Ducks taisteli tärkeät pisteet Oulun Ettalta

Ducks taisteli tärkeät pisteet Oulun Ettalta

 

 3-1 (19-25, 25-13, 25-13,25-23 )

 

 Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaan Ducks kohtasi keskiviikkona  26. helmikuuta kotikentällään Lumossa Oulun Ettan. Ottelu oli niin sanottu kuuden pisteen ottelu, sillä joukkueet olivat sarjataulukossa lähes tasapisteissä ja voitto oli kummallekin tärkeä kevään jatkopelejä ajatellen.

Otteluisäntänä toimi Oma Sp ja katsojia Lumoon oli saapunut tasan 500. Ottelussa juhlistettiin myös ankkakapteeni Toni Kankaanpään 400 mestaruussarjan ottelua.

Ottelun tärkeys näkyi heti ensimmäisessä erässä, jossa ankkojen oli vaikea saada pelinsä kulkemaan. Hyökkäykset jäivät Ettan torjuntaan tai menivät rajojen ulkopuolelle. Varsinkin Markus Väisäsen syöttövuorolla ankkojen peli meni pahasti sekaisin. Väisänen sai syöttää peräti yhdeksän kertaa ennen kun Ducks onnistui katkaisemaan syöttövuoron.

Erän alussa Ducksin peli oli kaikin puolin hermostunutta. Tuttu tuplavaihto, jolloin passari Michael Milstein ja Bojan Strugar saivat antaa paikkansa Aleks Rastamolle ja Joona Väänäselle antoi ankoille pientä toivoa, mutta ei edes Rastamon kolme hienoa ässää pelastanut tilannetta. Eka erä meni selvästi vieraille.

Toisessa erässä ankat saivat hyvin pelin juonesta kiinni, kunnes tekniikka petti. Tietokone päätti päivittää itsensä, ja tilanteessa 15-9 pidettiin yli 25 minuutin tauko, joka ehdittiin jo kertaalleen julistaa pitkäksi erätauoksi. Tässä vaiheessa kuitenkin otettiin kynä ja paperi käyttöön ja peli jatkui.

Toisen erän pitkä tauko ei ankkojen menoa haitannut, vaan Tommy Carmody löi heti tauon päätyttyä näyttävän pisteen. Tämän jälkeen ankat ottivat muutaman torjuntapisteen, hyökkäys toimi hyvin ja kun vielä syöttöpeli kulki se takasi Ducksin erävoiton. 

Kolmatta erää jatkettiin vanhanaikaisesti, kun pöytäkirjaa edelleen hoidettiin kynällä ja paperilla. Pelillisesti erä oli ankkojen hallintaa. Bojan Strugarin ja Atte Kyrölän lyönnit upposivat, torjunta toimi ja Etta pääsi vain ajoittain vähän haastamaan kotijoukkuetta.

Neljänteen erään saatiin taas jännitystä, kun Etta oli päättänyt, että voittoa ei isännille helpolla luovuteta. Vaikka Ducks menikin erän alussa selvästi johtoon Etta roikkui mukana ja tuli erän puolivälissä jo pisteen päähän.

Erän lopussa Atte Kyrölä haki miltei mahdottoman pallon katsomosta, piste tuli ankoille ja kova taistelu sai palkkansa. Kyrölän, Marko Määttäsen ja Bojan Strugarin hyökkäyksillä ja Tommy Carmodyn torjunnoilla erä kääntyi ankoille pienimmällä mahdollisella erolla.

 

Otteluisäntä Oma Sp palkitsi ottelun parhaana pelaajana Vantaa Ducksista Marko Määttäsen ja Ettasta nuoren Aleksi Muukkosen. PRO Liberoksi arvovaltainen raati valitsi kotijoukkueen Pasi Hyvärisen.

 

LähiTapiola-pisteet

3 pistettä Marko Määttänen, Ducks

2 pistettä Michael Milstein, Ducks

1 piste Bojan Strugar, Ducks

Ottelun parhaat pistemiehet:

Vantaa Ducks: 

Bojan Strugar 22 / +14

Marko Määttänen 13  / +7

Atte Kyrölä 11  / +7

Oulun Etta:

Aleksi Muukkonen 18 / +3

Ville Sorvoja 11 / +6

Juuso Kontio 11 / +5

 

Lehdistötilaisuuden kommentit

Marko Määttänen, Vantaa Ducks

”Ensimmäisessä erässä pelimme hajosi täysin yhteen syöttövuoroon ja viimeisessä erässä huomasi, mikä panos ottelussa oli. Oma pelini on ollut kauden aikana aika ailahtelevaa. Minusta on tullut vastaanottoautomaatti ja hyvä niin. Mutta kyllä lyöminenkin maistuu

Valmentaja Juho Rajala, Vantaa Ducks

”Samanlainen peli meiltä kun usein aiemmin. Ensimmäisessä erässä katsotaan, mihin kaveri pystyy  ja pelataan vähän sinne päin. Mutta nämä olivat supertärkeät kolme pistettä ja tämä oli hieno voitto. Syötöt olivat tänään hyvät, mutta hyökkäyksessä olisimme voineet olla huolellisempia. 

Aleksi Muukkonen, Etta

”Hyökkäsimme hyvin, mutta vastaanotossa oli ongelmia ja torjuntakin oli liian heikko. Oli kiva saada näytön paikka ja päästä ensimmäistä kertaa pelaamaan ottelun alusta. 

Valmentaja Olli Kuoksa, Etta

“Saimme hienon startin, sitten mieleen tuli, että voisimmeko voittaa tämän pelin. Mutta sitten Korso paransi. Olen tyytyväinen, että neljännessä erässä vielä väännettiin, monet pelaajat olivat ensimmäistä kertaa pelissä. Aina kuitenkin pelataan voitosta, ja ellei halua voittaa on väärässä paikassa.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Katarina Koivisto

Posted in Vantaa Ducks and tagged .