunnuntaina tahti muuttui. Koko joukkue tahtoi voittaa ja peli päättyi ankkojen voittoon. Juho Rajalan taktiset vaihdot osaltaan siivittivät joukkuetta erien vaikeina hetkinä. Vantaa Ducksin vahvuuteen palannut Marko Määttänen oli yksi ottelun ankkasankareista. Määttäsen perheeseen on hankittava tätä menoa lisää leikekirjoja veljesten uroteoista. Atte Kyrölä oli vahva syöttöruudussa ja hänet palkittiinkin ottelun parhaana pelaajana. Mörköhakkurimme Bojan Strugar puhkuu varmasti lisäenergiaa, kun pääsee näyttämään kotiyleisölle taitojaan. Michael Milstein on tullut Akseli Lankisen tilalle ja janoaa näyttöjä Israelin maajoukkuepassarin kokemuksellaan. Karhulan Veikoista Ducksiin siirtyivät Määttäsen lisäksi Fowad Rezai, Aleksander Rastamo ja Lauri Lehtonen. Lumo tarjoaa Karhulan ahtaaseen saliin tottuneille upean näyttämön esittää osaamistaan. Kalle Kattelus on venähtänyt pituutta sitten viime kauden ja hamuaa kuusikkopaikkaa. Antti Vallin pääsi Joensuussa koppien makuun keskitorjujana. Ankkalegenda Toni Kankaanpää on joukkueen konkarina tärkeässä roolissa Rajalan palapelissä. Pasi Hyvärisen sopimuksen myötä Juho Rajala saa loppuvuodesta lisää paloja ankkapalapeliinsä.

Rovaniemen ylpeydellä Lakkapäällä on upea historia. Nyt Lakkapäällä on ollut muutama mitaliton vuosi, mutta Henri Tuomi on taitavana valmentajana onnistunut viemään viimekin kaudella joukkueensa runkosarjan jälkeisiin pudotuspeleihin. Joukkueen ulkomaalaiset ovat vaihtuneet tiuhaan. Miikka Lemola teki vuoden jälkeen paluun Lakkapään yleispelaajaksi. Passarina jatkaa todella kokenut Jani Sippola. Kotimaisista pelaajista voidaan vielä nostaa esiin lupaavat Olli Saarenmaa ja Matias Korhonen. Kokeneet Lakkapää-veteraanit Tuomas Hautala, Niko-Matti Koskela ja Joel Juurinen jatkavat tälläkin kaudella. Ulkomaan vahvistuksista voidaan nostaa esiin keskipelaaja Jakub Kovac. Slovakialainen Kovac on pelipaikallaan Mestaruusliigan eliittiä, kuten Henri Tuomikin oli pelaaja-aikanaan. Muut vahvistukset ovat Ryan Moonigan, Gavin Taylor ja Regan Fathers.

Lauantain koitoksen jälkeen Vantaa Ducksin pelit jatkuvat jo keskiviikkona 9.10., kun vastustajaksi tulee Akaa Volley. Joukkueen lisäksi vieraaksi saapuu varmasti iso kannustajajoukko, joka on ollut Lumossa joukkueen salainen ase. Mölyä ja rehtiä kannustusta on saatu Lumoon kunnon akaalainen annos. Peli alkaa klo 18.30.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks and tagged .