Ducksin maakuntamatkoilla vahvistui puolivälieräpaikka

Vantaa Ducksin hiihtolomaviikon vierasotteluissa olivat vastassa Lakkapää, Etta ja LEKA Volley, saaliina kaksi voittoa ja niukka tappio. Rovaniemellä 24.2. murskavoitto 0-3 (13-25, 19-25, 15-25) Lakkapäästä, 25.2. Oulussa niukka 3-2 (25-23, 21-25, 25-19, 18-25, 15-10) tappio Ettalle ja pääsy puolivälieriin sai sinetin 3.3. Kuopion ottelussa Ducksin voittaessa LEKA Volleyn 2-3 (20-25, 22-25, 25-21, 25-22, 15-17)

Kuopion ottelun Ducks pelasi hieman normaalista poikkeavalla joukkueella. Alpár Szabó paranteli pelikuntoaan vaihtopenkillä, LEKA Volleyn vaihtopenkillä istui Szabón kova kilpakumppani Jukka Lehtonen sandaalit jalassa.

Ottelun alkaessa Vantaa Ducks oli valmistautunut peliin huolella ja pystyi hankaloittamaan syöttöpelillä kotijoukkueen hyökkäyspeliä. Ducksin lievässä johdossa edennyt erä on tasatilanteessa vielä numeroissa 18-18, mutta erän lopussa LEKA auttoi Ducksia muutamalla virheellä ja erä päättyi numeroihin 20-25 Bálint Magyarin komealla ässäsyötöllä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toinen erä oli tasaista taistelupeliä tilanteeseen 22-22 saakka, sisältäen monta yleisöä viihdyttävää hienoa puolustusta ja pitkiä palloralleja. Karl Külaots iski pallon 2-paikalta kenttään tilanteeksi 22-23. Ducks vaihtoi puhelinkopin kokoisen Juho Kauniston verkolle ja Külaotsin hankalan syötön vastapallon Kaunisto litisti voimalla kenttään. Külaotsin seuraava syöttö palautui vastapallona Miro Määttäselle ja erä Ducksille 22-25.

Kolmannessa erässä pitkän tauon jälkeen Leka oli unohtanut hyökkäysvirheensä pukukoppiin ja pommitti palloa kenttään laajalla rintamalla ja kovalla prosentilla. Erä eteni Lekan johdossa alusta loppuun saakka ja Akseli Lankinen päätti erän numeroihin 25-21 lyömällä vastapallon Ducksin kenttään.

Neljäs erä eteni tasaisissa merkeissä tilanteeseen 10-10. Akseli Lankisen parin ässäsyötön jälkeen Leka otti komennon kentällä ja kotijoukkueen johdossa edettiin tilanteeseen 23-22. Samuli Kaislasalo varmisti Lekan erävoiton niittaamalla pallon kenttään kakkospaikalta ja päätti erän ässäsyöttöön numeroihin 25-22.

Viidennessä erässä Leka karkasi johtoon Akseli Lankisen kiusatessa Ducksia hankalilla syötöillään. Leka oli kolmen pisteen karkumatkalla vielä erän puolivälin jälkeen tilanteessa 9-6. Ducks hiipi piste pisteeltä lähemmäs ja tasoihin, tilanteessa 13-13 Miro Määttäsen kovalla ässäsyöttöpommilla Ducks hankki ensimmäisen ottelupallon. Tasatilanteen 13-13 jälkeen Ducks teki ottelun viisi viimeistä pistettä. Ducksin kaksi syöttövirhettä auttoivat vielä Lekan tasatilanteeseen 15-15, mutta Lassi Nurminen ja Karl Külaots hyökkäsivät kaksi viimeistä palloa Lekan kenttään ja voitto Ducksille numeron 2-3 (20-25, 22-25, 25-21, 25-22, 15-17)

Ducks voitti ottelun hyvällä ja tasaisella joukkuepelillä.  Torjunnoissa Leka vei selvän 8-3 voiton Ducksin onnistuessa torjumaan ainoastaan kovasti työllistetyn Samuli Kaislasalon. Ducksin keskitorjujaosasto hyökkäsi kaksinumeroiset luvut ja Atte Rissasen virheetön 83% hyökkäyspeli ja 12/+9 pisteet auttoivat hienosti joukkuetta, Lassi Nurmisen pisteet 14/+9. Karl Külaots ja Miro Määttänen jatkoivat hyvää kevätvirettään pistein 19/+11 ja 19/+5. Passari Bálint Magyar ruokki hyökkäyspeliä hyvin ja osallistui pistetehtailuun kolmen ässän ja kahden hyökkäyspisteen avulla. Libero Pasi Hyvärinen jatkoi tasaisen varmaa hyvää peliään ja palkittiin joukkueen parhaana pelaajana, Pasi tulee nappaamaan selvästi runkosarjan nostotilaston ykköspaikan. Lekan puolella joensuulaissyntyinen keskitorjuja Arttu Reijonen haastoi hienosti heimoveljensä Ducksin Atte Rissasen ja palkittiin joukkueensa parhaana pelaajana, Artun pisteet 12/+9 ja hyökkäystehot täydet 100% , 9/+9. Lekan yleismiehet Jan Helenius ja Eelis Karinen järjestivät myös hankaluuksia Ducksin torjujille kovilla hyökkäystehoillaan.