Energinen ja erilainen Hurrikaani voitti

1 – 3 (19 – 25, 33 – 31, 12 – 25, 16 – 25)

Lentopalloilun Mestaruusliigassa viime kaudella puolivälieriin päässyt Vantaa Ducks avasi kauden 2017 – 2018 kotipelinsä kohtaamalla viime kauden kakkosen, Hurrikaanin. Otteluisäntänä oli Jerodos Oy ja yleisöä oli aurinkoisena sunnuntaina saapunut paikalle 546 katsojaa. Vantaa Ducks sinnitteli hyvin kaksi ensimmäistä erää, mutta kahdessa viimeisessä erässä loppui energia ja nuorten päät nytkähtivät. Hurrikaani otti lopulta helpon voiton lukemin 1 – 3.

Ensimmäinen erä alkoi virheillä. Ropposen Antti pääsi syöttöpaikoille ja painetta tuli ankkojen vastaanottoon. Ropposen ässän jälkeen Tuominen otti aikalisän tilanteessa 2 – 6. Tekniselle mentiin lukemissa 11 – 14. Ducksilla paljon enemmän virheitä kuin Hurrikaanilla tekniselle mentäessä. Ducksin virheet sävyttivät myös teknisen jälkeistä peliä. Tuominen oli pakotettu ottamaan aikalisän tilanteessa 15 – 19. Hurrikaani kiristi otettaan vielä erän lopussa ja otti erän vakuuttavasti 19 – 25.

Ankkojen aneeminen ilme jatkui toisen erän alussa. Nopeasti Hurrikaani rynni jo 3 – 8 johtoon. Tuominen oli vaihtanut erän alkupuolella hakkuriksi Vallinin Külaotsin tilalle. Tuomisen aikalisä tilanteessa 3 – 8. Oivasen ässän jälkeen Tuominen otti erän toisen aikalisänsä tilanteessa 7 – 12. Nurmisen syöttövuorolla alkoi ankkojen kiri. Nurmisen ässän jälkeen Rantanen oli pakotettu ottamaan aikalisän tilanteessa 10 – 12. Vallinin jäätyä torjuntaan mentiin aikalisälle numeroissa 10 – 14. Ducksin tulppa aukesi kuin aukesi. Vallin lyö yläkäsistä maisemaan ja Rantanen on pakotettu ottamaan aikalisän tilanteessa 19 – 20. Erän loppu oli yhtä Ducksin eräpallotilannetta perä perään. Atte Kyrölä päätti upealla kuutospaikan lyönnillä erän Ducksille lukemin 33 – 31.

Kolmannen erän alussa Hurrikaani otti jälleen kuskin paikan. Oivasen rullasyöttö yllätti Kyrölän ja ässän jälkeen Tuominen otti aikalisän tilanteessa 5 – 9. Hurrikaani laittoi myrskyvaihteen päälle. Tuominen vaihtoi Deliun Magyarin tilalle, mutta mikään ei auttanut. Tekniselle tilanteessa 6 – 14. Kyrölän tilalle otettiin vielä Kaunisto, mutta mikään ei auttanut. Vaihtolaikkalaatikko oli kovilla. Vallinin tilalle tuli Külaots. Hurrikaani ei antanut armoa ja ankat selätettiin lukemin 12 – 25.

Neljäs erä mentiin kohtuullisen tasaisissa lukemissa erän alussa. Hurrikaani nykäisi Ducksin virheillä ja hyvällä torjunnallaan. Tuominen otti erän ensimmäisen aikalisän tilanteessa 6 – 9. Douglas-Powellin ässän jälkeen Tuominen otti heti toisen aikalisänsä tilanteessa 7 – 12. Tekniselle mentiin tilanteessa 7 – 14. Marko Määttänen tuli Miro Määttäsen tilalle. Tilanteessa 7 – 16 Magyarin tilalle tuli Deliu. Hurrikaani mylvi energisenä ja erilaisena pelin loppuun asti. Erän hahmo oli Douglas-Powell, joka oli todella vahva syöttöruudussa.

Otteluisäntä Jerodos Oy palkitsi ottelun parhaana Vantaa Ducksista Toni Kankaanpään ja Hurrikaanista Matti Toivolan.

Libero Toni Kankaanpää, Vantaa Ducks
”Valtavasti tehtiin virheitä. Hävittiin aivan liikaa jatkohyökkäyksiä. Kaveri tuli varsinkin kahdessa viimeisessä erässä rajulla syötöllä. Itse heitettiin aivan liikaa kumurasyöttöä. Nuorten päät käpertyivät kahdessa viimeisessä erässä. Koviin paikkoihin oppii vain pelaamalla”.

Päävalmentaja Ismo ”Iska” Tuominen, Vantaa Ducks
”Tehtiin aivan tuhottomasti virheitä. Omalla urallani en muista tällaista tilastoa, 44 virhettä. Atte Kyrölän hyvän toisen erän jälkeen, häneltä valitettavasti kramppasi pohje kolmannessa erässä. Kahdessa viimeisessä erässä kavereilta vain katosi energia. Eilinen VaLePa-peli taisi vielä painaa jaloissa ja mielessä. Koitetaan oppia tästä”.

Passari Matti Toivola, Hurrikaani
”Kahdessa ekassa erässä olimme huonoja. Pitkän tauon jälkeen tultiin energisinä ja otettiin ansaittu voitto. Hyvin olen viihtynyt Loimaalla. Mukavia ihmisiä ja Loimaa on kiva kaupunki”.