Fowad Rezai toivoo jatkoa hyvälle keväälle

Fowad Rezai toivoo jatkoa hyvälle keväälle

Hassib Fowad Rezai aloittaa toisen kautensa Vantaa Ducksin liigakokoonpanossa ja hän haluaa jatkaa syksyn pelejä siitä, mihin ankat keväällä jäivät. – Loppukausi oli meiltä aivan huippua ja teimme todella hyvän nousun. Se päättyi harmittavasti, mutta siitä on hyvä jatkaa, Fowad sanoo.

Mies on tyytyväinen ensimmäiseen liigakauteensa. Vastuuta pelikentällä tuli enemmän kuin mitä hän oli uskaltanut toivoa ja pelaaminen liberokollegan Pasi Hyvärisen kanssa opetti paljon, hän toteaa.

Afganistanissa vuonna 1996 syntynyt ja Iranin kautta Suomeen tullut Rezai on pelannut lentopalloa pienestä pitäen. Pituutta liberon paikkaa pelaavalla miehellä on 179 senttiä. Ducksiin tie toi Kouvolan ja ankkojen farmiseuran Karhulan Veikkojen kautta. Matka liigapelaajaksi on ollut nopea, sillä Fowad tuli Suomeen vasta 2014.

Kun pelit loppuivat kuin seinään keväällä harjoitteluun tuli pieni breikki. Ja vaikka joukkueena ja kavereiden kanssa on Fowadin mielestä hauskempi harjoitella niin myös korona-ajan yksilöllinen harjoittelu on sujunut hyvin. – Oma mieleni on hyvä, käyn päivittäin läpi valmentajan antaman ohjelman ja kehitän fyysistä kuntoani, hän sanoo.

Opinnot kyberturvallisuuteen erikoistuvaksi insinööriksi ovat loppusuoralla ja Fowad toteaa, että opintojen, työn ja lentopallon ohella ei jää paljon aikaa muuhun. Lukeminen ja leffat ovat kuitenkin mieluisia harrastuksia. Tulevalta kaudelta Fowad toivoo henkilökohtaista kehitystä ja lisää oppia. Enemmän vastuuta pelikentällä maistuisi myös.

Harjoittelusta ja asenteesta vastuu ei ainakaan jää kiinni. Valmentaja Juho Rajala kehuu Fowadin tekemistä ja sanoo, että mies aina ryntää pallon perään sata lasissa. Hän on työmyyrä ja hyvä esimerkki muille. – Fowad tarvitsee kuitenkin lisää kokemusta, tekeminen ei vielä ole liigan kärkitasoa, Rajala sanoo.

Liberon pitää osata johtaa peliä takakentältä ja sen oppiminen vaatii väkisinkin vähän aikaa, toteaa valmentaja, jolla on monta vuotta liigaliberona takanaan. Hän kehuu Fowadin kehitystä ja huomauttaa, että kokeneen liberon peliä seuratessa tulee ymmärrys siitä, mitä peli vaatii.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Katarina Koivisto

Posted in Vantaa Ducks and tagged .