Ankkojen taistelu ei riittänyt Kangaskokon valmentaman VaLePa Sastamala Tampereen kukistamiseen

Ankkojen taistelu ei riittänyt Kangaskokon valmentaman VaLePa Sastamala Tampereen kukistamiseen

0 – 3 (25 – 27, 22 – 25, 24 – 26)

Lentopalloilun Mestaruusliigassa kahden ottelun voittoputken siivittämä Vantaa Ducks kohtasi mestarillisen VaLePa Sastamala Tampereen. Tänään tehtiin historiaa. Päävalmentajauransa avasi Janne Kangaskokko. Vierasjoukkue jakaa valmentajavastuuta europelien takia ja Radon Gacic oli tänään kakkosvalmentajana. Janne Kangaskokko aloitti päävalmentajauransa voitolla. VaLePa Sastamala Tampere joutui kuitenkin tekemään kaikkensa, että voitto saatiin kolmessa erässä kairattua Vantaa Ducksista. Pienestä oli kiinni, ettei Vantaa Ducks olisi voittanut ensimmäistä ja kolmatta erää. Yleisöä oli paikalla ilahduttavasti 482 katsojaa. Otteluisäntänä oli Delete.

Ensimmäisen erän ankat aloittivat hyvin ja johtivat jo 5 – 2. Sundbergin syöttövuorolla vieraat karkasivat jo 8 – 12 ja Tuomisen aikalisäkään ei auttanut. Ankat tulivat taas peliin mukaan ja tilanne oli jo 11 – 12 Kankaanpään ja Macielin intouduttua hakkaamaan palloa. Leo Jackin torjuttua Sivulan tilanne oli tasoissa 13 – 13. Tilanteessa 18 – 17 otti Janne Kangaskokko Mestaruusliigatasolla ensimmäisen aikalisänsä. Ankat johtivat Jackin ässän jälkeen jo 19 – 17. Vieraat tulivat taas vahvasti ja tilanteessa 20 – 19 otti Tuominen erän toisen aikalisänsä. Maciel piti ankat pelissä ja Väänänen tuli syöttämään tilanteessa 23 – 22 ja Sivulan jäädessä Lankisen valamaan betoniseinään, otti Kangaskokko toisen aikalisänsä tilanteessa 24 – 22. Maciel jäi Siirilän seinään ja tilanne 24 – 24. Seuraavaksi Jack jäi seinään ja tilanne 24 – 25. Ankat taistelivat, mutta Sivulan rajalyönti vei jälleen vieraat johtoon ja Sivulan lurulla vieraat erävoittoon 25 – 27.

Toisessa erässä vieraat olivat erän alussa pikkuisen edellä Vantaa Ducksia. Macielin syöttövuorolla Ankat tulivat jo iholle tilanteessa 7 – 8. Ducks tuli taas iholle Kankaanpään vahvalla pipe-hyökkäykselle ja tilanne oli 12 – 13. Vaihtopallohyökkäysten päättäminen ei kuitenkaan onnistunut ja Macielin jäätyä verkkoon tilanteessa 12 – 15 otti Tuominen aikalisän. Kovia palloralleja nähtiin, mutta VaLePa piti pelin hallussaan Mikko Eskon ruokkiessa taitavaa tähtisikermäänsä. Vieraiden torjunta löysi myös paremmin Macielin lyöntisuunnat. Kankaanpää yritti vielä nelospaikan tapolla ja toi ankat tilanteeseen 15 – 19. Hyvin ankat ja erityisesti PROLibero –palkintoa metsästänyt Hyvärinen taistelivat, mutta Tuominen otti erän toisen aikalisänsä tilanteessa 16 – 20. Väänänen tuli jälleen syöttämään tilanteessa 17 – 20 ja Sivulan lyödessä pitkäksi Joona jatkoi syöttöjään. Ankkojen verkkovirheen jälkeen vieraat johtivat jo 19 – 23. Sundbergin nelospaikan tapon jälkeen eräpallo 20 – 24. Macielin yläkäsistä tappo piti pelin vielä hengissä. Maciel toi ankat jo iholle ja tilanteessa 22 – 24 Kangaskokko otti erän ensimmäisen aikalisänsä. Mikko Eskon mestarillinen peippi päättää pelin 22 – 25 lukemiin.

