Ankat takaisin voittojen tielle

Ankat takaisin voittojen tielle

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducksilla on ns. kuuden sarjapisteen peli keskiviikkona 5.12. kl0 18.30 Vantaan Korson Lumo-hallissa. Vastustajaksi tulee viime kaudesta vahvistunut Akaa Volley. Akaalaiset voittivat kauden ensimmäisessä kohtaamisessa ankat Toijalassa selkeästi 3 – 0. Nyt panokset kovenevat, kun aletaan tosissaan taistella puolivälieräpaikoista. Vantaa Ducksilla on kunnianhimoinen tavoite päästä runkosarjassa neljän joukkoon, joten keskiviikkona on jälleen paljon pelissä. Ducks on piristynyt viime otteluissa, vaikka lauantaina Pieksämäellä Savo Volley olikin parempi. Lauantaina Hurrikaani myrskysi Toijalassa ja kaatoi Akaan selkein lukemin. Faneille tiedoksi, että kalenteri on myynnissä edulliseen kymmenen euron hintaan, erinomainen lahjavinkki lentopallon ystävälle.

Akaa Volley on todella kokenut joukkue. Nimet Ville Juntura, Joni Mikkonen, Ville Heiskanen ja Enderwin ”Eetu” Herrera ovat tuttuja lentopalloa seuraaville ankkafaneille. Päävalmentaja Oliver Laudsepilla on käsissään joukkue, joka parhaana päivänä haastaa sarjan kärjessä keikkuvat huippujoukkueet.  Joni Mikkonen ja Ville Juntura tutkapari tekivät aikaan pahaa jälkeä Saimaa Volleyssa. Nyt Villen passitempo on jälleen nopeasti löytänyt Joni Mikkosen moukarikäden tikun juuresta. Ville Heiskasen kokemus tuo kentälle rauhallisuutta niin vastaanottoon kuin hyökkäämiseen. Eetu Herrera on pelin sielu ja sytyttäjä. Libero Voitto Köykkä on nousemassa suurten liberonimien haastajaksi. Keskitorjuja Hedburn on pomppukone, joka paukuttaa palloa lähes pystyyn. Akaa Volley haastaa varmasti tosissaan Vantaa Ducksin. Lumo-hallissa on Akaan tukena yleensä ollut sankka akaalaisten fanien ryhmä, joten kova vääntö on edessä.

Loimaalla ankat räväyttivät reilu viikko sitten todellisen uutispommin kaataessaan Hurrikaanin selkein numeroin 0 – 3. Savo Volleyta vastaan ankoilla oli pieniä sairastumishuolia, kun hakkuri Külaots ja keskipelaaja Atte ”IsoA” Rissanen eivät olleet kokoonpanossa. Näin päävalmentaja Ismo Tuomisen vaihtomahdollisuudet olivat lauantaina Savo Volleyta vastaan Pieksämäellä rajalliset. Ankat menettivät Petteri Penttisen hyvään syöttövuoroon kolmannen erän 12 – 19 johdon. ”Ei tuollaista pitäisi päästää tapahtumaan missään pelissä”, totesi Tuominen ottelun jälkeen. Selkeän 3 – 0 tappion jälkeen ankat varmasti puhkuvat halua palata takaisin nousukiitoon. Vantaa Ducks on Akaa Volleyta perässä sarjataulukossa neljä pistettä, ja Akaalla on pelattuna kaksi ottelua enemmän. Voidaan siis hyvin puhua ns. kuuden sarjapisteen ottelusta. Mikäli ankat palaavat sille pelilliselle tasolle, jolla niin Etta kuin Hurrikaani voitettiin, niin keskiviikkona voidaan hyvinkin nauttia kauden toisesta kotivoitosta. Se edellyttää koko joukkueena onnistumista ja ärhäkän ankan otteita. Ankkaparvesta libero Pasi Hyvärinen ja passari Akseli Lankinen valittiin Mestaruusliigan marraskuun tähdistöön.

Loppuvuoden aikana saadaan nauttia vielä kolmesta kotiottelusta.  Suomen Cupin puolivälierässä ankat kohtaavat Team Lakkapään maanantaina 10.12. klo 18.30. Sunnuntaina 16.12. klo 17.00 vieraaksi tulee Tiikerit ja perjantaina 21.12. klo 18.30 Raision Loimu. Tervetuloa!

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.