Armoton taistelu tuiki tärkeistä sarjapisteistä

Armoton taistelu tuiki tärkeistä sarjapisteistä

Lentopalloilun Mestaruusliigassa tahti tiivistyy tammikuussa. Lauantaina 19. 1. klo 17.00 Vantaa Ducks saa vieraaksi sarjassa kahdeksantena olevan Team Lakkapään. Nyt ei jaossa ole tyylipisteitä vaan todella tärkeitä sarjapisteitä kokonaista kolme kappaletta. Team Lakkapää on neljä pistettä ankkalaumaa edellä, mutta Napapiirin sankareilla on pelattuna kolme ottelua enemmän. Tiikerit ja Akaa Volley ovat edelleen Ducksin tavoitettavissa, kunhan tappioputki saadaan katkaistua. Vantaa Ducks hävisi tiistaina Raision Loimulle ja Team Lakkapää hävisi sunnuntaina Ettalle. Molemmat joukkueet ovat pelanneet mollivoittoisesti, mutta lauantaina toinen joukkueesta päättää pelin voittajana. Team Lakkapää on tämän kauden aiemmat Mestaruusliigan kohtaamiset voittanut. Vantaa Ducks voitti Team Lakkapään Suomen Cupin puolivälierässä. Vieraat ovat ehkäpä poron viiksikarvan verran ennakkosuosikkeja. Team Lakkapää päätti europelinsä keskiviikkona Rovaniemellä häviämällä Stade Poitevin Poitiersille  0 – 3, mutta antoi kelpo vastuksen ranskalaisille.  Päävalmentaja ovat ennakkohaastattelussa klo 16.30, jolloin saadaan selville millä taktiikoilla joukkueet peliin lähtevät.

Team Lakkapään ykköspyssy on ollut Peetu Mäkinen, joka on tehnyt vakuuttavaa jälkeä yleispelaajana. Peetu Mäkinen janoaa varmasti myös paikkaa maajoukkueesta ja näyttöhaluja riittää kevään peleihin. Verkon hidalgona esiintyy torjuntataituri Danny Grant. Libero Jeremy Davies on vastaanoton ja puolustuksen luottohemmo. Hakkuripuolella on viime otteluissa taitojaan päässyt näyttämään nuori Olli Saarenmaa.

Ankkojen peli ei vielä tällä kaudella ole loksahtanut paikoilleen. Vakiokuusikkokin on edelleen hakusessa ja tiistain Loimu-pelissä kaikki yleispelaajat kävivät kentällä. Hakkuripuolella on ulkomaisen hakkurin osalta tilanne edelleen kryptinen, mutta Karl Külaots on onnistuessaan pitelemätön. Kalle on myös joukkueen sytyttäjä, joten katseet kääntyvät lauantainakin hänen suuntaansa. Pasi Hyvärinen on edelleen tonttinsa kunkku Suomessa. Pasi on Mestaruusliigan vastaanottotilaston ykkönen ja Mikasa nousee puolustustilanteissa edelleen upeasti passari Lankisen hyppysiin. Lassi Nurminen on jo väläytellyt tällä kaudella ja katseet kääntyvät myös tähän orastavaan ankkaikoniehdokkaaseen yhtenä lauantain pelin tehoankkana. Yleispelaajapuolella on lauantaina tarjolla ratkaisijan viittaa yypeeankalle, joka pystyy hyökkäyspäässä koviin ja älykkäisiin ratkaisuihin. Myös Vantaa Ducksin vastaanoton on toimittava, jotta tyylipisteiden lisäksi saadaan saalistettua tarvittavat sarjapisteet. Syöttövirheet olivat yksi tiistain pelin ongelma ja niiden kitkeminen on varmasti yksi ottelun teemoja.

Team Lakkapään kohtaamisen jälkeen onkin luvassa todellista herkkua. Savolaisen kansan ehdoton ylpeys Savo Volley saapuu Lumoon keskiviikkona 23.1.klo 18.30 alkavaan otteluun. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita on luvassa. Heti perjantaina 25.1. on edessä todella tärkeä peli Toijalan Monitoimihallissa, jossa isäntänä on Akaa Volley.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.