Kolmas erä alkoi ankkojen hallinnassa. Sivulan virheillä ankat johtivat 7 – 6. Kankaanpää murjoi isännät jo 9 – 7 johtoon. Suihkosen jäätyä ankkaseinään kutsui Kangaskokko joukkonsa aikalisälle tilanteessa 11 – 8. Macielin pajavasara puhui karua kieltä, tilanne jo 12 – 8. Suihkosen suksen jälkeen ankat johtivat jo 14 – 9. Suihkosen lurusyöttö putosi ankkojen lattiaan ja tilanne 14 – 11. Maciel oli ahtaalla nelosessa ja tilanne jo 15 – 13 ja Tuominen otti erän ensimmäisen aikalisänsä. Toni oli onneksi päättäväisenä hyökkäyksessä ja tilanne 17 – 14. Kaurton hyökkäyksen mentyä verkkoon tilanne oli jo 19 – 15. Vieraat tulivat päättäväisesti jälleen Kaurton syöttövuorolla ja tilanne jo tasan 19 – 19. Tämä riitti Tuomiselle ja joukot kasaan ohjeita kuulemaan. Mikko Esko otti erässä yhä enemmän otetta ja teki toisesta kosketuksesta useamman pisteen. Rissanen vei ankat jälleen 23 – 22 johtoon. Kankaanpään lyötyä pikkusen leveäksi Sivula pääsi syöttämään eräpalloa tilanteessa 23 – 24. Maciel halusi ottelun jatkuvan ja erä tasoihin 24 – 24. Vieraille taas eräpallo ja Suihkonen päätti erän lukemiin 24 – 26.

Otteluisäntä Delete palkitsi Vantaa Ducksin parhaana pelaajana Thiago Macielin ja VaLePa Sastamala Tampereesta Mikko Eskon. Arvovaltainen raati valitsi ottelun Pro Liberoksi Pasi Hyvärisen Vantaa Ducksista.

LähiTapiolapisteet

3 pistettä Mikko Esko, VaLePa Sastamala Tampere

2 pistettä Erik Sundberg, VaLePa Sastamala Tampere

1 piste Thiago Maciel

Ottelun parhaat pistemiehet:

Vantaa Ducks: Maciel 20/+13, Kankaanpää 9/+3 ja Jack 9/-1

VaLePa Sastamala Tampere: Sivula 21/+11, Sundberg 10/+7, Suihkonen 9/+1

Lehdistötilaisuuden kommentit:

Antti Vallin, Vantaa Ducks

”VaLePa Sastamala Tampere on rutinoitunut porukka ja oli tiukoissa paikoissa meitä kovempi. Peli-ilme on kuitenkin joukkueella hyvä ja ensi lauantaina uutta matoa koukkuun”.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

”Ensimmäisen erän lopussa Siirilä näytti taitonsa ja torjui meidän ratkaisijat. Meidän puolustus ei ollut hereillä muutamissa Sivulan jujuissa kolmannessa. Moni muu joukkue olisi kaatunut tällä pelillä ”.

Passari Mikko Esko, VaLePa Sastamala Tampere

”Ei ollut mitenkään helppo peli. Kovasti ankat pistivät hanttiin. Pitkän erätauon jälkeen oli meillä vaikeata ja ankat johtivat jo 19 – 15. Tehtiin paljon syöttövirheitä. Tuli itselleni kolmannessa myös muutama paikka toiselle kosketukselle”.

Päävalmentaja Janne Kangaskokko, VaLePa Sastamala Tampere

”Voitto tuli ja näin kokeneen joukkueen valmentamisessa piti muutamaa pientä asiaa säädellä ottelun aikana. Tämä oli virallisella tasolla ensimmäinen päävalmentajana vetämänä peli Mestaruusliigan tasolla. Jaetaan Radonin kanssa tiukassa pelissä kuormaa”.

Ottelutilasto

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

 

[PK1]

Posted in Vantaa Ducks.