Ankkojen kahden erän hyvällä lentopallolla tuli tärkeä sarjapiste

2 – 3 (25 – 20, 25 – 21, 13 – 25, 20 – 25, 9 -15)

Lentopalloilun Mestaruusliigassa sarjan häntäpäästä ratkaisupeleihin hamuava Vantaa Ducks kohtasi Savo Volleyn Vantaan Korson Lumo-hallissa. Arpajaisissa Timo ja Lea Ripatti voittivat pääpalkintona olleista herkkukasseista toisen. Lisäksi Savo Volleykin voitti viisieräisen kamppailun, joten Savoon lähti myös kaksi sarjapistettä. Vantaa Ducks näytti, että joukkue osaa pelata hyvää lentopalloa ja ankat johtivat kahden erän jälkeen ottelua. Ducks sai tärkeän sarjapisteen, joka voi vielä osoittautua kullan arvoiseksi. Yleisöä oli Lumon lauteilla 307 katsojaa. Otteluisäntänä oli Peab.

Ensimmäinen erä alkoi lievällä ankkahallinnalla. Sitten syöttöruutuun meni Olli-Pekka Ojansivu ja tilanteessa 3 – 6 otti ankkakäskijä Tuominen erän ensimmäisen aikalisän. Lelun syötöillä siirtyi Savo Volley jo 3 – 8 johtoon. Külaotsin syöttövuorolla ankat kuroivat eroa kiinni ja tilanteessa 8 – 9 otti Savon käskijä Tuovinen erän ensimmäisen aikalisänsä. Kankaanpään tappotorjunta Lelusta tuo ankat tasoihin 10 -10. Toni Kankaanpää vie ankat johtoon 12 – 11. Jere Heiskasen lyötyä pitkäksi vaihtui hän Siltalaan tilanteessa 16 – 14. Määttäsen jäätyä torjuntaan otti Tuovinen erän toisen aikalisänsä pisteissä 19 – 16. Ankat johtivat jo 20 – 17, mutta Nurmisen lyötyä leveäksi, otti Tuominen erän toisen aikalisänsä tilanteessa 20 – 19. Lankisen syöttövuorolla ankat ottivat 24 – 19 johdon. Lassi Nurminen päättää todellisella pateripommilla erän 25 – 20.

Sillin saattovastapallo tuomitaan ankoille erän alussa. Tilanteessa 4 – 2 Miro Määttänen loukkasi nenäänsä, mutta pystyi jatkamaan. Lassi Nurmisen ässän jälkeen otti Tuovinen erän ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 6 – 2. Miro Määttäsen pitkäksi menneen syötön jälkeen tilanne 9 – 5 ja Vallinin syöttövuoron jälkeen oltiin jo 11 – 6 johdossa. Tuominen otti aikalisän tilanteessa 11 – 8. Tilanteessa 13 – 8 vaihtui Määttänen Heiskaseen. Kankaanpään ässän jälkeen tilanne oli jo 15 – 9. Ankat johtivat jo 16 – 10 ja Savo Volley ei löytänyt asetta ankkoja vastaan, jotka puolustivat ja torjuivat kuin Ankkalinnan mestaruusjuhlissa. Silli innostui tuulettamaan ja päätuomari Hakala kutsui kapteenit puhutteluun. Lassi Nurmisen leveäksi lyönnin jälkeen otti Tuominen aikalisän tilanteessa 20 – 17. Toni Kankaanpään jujun torjuu Jere Heiskanen, mutta seuraavassa pallossa Külaots rullaa Mikasan pisteen arvoisesti. Savon torjunnan oltua verkossa ankat johtivat jo 23 – 19. Külaots tappaa eräpallon ja toinenkin erä ankoille 25 – 21.

Kolmas erä alkaa kahdella Savon virheellä. Muuten erän alku oli tasainen. Siltalan Antti puski suorituksillaan energiaa ja tilanne oli 6 – 8. Ojansivu heräsi myös lyömään. Myös Savon torjunta tiivistyi ja tilanteessa 6 – 10 otti ankkakäskijä Tuominen aikalisän. Toni Kankaanpää vaihdettiin Leo Jackiin tilanteessa 7 – 13. Tilanteessa 8 – 15 otti Tuominen erän toisen aikalisänsä. Kyrölä vaihtui Kaunistoon ja Lankinen Väänäseen. Pukukoppiin oli jäänyt osa ankkojen energiasta. Külaots vaihtui Kattelukseen ja Savo meni menojaan. Erä oli nopeasti käsitelty, mutta ajoittain Kattelus väläytteli hakkurin paikalla. Savon keskaritkin saivat erässä passeissa. Savolle erä tylyin lukemin 13 – 25.

