Ankkojen eläimellinen pistejahti jatkuu sunnuntaina Vantaan Korson Lumo-hallissa

Ankkojen eläimellinen pistejahti jatkuu sunnuntaina Vantaan Korson Lumo-hallissa

Lentopalloilun Mestaruusliigassa runkosarja on loppusuoralla. Vantaa Ducksilla on jäljellä vain tärkeitä otteluja. Sunnuntaina 1.3. Vantaan Korson Lumon hornankattilaan tulee vieraaksi Team Lakkapää Rovaniemeltä klo 17.00 alkavaan otteluun. Kahvion vieressä mediapisteessä alkaa klo 16.30 valmentajien ennakkohaastattelu, jossa luotsataan tulevan ottelun asetelmia ja taktiikkaa. Team Lakkapään takana on perinteinen lentopalloseura Perungan Pojat. Vantaa Ducksin takana on taas perinteinen korsolainen seura Korson Veto. Vantaa Ducks on sarjassa kuudentena, mutta karsintaviivaan on matkaa vain kuusi sarjapistettä. Runkosarjan jälkeen kahdeksan parasta joukkuetta pääsevät puolivälieriin. Kaksi sarjan viimeistä joukkuetta joutuvat liigakarsintoihin. Toinen karsintoihin menevistä joukkueista on selvillä. Team Lakkapää menee karsintoihin, mutta jokainen runkosarjan loppupeleistä on rovaniemeläisille tärkeä. Peli pitää saada uomilleen kevään karsintoihin.

Team Lakkapää on viime otteluissa väläytellyt. Erävoittojakin on tullut, mutta joukkueen kadonnut itseluottamus ja voitontahto ovat pitäneet voitot kaukana. Jokainen peli on kuitenkin uusi mahdollisuus Henri Tuomen valmentamalle joukkueelle. Tuomi totesi keskiviikon Tiikerit-pelin jälkeen: ”Kun vastaan tulee liigatason lentopallojoukkue, emme tällä miehistöllä pärjää. Kovac ja Lemola ovat pelanneet pitempään hyvällä tasolla, mutta muilla ei tahdo taso riittää siihen, että olisi pelipaikallaan vastustajan vastaavaa pelaajaa parempi. Ensimmäisessä erässä oli sauma ottaa voitto”. Lakkapäältä löytyy kokeneita liigapelaajia Tuomas Hautalasta Miikka Lemolaan. Tämän kauden vahvistuksista keskipelaaja Kovac on ollut torjuntatilastossa kova luu. Hakkuri Fathersin peli on ailahdellut, mutta hän voi olla yksi sunnuntain hahmoista. Rovaniemeläisseuralla on upea menneisyys, joten lentopallokulttuuria seuran kulttuurista löytyy vaikka muille jakaa.

Juho Rajala on ensimmäisellä Mestaruusliigan kaudellaan valmentajana onnistunut löytämään ankoille toimivan pelisysteemin. Palaset ovat loksahdelleet lopullisesti kohdilleen, kun Tommy Carmody liittyi miehistöön vuoden 2020 alussa. Voittojen helmikuu on nostanut joukkuetta sarjataulukossa ja kuudennen sijan säilyttäminen on täysin joukkueen omissa käsissä. Keskiviikkonakin ankat näyttivät vahvan voitontahtonsa ja nousivat ensimmäisen erän tappion jälkeen voittajajoukkueeksi. Pallo kuolee tällä hetkellä paikalta kuin paikalta. Yleispelaajapuolella on pelaajia kierrätetty, mutta on sama kuka hihahemmoista on kentällä. Keskiviikon onnistujiin kuuluivat Atte Kyrölä ja Marko Määttänen. Mörköhakkuri Bojan Strugar palasi tasolleen ja on vahva ehdokas runkosarjan pistetilaston voittajaksi. Ikifanit saattavat jo liittää Bojanin ex-kovelaishakkurilegendojen Antti Huuskosen ja Jussi Niemelän rinnalle. Sunnuntaina toivottavasti ankkojen peli loksahtaa kohdalleen heti ottelun alussa. Ankkafanien tuki on tarpeen ja sanotaanhan, että yleisö on ns. seitsemäs kenttäpelaaja. Liput kannattaa ostaa ennakkoon, niin vältät jonottamisen ja pääset nopeammin virittäytymään sunnuntain ottelun tunnelmiin. Liput löytyvät linkin kautta https://www.lippuautomaatti.fi/lp001.asp?c=ducks

Lakkapää-ottelun jälkeen ankat saavat rauhassa harjoitella seuraavan viikon. Lauantaina 7.3. klo 17.00 on Vantaa Ducksin runkosarjan viimeinen kotiottelu. Luvassa on viihdettä koko rahalla, kun vieraaksi tulee Savo Volley, jonka ankat ovat voittaneet jo kaksi kertaa tällä kaudella.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks and tagged .