Ankat taistelivat kaksi erää, Hurrikaani nappasi kuitenkin voiton

Ankat taistelivat kaksi erää, Hurrikaani nappasi kuitenkin voiton

0 – 3 (23 – 25, 23 – 25, 18 – 25)

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducks kohtasi yhden kauden kirkkaimmista mestarisuosikeista Hurrikaanin Vantaan Korson Lumo-hallissa. Ankat olivat liikkeellä kaksi ensimmäistä erää päättäväisesti. Hurrikaanin voittorutiini oli vain kovempi juurikin erien lopussa. Ducksin peli on mennyt parempaan suuntaan kauden edetessä, mutta voitot vain puuttuvat. Ottelu Hurrikaanille erin 0 – 3. Yleisöä oli Lumon lauteilla 394 katsojaa. Otteluisäntänä oli Rakennusliike Tuovinen Oy.

Ensimmäinen erä alkoi kotijoukkueelta lupaavasti. Johtonumerot olivat 8 – 4, 9 – 5 ja 11 – 7. Hurrikaani sai kuitenkin juonesta kiinni ja Juho Rajala otti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 13 – 14. Ankkojen torjuttua Ropposen oli Hurrikaanin valmentaja Jussi Heino pakotettu ottamaan erän ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 20 – 18. Hurrikaani tuli taas iholle ja ohi. Tilanteessa 21 – 22 Rajala otti erän toisen aikalisänsä. Strugarin lyötyä torjuntaan menee erä Hurrikaanille ensimmäisestä eräpallosta pistein 23 – 25.

Toinen erä alkoi tasaisissa merkeissä. Hurrikaanin keskipelaajan Mikko Suomalaisen mentyä syöttöruutuun Hurrikaani nykäisi kunnolla. Joona Väänänen tuli passariksi Milsteinin tilalle. Tilanteessa 8 – 12 otti Juho Rajala aikalisän. Vaihtolaikka oli ankoilla kovilla Miro Määttäsen ja Kalle Katteluksen korvattua Toni Kankaanpää ja Atte Kyrölä. Nuorisoankat kirivät ja Jussi Heino oli aikalisän tilanteessa 15 – 17. Hurrikaanin harottua ankkojen puolella tilanne on jo 19 – 19 ja Heino ottaa erän toisen aikalisänsä. Tasaisissa merkeissä mentiin ja Strugarin lyötyä leveäksi meni erä jälleen vieraille lukemin 23 – 25.

Pitkän tauon jälkeen ankat aloittivat tahmeasti. Tilanteessa 0 – 4 otti Rajala ensimmäisen aikalisän. Hurrikaani johti jo 3 – 10. Lauri Lehtosen syöttövuorolla alkoi ankkojen kiri ja Heino otti aikalisän tilanteessa 8 – 11. Ankat kävivät jo iholla tilanteessa 15 – 17. Sitten Hurrikaani taas nykäisi. Tilanteessa 15 – 19 otti Rajala erän toisen aikalisänsä. Tilanteessa 16 – 20 otti Heino toisen aikalisänsä. Erä lopulta helposti Hurrikaanille numeroin 18 – 25.

Otteluisäntä Rakennusliike Tuovinen Oy palkitsi Vantaa Ducksin parhaana pelaajana Joona Väänäsen ja Hurrikaanista Sakari Mäkisen. PROLiberoksi arvovaltainen raati valitsi Pasi Hyvärisen.

LähiTapiolapisteet

3 pistettä Sakari Mäkinen, Hurrikaani

2 pistettä Santeri Välimaa, Hurrikaani

1 piste Joona Väänänen, Vantaa Ducks

Ottelun parhaat pistemiehet:

Vantaa Ducks: Bojan Strugar 13/+1, Lauri Lehtonen 8/+5, Kalle Kattelus 8/+2

Hurrikaani: Sakari Mäkinen 14/+9, Antti Ropponen 14/+5, Tapio Toiviainen 8/+4

Lehdistötilaisuuden kommentit:

Passari Joona Väänänen, Vantaa Ducks

”Ei löytynyt meiltä riittävästi kovuutta erien lopussa. Kyllä on maistunut, kun olen nyt päässyt kentälle. Kyllä mun pelityylissä on varmaan Petteri Laurilan opeista opittua. Ollaan kuitenkin sekä yhdessä treenailtu”.

Päävalmentaja Juho Rajala, Vantaa Ducks

”Ei katsojien tarvitse olla huolissaan. Me painetaan salilla hommia, että saadaan peli käännettyä. Kaksi viime peliä ollut liigan kärkiporukoita vastaan, ja silti ollut ihan hyvää peliä. Pienistä asioista on kiinni nuo erien päättämiset. Tänäänkään ei kuitenkaan erien lopussa juurikaan oltu keulilla. Ekassa erässä ei oikein saatu mitään hyökkäyksessä aikaiseksi ja Hurrikaani sai 16 torjuntaa kolmeen erään, joka on ihan järjetön määrä. Tämä näkyi tuskana meidän yleispelaajilla ja vaihdoilla yritin hakea uusia ratkaisuja”.

Yleispelaaja Sakari Mäkinen, Hurrikaani

”Oltiin tänään tiukoilla hetkillä kovia. Ei mikään tasainen esitys. Kahdessa ekassa erässä oltiin erän lopussa erityisen varmoja ja kolmannessa oltiin varmoja läpi koko erän. Hienosti Santeri tuli peliin ja hoiti homman. Valko-Venäjän jälkeen on Loimaan herkkupadat maistunut todella hyvältä”.

Päävalmentaja Jussi Heino, Hurrikaani

”Olin luottavainen, että peli tulee meille. Olisi jopa hyvä, että peli olisi kestänyt neljä erää, niin Santeri olisi vielä enemmän saanut passarina kokemusta pelitilanteessa. Toisen erän tiukka loppu oli näille vähemmän pelanneille kavereille hyvää oppia. Kokonaisvaltaisesti ei vielä ollut valmista peliä missään nimessä”.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks and tagged .