Neljännen erän aloittivat ankat tutulla kuusikollaan. Külaots takoo ensimmäisen pisteen. Lehtosen syötettyä rättiin oli tilanne jälleen tasan 5 – 5. Ankkojen virheillä Savo hiipi johtoon ja Ojansivun torjuttua Külaotsin oli tilanne jo 7 – 10. Tuominen otti ennen Ojansivun syöttöä aikalisän tilanteessa 8 – 11. Ojansivun ja Siltalan vahvoilla esityksillä Savo johti jo 10 – 14. Lankisen ässällä tilanne kaventuu 14 – 16. Ankkojen hyökkäysvirheen jälkeen otti Tuominen erän toisen aikalisänsä tilanteessa 15 – 18. Ojansivun syöttövuorolla Savo kuroi eroa lisää. Kyrölän hyökättyä pitkäksi tilanne 15 – 21 ja Jack tuli Kyrölän tilalle. Nurmisen syöttövuorolla alkoi Ducksin kiri ja Tuovinen otti aikalisän tilanteessa 18 – 22. Savo otti lopulta vahvan esityksen jälkeen erän pistein 20 – 25.

Lankisen syöttövuorolla alkaa viides erä. Ojansivun ässällä Savo menee 1 – 3 johtoon. Ankkojen hyökkäys ei erän alussa ollut enää kahden ensimmäisen erän tasoa ja tilanteessa 1 – 4 otti Tuominen erän ensimmäisen aikalisänsä. Kankaanpää lyö painavasti ja tilanne 4 – 6. Silli ottaa torjunnan pikkurillistä pisteen ja tilanteessa 5 – 9 otti Tuominen erän toisen aikalisänsä. Lankisen ässällä ankat jälleen pelissä 7 – 9. Nurminen kaventaa tilanteeksi 8 – 11. Ojansivu oli kuitenkin päättänyt, että tänään Savoon lähtee kaksi sarjapistettä. Tuominenkin otti vielä keltaisen kortin. Erä meni lopulta Savolle 9 – 15 Siltalan ässällä ja koko ottelu erin 2 – 3 Savon jalokivelle.

Otteluisäntä Peab palkitsi Vantaa Ducksin parhaana pelaajana Karl Külaots ja Savo Volleysta Olli-Pekka Ojansivun. PROLiberoksi arvovaltainen raati valitsi Pasi Hyvärinen.

LähiTapiolapisteet

3 pistettä Olli-Pekka Ojansivu, Savo Volley

2 pistettä Karl Külaots, Vantaa Ducks

1 piste Jukka Lehtonen, Savo Volley

Ottelun parhaat pistemiehet:

Vantaa Ducks: Karl Külaots 28/+18, Toni Kankaanpää 11/+2, Lassi Nurminen 11/+2

Savo Volley: Olli-Pekka Ojansivu 28/+16, Antti Siltala 18/+14, Aleksi Kaatrasalo 9/+6

Lehdistötilaisuuden kommentit:

Hakkuri Karl Külaots, Vantaa Ducks

”Tänään näytettiin ekassa kahdessa erässä, että osataan pelata hyvää lentopalloa, mutta nyt pitää vielä opetella voittamaan ottelut voitokkaasti”.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

”Vastaanotto oli meillä tänään hyvällä tasolla, mutta hyökkäystehot laskivat kahden erän jälkeen, kun Savo lisäsi laitoihin torjuntavoimaa. Akaan kimppuun lähdetään ilman turhaa puristamista ja kuten Kalle totesi, niin me tiedetään kuinka syötetään hyvin”.

Hakkuri Olli-Pekka Ojansivu, Savo Volley

”Pitkän tauon jälkeen ruvettiin tekemään sitä kuuluisaa työtä. Me ei olla niin kovia jätkiä, että nää pelit tulisi pelaamatta meille. Olen tänään tyytyväinen lopulta kahteen pisteeseen, vaikka ei saisikaan olla”.

Päävalmentaja Jukka Tuovinen, Savo Volley

”Ensimmäisessä erässä oli todellakin Jere Heiskasella vastaanottovaikeuksia, mutta Sillin tulo kentälle rauhoitti tilannetta. Toisessa erässä otin Miron tilalle Jeren, joka pelasikin ottelun loppuun asti erinomaisen vastaanottopelin. Pitkällä erätauolla sanoin pelaajille, että pelataan normaalia lentopalloa ja meidän laitahyökkäykset Ojansivulla ja Sillillä paranivat. Oli pusertamista, mutta olen tyytyväinen kahteen pisteeseen”.