Huippuiskuinen Vantaa Ducks sarjaykkösen Hurrikaanin kimppuun

Huippuiskuinen Vantaa Ducks sarjaykkösen Hurrikaanin kimppuun

Lentopalloilun Mestaruusliigassa viiden ottelun voittoputkessa kiitävä Vantaan Ducks joutuu todelliseen pelillisen tason mittaukseen. Lauantaina 22.2. Loimaalla ankkoja isännöi Hurrikaani klo 17.00 alkavassa ottelussa. Ankkafanien kannattaa huomioida, että liput saa Loimaan Prismasta ennakkoon edullisesti hintaan 7 €/lippu. Hurrikaani koki keskiviikkona rökäletappion, kun Akaa-Volley otti seurahistoriansa ensimmäisen voiton Loimaan ylpeydestä eränumeroin 3 – 0. Tämä tietää, että Jussi Heino varmasti virittää joukkueensa kovaan iskuun. Mikään helppo lauantaipuhde ei Vantaa Ducksilla ole edessä, vaikka se viiden ottelun voittoputkessaan on kukistanut jo kaksi kertaa sarjakakkosen Savo Volleyn.

Hurrikaani on matkalla runkosarjan ykköseksi. Seura on myös selkeä suosikki kauden 2019 – 2020 Mestaruusliigan mestariksi. Torijuhlia on Loimaalle odotettu pitkään ja Jussi Heinon valmentama joukkue on valmis palkitsemaan kannattajien odotukset. Sitä ennen on runkosarja hoidettava kunnialla loppuun. Joukkueen kirkkain tähti on hakkuri Antti Ropponen, joka kilpailee Vantaa Ducksin mörkähakkuri Bojan Strugarin kanssa pistetilaston kärkipaikasta. Eemeli Kouki on kuntoutunut ja valloittanut toisen yleispelaajan kuusikkopaikoista. Sakari Mäkinen pelaa myös elämänsä kautta, vaikka Toijalan Monarilla Sakke jäikin vaimeisiin tehoihin ja torjunnan pihteihin. Liberotontille löytyy kokenut Jesse Mäntylä tai Peter Vuorinen. Passari Krnic on maailmanluokan velho, joka on Hurrikaanin rosterin kokein pelimanni. Keskipelaajaosasto on pelottavan vahva. Karri Kutinlahti on onnistuessaan kylmäävän tehokas syöttäjä, joka musertaa seuran kuin seuran hihaosaston hermoraunioiksi. Henrik Porkka ja Mikko Suomalainen ovat selkeästi Suomen kärkitasoa pelipaikoillaan.

Vantaa Ducks on elämänsä vedossa. Joukkueen henki on huippukunnossa ja energiatasot ovat kohdallaan. Itseluottamus omaan tekemiseen on tapissaan. Pelaajat uskovat itseensä ja yhteinen tekeminen tuottaa tuloksia niin eräkohtaisesti kuin muutenkin pelillisesti. Jokainen pelillinen osa-alue on kohentunut peli peliltä vuoden 2020 aikana. Strugarin tehoja täydentävät laitapelaajat Toni Kankaanpää ja Marko Määttänen. Marko on erikoistunut erien lopettamisiin valtavilla tahtohyökkäyksillään. Keskipelaajat Lauri Lehtonen ja Tommy Carmody parantavat koko ajan. Libero Pasi Hyvärinen on tällä hetkellä Mestaruusliigan  vastaanottotilastossa kakkonen. Passari Michael Milstein on kapellimestarin työn lisäksi ollut lähes häikäisevä syöttöruudussa. Valmentaja Juho Rajala on saanut Hurmoksen voittopelin jälkeen virittää koko viikon joukkueensa pelikuvioita huippuunsa. Lauantaina on Vantaa Ducksilla mahdollisuus näyttää Loimaan vaativalle yleisölle, millainen on pääkaupunkiseudun parasta lentopalloa pelaavan Vantaa Ducksin nykykunto. Kaatuuko sillä Hurrikaani? Vaimeneeko Loimaan pauhu?

Lauantain pelin jälkeen jatketaan keskiviikkona kotiottelulla, kun Vantaa Ducksin vieraaksi saapuu Etta Oulusta. Ottelu alkaa kello 18.30.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks and tagged .