Ankkahuuma jatkuu tiistaina Vantaan Energia-Areenalla

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducks pelaa neljännen puolivälieräottelunsa VaLePaa vastaan tiistaina 20.3. klo 18.30 alkaen Vantaan Energia-Areenalla. Ankat tekivät lentopalloilun historiaa sunnuntaina kaatamalla Sastamalassa VaLePan Vexve-Areenalla erälukemin 2 – 3. Tämä oli tällä kaudella VaLePalle vasta ensimmäinen häviö kotisalissa. Viime vuoden mestarin kaataminen vaati ankoilta vahvaa asennetta ja erinomaista peliä kaikilla pelin osa-alueilla. Päävalmentaja Ismo Tuominen totesi, että ”joukkue oli ylpeä osaamisestaan ja lattialle jätettiin kaikki mitä pystyttiin jättämään”. Tiistaina on tähän jälleen mahdollisuus. Vantaan Energia-Areenan lattia odottaa malttamattomana ankkaparven hikeä. Paikalle on odotettavissa kauden ennätysyleisö. Kannatusta tarvitaankin vahvojen peliesitysten lisäksi, mikäli voitto halutaan tiistaina kairata. Tiistain voitolla ankat eivät vielä lähtisi yöhön vaan torstaina viidenteen ja ratkaisevaan puolivälierään Sastamalaan.

VaLePan mestarillista joukkuetta on pidetty voittamattomana, mutta kun nyt joukkuetta on horjutettu, niin vieraiden päävalmentaja Sami Kurttila joutuu varmasti laittamaan kaiken osaamisensa ja vähän enemmänkin peliin. Joukkueesta löytyy taitoa ja kokemusta. Pelin sielu on maailmanluokan huipulle kuuluva passari Mikko Esko. Mikäli hän pääsee pyörittämään peliä hyvän vastaanoton jälkeen, niin ankat ovat kovassa pinteessä. Hakkurin paikalle Kurttila voi heittää Sivulan veroisen pajavasaran. Lempäälän Pyöveliksi nimitetty Anssi Vesanen on myös kokenut pallontappaja. Molemmat aiheuttavat Ducksin torjunnalle ja kenttäpuolustukselle haastetta. Keskipelaajien ykkönen on ollut Markus Kaurto, joka totesi sunnuntain häviöpelin jälkeen, että ”omalla joukkueella oli käsijarru päällä”. Vantaan Energia-Areenalla VaLePa ei varmasti pärjää mikäli käsi kopeloi Fordin käsijarrua tai pelitossu hamuaa Mondeon jalkajarrua.

Vantaan Ducksin joukkue antoi kovalla suorituksella oivallisen syntymäpäivälahjan joukkueen kapteeni Toni Kankaanpäälle. Toni totesi pelin jälkeen, että ”ensimmäinen peli, jossa päästiin sille tasolle, jolla ollaan runkosarjan lopussa pelattu”. Tiistaina joukkue lähtee varmasti vapautuneesti ja rennosti jälleen hakemaan maksimaalista onnistumista. Syötön on onnistuttava, mikäli VaLePan vastaanottoa halutaan murskata rikkinäiseksi. Sastamalassa toisessa erässä Miro Määttänen näytti esimerkkiä syöttämällä neljä peräkkäistä ässää. Samanlaisia suorituksia kaivataan energisiltä ankoilta, mikäli VaLePa halutaan laittaa selkä seinää vasten. Vantaa Ducksin joukkueen henki on ollut läpi kauden erinomainen ja se pystyy varmaan pelaamaan tiistaina paineettomasti. Pasi Hyvärinen on kokeneena liberona parhaimmillaan näissä ratkaisupeleissä. Pasin kokemusta tarvitaan, kun palloja kaivetaan kapellimestari Magyarille pelattavaksi. Keskipelaajat Lassi Nurminen ja Alpár Szabo eivät varmasti halua vielä lopettaa kautta maaliskuun yöpakkasille. Päävalmentaja Ismo Tuominen antoi sunnuntain jymypaukulla todellisen myrskyvaroituksen. VaLePaa on horjutettu ja lisää horjuttamista on luvassa tiistaina.

Tiistain puolivälieräottelun lippua ostaessa sinulla on mahdollisuus tukea jälleen sinulle läheistä pääkaupunkiseudun lentopalloseuraa. Kustakin myydystä lipusta tuetaan kunkin koodissa mainitun seuran junnutoimintaa, joten laitathan koodit seuraavasti: Ducks =Ducks, Ducks juniorit = KoVeJun, PumaVolley = Puma, Blues Volley = Blues, Keimolan Kaiku = Kaiku, VanLe = VanLe, Espoo Lentis = EspooL, HBV = HBV ja Tapanilan Erä = Erä. Lippujen hinnat ovat 15 € ja opiskelijoilta, eläkeläisiltä, lisenssipelaajilta sekä työttömiltä 11 €. Alle 16-vuotiaat pääsevät otteluun ilmaiseksi.

Ducksia voit tukea ostamalla lipun seuravasta linkistä http://www.lippuautomaatti.fi/lp001.asp?source=etusivu&Tapahtuma_id=191

Mikäli Vantaa Ducks kaataa mestariehdokkaan tiistaina selälleen, niin viides ja ratkaiseva puolivälieräpeli pelataan torstaina 22.3. Sastamalassa klo 18.30.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

 

 

Posted in Vantaa Ducks.