Armottoman kova taistelu tuiki tärkeistä sarjapisteistä

Lentopalloilun Mestaruusliiga jatkuu Vantaa Ducksilla vierasottelulla Rantaperkiön Iskua vastaan. Peli pelataan sunnuntaina 21.01. Tampereella Pyynikin liikuntahallilla klo 17.00 alkaen. Ottelu on tämän kauden sarjassa jo kolmas joukkueiden kesken ja aiemmat kaksi kohtaamista ovat päättyneet ankkojen voittoon. Nyt jaossa olevat kolme sarjapistettä kelpaisivat varmasti molemmille joukkueille. Isku on sarjassa viimeisenä ja Ducks tätä ennakkoa kirjoitettaessa kahdeksas. Joukkueet ovat kuitenkin kahden pisteen sisällä. Ottelun tärkeyttä ei voi liikaa korostaa. Häntäpään neljä joukkuetta ovat kaikki kahden pisteen sisällä. Lisäksi kaikilla häntäpään joukkueilla on edelleen mahdollisuus nousta sarjassa jopa seitsemänneksi runkosarjan päättyessä. Runkosarjan kaksi huonointa taas joutuu karsintaan, jonne kumpikaan joukkueista tuskin haluaa vajota.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen joulun alla Vantaan Korson Lumo-hallissa oli Vantaa Ducksin hallintaa. Ottelu päättyi ankkojen 3 – 0 voittoon ja Isku ei oikeastaan missään vaiheessa saanut peliään vapautumaan. Ottelun kolmannessa erässä Ducks nousi erän lopussa takamatkalta 20 – 23 voittoon 25 – 23 Kalle Katteluksen veret seisauttavan syöttövuoron aikana. Iskulla on varmasti mielessä ankkojen päänahka, jonka nakertaminen maistuisi mustaan makkaraan tottuneille herkuttelijoille. Matti Hietaseen kääntyvät katseet jälleen, kun haetaan Iskun joukkueesta pelaajaa, jolle voitaisiin ottelun aikana sovittaa sankarin viittaa. Tomi Mutka on hyvin säestänyt yleispelaajana Mattia. Mika Mäntylä on puolestaan onnistuessaan vakuuttava hakkurin tontilla. Ykköspassarina on viime otteluissa ollut Mauri Kurppa. Toinen passari Joel ”Jobu” Laakso on ankoille enemmän kuin tuttu. Aiempi liigakokemus koostuu Jobulla Korsossa vietetyistä liigavuosista.

Vantaa Ducksille edellinen kohtaaminen Team Lakkapäätä vastaan oli Särkänniemen Tornado-vuoristorataa muistuttavaa poukkoilevaa peliä. Aaltoilevan viisieräisen pelin päätteeksi Vantaan Korsoon jäi yksi sarjapiste, joten nyt sarjapistenälkä on varmasti yltynyt äärimmilleen. Selkeää ennakkosuosikkia ei pelissä ole. Joukkueet ovat tälläkin kaudella jo vääntäneet viisieräisen thrillerin syksyllä Pyynikillä. Keskipelaajista Alpár Szabo valittiin Lakkapää-pelissä ankkojen parhaaksi ja unkarilainen koppihirmu on äitynyt viime kuukausina vakuuttavaan esitykseen. Hakkuri Karl Külaots on yleensä onnistunut Tampereella, joten mielenkiintoista nähdä kumpi hakkureista saa aloittaa sunnuntaina. Yleispelaajaosasto ei ollut aivan parhaimmillaan Lakkapäätä vastaan, mutta edessä on uusi pelipäivä ja uusi mahdollisuus. Passari Bálint Magyar ei myöskään äitynyt näyttämään parasta osaamistaan napapiiriläisiä vastaan, joten hänelläkin on varmasti näytön haluja. Liberona häärää tuttuun tapaan Pasi Hyvärinen, joka on tuonut uutta virtaa ankkojen pelaamiseen.

Rantaperkiön Iskun kohtaamisen jälkeen ankkavaellus jatkuu vieraspelillä nousukuntoista Tiikereitä vastaan Kokkolassa. Jälleen äärimmäisen tärkeä koitos pelataan Kokkolassa lauantaina 27.1. klo 17.00 alkaen. Seuraava kotipeli on keskiviikkona 31.1. ja vastaan asettuu kello 18.30 alkavassa pelissä Akaa Volley.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.