Edessä vakaa Akaa, jota Ducks ajaa takaa

Edessä vakaa Akaa, jota Ducks ajaa takaa

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducksin vauhti kiristyy vuoden 2019 kulkiessa kohti loppuaan. Keskiviikkona ankat matkaavat Akaa-Volleyn vieraaksi Toijalan ns. Monarille. Ottelu alkaa kello18.30. Akaa-Volley on ollut seurahistoriansa kovimmassa vedossa. Joukkue on hyvissä asemissa sarjataulukossa. Mikään ihme ei olisi vaikka joukkue voittaisi sekä runkosarjan että keväällä jaettavan mestaruuskannun. Mestaruusliigan marraskuun tähdistöön Akaa-Volleysta valittiin hakkuri Urpo Sivula ja keskipelaaja Panu Pitkänen.

Akaa-Volleysta ei oikeastaan heikkoa lenkkiä löydy. Joukkuetta on hyvien pelaajien lisäksi siunattu vielä Suomen parhaalla fanijoukolla. Yleensä lentopallossa kotiyleisö on ns. seitsemäs pelaaja. Toijalan Monarilla kotiyleisö on ns. seitsemäs ja kahdeksas pelaaja. Urjalaa myöten saapuu fanaattisia kannattajia. Kirjailija Väinö Linna on syntynyt Urjalassa ja hänen isänsä Vihtori oli teurastaja. Jos kauden aikaisempia kohtaamisia tarkastelee, niin niiden pohjalta joku saattaisi keskiviikon kohtaamisesta povata teurastusta. Mutta valmentaja Oliver Lüütsepp suhtautuu varmasti vakavasti nousuvireessä olevaan ankkaparveen. Oliverin yöunia toki rauhoittaa, kun hänellä on käytettävissä Akseli Lankinen, Joni Mikkonen, Urpo Sivula, Eetu Pennanen, Panu Pitkänen, Voitto Köykkä ja Enderwin Herrera. Kun keskipelaajina ovat lisäksi Aleksi Kaatrasalo ja jättiläisen mitoissa oleva supermiehen veroinen pelote Mart Naaber, Mart on peräti 212 cm pitkä, joten paikallisesta Unikulmasta on hänelle varmasti hankittu kaksi sänkyä peräkkäin, jotka on pultattu yhdeksi Nukkumatin vuoteeksi.

Vantaa Ducksin joulukalenteri viestii somessa hyvää fiilistä, joka huokuu niin joukkueesta kuin staffistakin. Juho Rajala on saanut viimeisen kuukauden joukkueelleen alle paljon harjoituksia. Joukkueen pelaaminen on mennyt kaikilla osa-alueilla eteenpäin. VaLePan kohtaamisessa sunnuntaina ankat ottivat torjuntoja vieraita enemmän. Libero Pasi Hyvärinen haastaa keskiviikkona Akaan Voitto Köykän PRO Libero –kisassa. Yleispelaajat Kattelus, Kankaanpää, Kyrölä ja Määttänen ovat onnistuneet kauden aikana kukin vuorollaan. Hakkuri Bojan Strugar takoo hyviä teholukemia ottelusta toiseen. Strugarin adjutantti Aleksander Rastamo tulee mielellään tuplavaihdosta ratkaisemaan erän ankoille. Keskipelaajat Lehtonen ja Vallin olivat hyvässä torjuntavireessä sunnuntaina. Passaripuolelta Monarin tatamille voidaan heittää niin Milstein tai Väänänen. Molemmat haastavat Perttulan suuren sankarin Akseli ”Aksu” Lankisen, joka viime kaudella oli Ducksissa ja ansioitui myös somemajurina. Mikäli ankat löytävät saman kiihkon kuin Ettaa vastaan isolla kirkolla, niin Toijalan Monarilta poistuu apea kotijoukkueen fanijoukko.

Akaa Volleyn kohtaamisen jälkeen Vantaa Ducks käy sunnuntaina Lumon hornankattilassa Karelian Hurmoksen kimppuun veret seisauttavassa sarjapistejahdissa. Ottelu pelataan sunnuntaina 8.12. ja alkaa kello 17.00.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks and tagged .