Ducksin pistetili aukesi idän vierailulla

Vantaa Ducks aloitti kautensa kahdella vierasottelulla. Vieremällä Savo Volleyn kyyti oli kylmää, mutta Joensuussa Ducks riisui Hurmoksen aseista alkuhankaluuksien jälkeen.

Savo Volley – Vantaa Ducks 3-0 (25-19, 25-13, 25-15)

Vieremän ottelussa Ducksin aloitukseen marssivat keskitorjujat Vallin ja Lehtonen, yleispelaajat Kyrölä ja Kattelus, passari Milstein, hakkuri Strugar ja libero Rezai. Ducks pystyi pelaamaan tasaisesti ensimmäisen ja kolmannen erän puoleenväliin saakka, toisen erän Savo Volleyn vei näytöstyyliin alusta loppuun. Savo Volley vei torjunnat 16-4, ässäsyötöt 10-3 ja hyökkäysprosentit 59/29. Vantaa Ducksin kone yskähteli koko ottelun ajan, mutta nuori keskitorjuja Lauri Lehtonen aloitti kautensa hienosti pistein 10/+7. Myös Savo Volleyn keskarivirkaveli Severi Savonsalmi pelasi erinomaisen pelin pistein 11/+8.

– Tulos ei valehtele, seuraajan roolissa olimme koko ajan, joutui vantaalaisten luotsi Juho Rajala toteamaan ottelun tauottua.

– Kaksi erää vastaanottomme oli hukassa, mutta kun sen saimme kolmanteen erään kuntoon, hyökkäystehomme katosivat kokonaan.

Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen oli luonnollisesti iloinen mallikkaasta kauden avauksesta.

– Kymmenen pallon verran mentiin käsi kädessä, mutta sen jälkeen olimme selkeästi niskan päällä, totesi Tuovinen.

– Peli oli meidän näköistämme, juuri sellaista, mitä olemme treenanneet.

LähiTapiolan pisteet:
3 Rodrigo Leitzke Savo
2 Fedor Ivanov Savo
1 Lelu Ojansivu Savo

PRO libero:
Josh Ayzenberg, Savo Volley

Karelian Hurmos – Vantaa Ducks 1-3 (25-19, 21-25, 19-25, 24-26)

Ducks aloitti ottelun kokoonpanolla Vallin, Lehtonen, Kyrölä, Määttänen, Milstein, Strugar ja Rezai. Kotijoukkue Hurmos aloitti ottelun vahvasti ottaen viidestä ensimmäisestä pisteestään peräti neljä torjunnoilla.  Ducks avusti Hurmosta virheillään ja ei päässyt koko erän aikana uhkaamaan kotijoukkueen johtoa. Erä selvästi Hurmokselle numeroin 25-19.

Toinen erä alkoi ensimmäisen peilikuvana Ducksin karattua nopeasti 1-5 johtoon omatoimisesti ilman vastustajan virheitä. Hurmos nousi vielä tasatilanteeseen 13-13, mutta valmentaja Rajalan onnistunut hakkuri/passari tuplavaihto hankaloitti Hurmoksen hyökkäyspeliä, passari Joona Väänäsen syöttövuorolla kolme peräkkäistä torjuntaa Rastamon, Vallinin ja Määttäsen suorittamana ja Ducks neljän pisteen johtoon tilanteessa 13-17. Lauri Lehtonen hyökkäsi 100% tehoilla neljä pistettä ja hankaloitti Hurmoksen peliä myös kahdeksalla virheettömällä syötöllään. Marko Määttänen oli Ducksin pistekunkku erässä neljällä hyökkäys- ja kahdella torjuntapisteellään. Ducks ei päästänyt kotijoukkuetta enää iholle ja erä Ducksille 21-25.

Pitkän erätauon jälkeen Ducks aloitti kolmannen erän valitsemallaan tiellä ja karkasi nopeasti 1-5 johtoon. Hurmos helpotti Ducksin peliä lahjoittaen erässä peräti seitsämän pistettä, josta viisi syöttöruudussa. Atte Kyrölä kiusasi Hurmosta ilkeällä syöttövuorollaan ja parilla ässällään. Bojan ”Mörkö” Strugar jatkoi vahvasti tehden kuusi pistettä. Ducks oli johdossa parhaimmillaan kahdeksan pistettä ja Ducks vei erän helposti numeroin 19-25.

