Eläimellistä menoa – Vantaa Ducksin kotiavaukseen vieraaksi Tiikerit!

Lentopalloilun Mestaruusliigan sarjajohtaja Vantaa Ducks eli ankat kohtaa keskiviikkona 19.10. klo 18.30 alkavassa ottelussa viime vuoden mestarijoukkueen Tiikerit Kokkolasta.  Ottelu pelataan tutussa Vantaan Korson Lumo-hallissa. Vantaa Ducks on kuuden ottelun voittoputkessa, kun ynnätään yhteen harjoitusotteluvoitot, Suomen Cupin voitto Loimua vastaan ja Mestaruusliigan ensimmäinen kohtaaminen, jossa Ducks väänsi voiton Liiga-Riennosta Joensuussa numeroin 0 – 3. Tiikerit on uusiutunut vahvasti päävalmentajaa myöten. Jukka ”Muumi” Mäkihannu on uusi käskijä ja Lumon peli on hänen ensimmäinen pelinsä päävalmentajana Mestaruusliigassa. Lumo-hallissa Vantaa Ducksin peräsimessä on taasen erittäin kokenut käskijä, Ismo ”Iska” Tuominen. ”Muumi” on pelitilanteessa edeltäjäänsä Tommi Tiilikaista rauhallisempi päävalmentaja, kun puolestaan ”Iska” on energiaa täynnä kuin Vantaan Energian uusin voimalaitos.

Tiikerit menetti monta syömähammasta ulkomaisille pelikentille, mutta on uusien pelaajahankintojen jälkeen edelleen vahva mitalisuosikki. Iki-Tiikeri Antti Leppälä totesi Mestaruusliigan infossa, että ”poika pidetään Kokkolassa”, joten Tiikerit tulee keskiviikkona voitontahtoisena ankkalauman kimppuun. Steven Hunt tuli Saksaan siirtyneen Romans Saussin tilalle ja on kovakätinen ja –pomppuinen yleispelaaja. Iskussa pelannut Conor Eaton korvasi Steven Kehoen. Päähakkurin vastuun kantaa jo viime kaudella loistanut Antti ”Rane” Ropponen. Häikäisevän taitavan libero Kogan tilalle on tullut Dennis Del Valle. Yleispelaajana jatkaa yksi Mestaruusliigamme väriläiskiä, aina iloinen Enderwin Herrera. Antti Leppälä totesi aiemmin mainitussa infossa, että ”joukossa on uusia nälkäisiä kavereita, jotka täydentävät toisiaan”. Mielenkiintoista myös nähdä vieläkö Tommi Tiilikaisen lanseeraama ”hyvän lentopallon kaava” on käytössä?

Vantaa Ducksin pelaajapuolella keskiviikkona katseet kiinnittyvät uuteen Ducks-passariin Bálint Magyariin. Bálint on hyvin kotiutunut Korson Matariin Alpár Szabon kämppäkaveriksi. Pelit kulkevat myös kentällä ja Joensuusta oli saalina kolme ässää ja yksi torjuntapiste. Hakkuripuolella on tervettä kilpailua vaativasta tontista ja Antti ”Muse” Vallin sekä Karl ”Kalle” Külaots ovat molemmat kovassa vedossa. ”Muse” pelasi sunnuntaina poikkeuksellisesti keskitorjujana ja moukaroi syöttöruudusta neljä ässää. Bull Mentulan kaima Joel ”Bull” Mentula on kylmähermoinen leijasyöttäjä, joka Joensuussa ensimmäisessä Mestaruusliigan pelissään saalisti yhden ässän. Harjoituspelit ovat osoittaneet, että Ducksin peli on viime kaudesta mennyt eteenpäin kaikilla pelin osa-alueilla. Voitot tuovat itseluottamusta ja Toni Kankaanpää totesikin  Mestaruusliigan infossa, että ”hän osaltaan haluaa palauttaa pääkaupunkiseudulle menestyvän Mestaruusliigassa pelaavan joukkueen, Vantaa Ducksin”. Tämä voi tietää keskiviikoksi eläimellistä menoa ja äärimmäistä taistelua sarjapisteistä.

Vantaa Ducksin faneja hellitään, sillä seuraava kotiottelu on heti sunnuntaina 23.10. klo 17.00. Silloin vastaan asettuu Team Lakkapää Rovaniemeltä.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.