Ankkojen voitonhimo yltymässä äärimmilleen

Ankkojen voitonhimo yltymässä äärimmilleen

Lentopalloilun Mestaruusliigan ainoa nollakerholainen Vantaa Ducks matkaa Ouluun Ettan vieraaksi. Seitsemän pelin tappioputken katkaisuun on mahdollisuus Oulun Urheilutalossa sunnuntaina 4.11. klo 15.30 alkavassa ottelussa. Peli on myös juhlapeli ankkahakkuri Karl Külaotsille, jolle tulee täyteen kaksisataa Mestaruusliigapeliä. Onnittelut Kallelle.

Ettan peli on ailahdellut kauden aikana. Välillä komeita päänahkoja kuten Savo Volleyn kellistäminen Pielavedellä. Etta on kuitenkin sarjassa tätä ennakkoa kirjoitettaessa neljäs. Kymmenestä pelistä on kasassa kuusitoista pistettä. Vantaa Ducksilla on seitsemästä pelistä kasassa pyöreät nolla pistettä. Markus Väisänen on ollut vakuuttavassa kunnossa Ettan torjunta-, hyökkäys- sekä syöttöpuolella. Markus valittiinkin Mestaruusliigan lokakuun tähdistöön. Antti Ronkainen, joka on maajoukkueestakin tuttu tulevaisuuden pelaaja, on ollut myös kovassa kunnossa. Ettalta löytyy myös kaksi kovaa hakkuria, Ville Sorvoja ja Joonas Jokela. Passari Niko Haapakoski on myös maajoukkueesta tuttu. Päävalmentaja Olli Kuoksa ei esittelyjä kaipaa, kovan luokan tekemistä vuodesta toiseen. Kauden aiemmassa kohtaamisessa Oulussa Etta oli parempi erälukemin 3 – 1.

Vantaa Ducksille kauden alku on tahmea kuten viime kaudellakin. Peli ei ole loksahtanut kohdalleen. Ovi on käynyt kentälle kuin aikanaan Valintalossa. Tehokasta, voittoihin kykenevää kuusikkoa ja liberoa ei ole päävalmentaja Ismo Tuominen vielä kentälle löytänyt. Tuominen hakee kovuutta erien loppuihin, mutta toistaiseksi ei ole ratkaisuhetkillä kyetty koviin ratkaisuihin. Tahtoankkoja kaivataan nyt kentälle. Tappioputkien myötä pelaajien selkään pesiytyy apina ja tuon apinan heittäminen pois selästä vaatii kovuutta ja onnistumisia koko joukkueelta. Savo Volleytakin vastaan ankkojen pelissä oli pilkahduksia, mutta erään osuu aina notkahdus, joka vie erävoiton mahdollisuudet. Savo Volleyta vastaan ensimmäisessä erässä oli kaikki mahdollisuudet, mutta erä vieraille lukemin 23 – 25. Kolmannessa erässä ankat johtivat 16 – 14, mutta yksi rotaatio romahdutti erän ja voitto Savolle 17 – 25. Leuka pystyssä ankat lentävät Ouluun. Kovalla työllä joukkue nousee. Näin kävi viime kaudellakin vaikean alun jälkeen.

Etta-pelin jälkeen seuraavana viikonloppuna on vieraspeli Kokkolassa. Tiikerit kohdataan lauantaina Hollihaassa klo 17.00. Seuraava kotipeli on Vantaan Korson Lumo-hallissa sunnuntaina 18.11. klo 17.00. Vastaan asettuu silloin kivikova VaLePa Sastamala Tampere.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.