Ankat taltuttivat Hurmoksen hurmoksen

3-2 (22-25, 25-21, 27-25, 15-25, 15-11)

Yksi piste matkasi Joensuuhun, kun lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaan Ducks kohtasi sunnuntaina 8. joulukuuta kotikentällään ensimmäistä kertaa sarjanousijan Karelian Hurmoksen Joensuusta. Ottelua oli Lumon liikuntahalliin tullut seuraamaan 301 katsojaa. Otteluisäntänä oli Sjöman. 

Hurmos oli sarjapisteen edellä Ducksia sarjataulukossa ja ottelun tärkeys näkyi kummankin joukkueen otteissa. Syötöistä pyrittiin tekemään vastustajalle mahdollisimman hankalia kun taas vastaanotto pyrittiin pelaamaan tarkasti.

Kotijoukkueen hakkuri Bojan Strugar oli mainiolla pelipäällä heti ottelun ensimmäisessä erässä ja passari Michael Milstein puolestaan aiiheutti syötöillään Hurmoksen vastaanotossa sekaannusta. Hurmoksen keskihyökkäys taas toimi mainiosti, eivätkä ankat oikein löytäneet eväitä pysäyttääkseen keskitorjujia Petter
Østvikiä ja Eugene Stuartia.

Ensimmäisessä erässä edettiin tasatahtiin aina tilanteeseen 18-18. Sen jälkeen muutama nosto oli ankkalaumalta huolimaton ja vieraat pääsivät karkuun. Torjuntapelikään ei toiminut ja erä vieraille 22-25.

Toiseen erään tuli sisuuntunut Ducks. Michael Milstein jatkoi mainioita syöttöjään ja Hurmos joutui ottamaan ensimmäisen aikalisänsä jo tilanteessa 4-0 Ducksille.
Kun Bojan Strugar jatkoi mainioita otteitaan ja Lauri Lehtonen sai hyökkäyksensä toimimaan keskeltä vieraille ei annettu mahdollisuuksia, eivätkä he päässeet missään vaiheessa erää johtoon.

Erä ankoille selvästi Strugarin päättäessä sen komeaan iskulyöntiin.

Kolmannessa erässä edettiin taas tasatahtiin. Erän puolessa välissä Ducksin syöttöpeli takkuili ja vieraat saivat monta ilmaista pistettä. Mutta omalla pelillä ankat
käänsivät erän itselleen, vaikka jatkopalloille mentiin. Bojan Strugar jatkoi edellisten erien tapaan pistetehtailuaan, mutta Lauri Lehtonen joutui jättämään
erän kesken loukattuaan jalkansa.

Neljännestä erästä ei jää paljoa kerrottavaa Ducksin kannattajille. Virheitä tuli kaikille ja joka osa-alueella. Kaiken lisäksi vastustajille annettiin kaksi ilmaista
pistettä väärällä pelaajajärjestyksellä kentällä.

Viides erä kääntyi hieman haparoivan alun jälkeen Ducksille. Kalle Katteluksen syöttövuoro erän lopussa katkaisi lopullisesti Hurmoksen pistetehtailun ja kaksi pistettä jäi Vantaalle.

Otteluisäntä
Sjöman palkitsi Hurmoksen parhaana pelaajana Ville Louhelan ja Ducksin parhaana Bojan Strugarin.

PRO
Liberoksi arvovaltainen raati valitsi Pasi Hyvärisen.

LähiTapiola-pisteet

3 pistettä
Bojan Strugar

2 pistettä
Ville Louhela

1
piste  Atte Kyrölä

Ottelun
parhaat pistemiehet:

Vantaa
Ducks:

Bojan
Strugar 28 / +16

Atte Kyrölä
14 / +5

Marko
Määttänen 12 / -2

Karelian
Hurmos:

Petter
Østvik 17 / +15

Ville
Louhela 16 / +8

Mikko
Räsänen 16 / +2

Lehdistötilaisuuden
kommentit

Bojan
Strugar, Vantaa Ducks

”Onneksi otimme tästä voiton, tämä oli meille tärkeä peli. Tein paljon pisteitä, mutta ei tämä silti ollut minulta kauden parasta peliä. Neljäs erä oli meiltä huono, mutta onneksi onnistuimme hoitamaan viidennen.

Valmentaja
Juho Rajala, Vantaa Ducks

”Kolmannen erän jälkeen näytti, että hoidamme tämän, mutta Lauri Lehtosen loukkaantumisen jälkeen kolmannessa erässä pelistä muodostui meille selviytymistaistelu. Keskitorjujaosasto on kapea ja Lehtosen loukkaantuminen antoi vastustajalle mahdollisuuden. Pisteet olivat meille tärkeitä.

Ville
Louhela, Karelian Hurmos

”Tilastojen valossa ei meidän ja Ducksin välillä ollut mikään suuri ero tänään. Mutta pienet virheet ratkaisivat vastustajan eduksi..

Valmentaja
Aigars Birzulis, Karelian Hurmos

”Ducksin syötöt olivat hyviä ja taktisia ja Bojan Strugarilla oli hyvä päivä. Pienet asiat ratkaisivat vaikka yritin pelaajavaihdoilla muuttaa peliä. Tämä oli
kuitenkin meiltä parempi peli kun ensimmäisessä kohtaamisessa Joensuussa.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Katarina
Koivisto

Posted in Vantaa Ducks and tagged .