Neljännessä erässä Hurmos tarttui kaksi käsin kiinni oljenkorteen ja Ducks oli vaikeuksissa ollen pahimmillaan kolmen pisteen tappiolla vielä tilanteeseen 17-14 saakka. Ducksin ahdingon otti leveille harteilleen 14-12 tilanteessa ”Mörkö” Strugar ja teki Ducksin kuusi seuraavaa pistettä 100% tehoilla tilanteeseen 18-18. Hurmos nousi vielä 19-18 johtoon ja Marko Määttänen hyökkäsi tasoihin tilanteeksi 19-19. Juho Rajala teki jälleen rohkean taktisen hakkuri/passari tuplavaihdon ja kentälle 18-vuotias hakkuri Aleksander Rastamo ja 20-vuotias passari Joona Väänänen vierastyöläisten tilalle. Nuorukaiset vastasivat haasteeseen, Rastamo torjui vastapuolen 207 cm hakkurin hyökkäyksen tilanteeksi 19-20 ja Väänänen syötti ässän tilanteeksi 19-22. Hurmos vaihtoi kentälle syöttöspesialisti Sillanpään, jonka ässällä Hurmos nousi pisteen päähän tilanteessa 21-22. Strugarin hyökkäys- ja Vallinin torjuntapisteellä Ducks sai haltuunsa kaksi ottelupalloa tilanteessa 22-24, mutta Hurmoksen Räsänen hyökkäsi ja Huus torjui tilanteeksi 24-24. Hetken vaihtopenkillä levänneistä Ducksin pelaajista ”Mörkö” Strugar hyökkäsi kolmannen eräpallon tilanteeksi 24-25 ja passari Milstein päätti ottelun ässäsyöttöön. Neljännen erän kingi oli ”Mörkö” 77% hyökkäystehoilla ja 11/+7 pisteellä.

Koko Ducksin joukkue taisteli hienolla asenteella, jota auttoi myös Hurmoksen kuuluttaja kertomalla Ducksin edellisen päivän Savon ottelun selkäsaunasta Joensuun urheilutalon läsnäolijoille ennen ottelun alkua. Valmentaja Juho Rajalan taktiikka toimi hienosti ja onnistujia oli laajalla rintamalla. Marko Määttänen hyökkäsi rohkeasti, pisteet 14/+8, Atte Kyrölän syöttövuoroilla Hurmoksella oli hankalaa ja pisteet 9/+6, ”Mörkö” hyökkäsi 64% tehoilla pisteet 27/+14, Lauri Lehtonen jatkoi vahvaa peliään 67% hyökkäystehoilla, 9/+6. Vaihtomiehistä Joona Väänänen viihtyi syöttöruudussa 9 pisteen ja yhden tärkeän ässän verran, Aleksander Rastamo kävi ottamassa kaksi tärkeää torjuntapistettä.

Päävalmentaja Vantaa Ducks Juho Rajala:

– Eilen oli aika katastrofiesitys. Aika toisenlainen joukkue oli tänään. Saatiin peli pikkuhiljaa rullaaman. Varsinkin tuo loppu oli hyvä vierassalissa. Siihen olen tyytyväinen. Atte teki tänään hyvää duunia.

Karelian Hurmos Tuomas Karjalainen:

– Lähdettiin hakemaan kolmea pistettä. Saatiin ensimmäisessä erässä torjunnalla kiinni. Sitten meni pakottamiseksi meidän oma pelaaminen. Tässä pelissä oli hyviä merkkejä.

Paras pelaaja Vantaa Ducks Atte Kyrölä:

– Hyvät pelin elementit oli meillä jo ensimmäisessä erässä. Ei saatu omaa sideoutia kulkemaan, mutta vähän katseltiin ennen pelia millaisia ulkomaalaisia Hurmoksella on. Kaikilla on tässä kauden alussa tekemistä oman peruspelin kanssa.