Ankat saivat erän, Tiikerit voitti ottelun

1 – 3 (19 – 25, 25 – 21, 18 – 25, 20 – 25) )

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducks kohtasi kokkolalaisen Tiikerit Vantaan Korson Lumo-hallissa. Kauden aiemmissa kahdessa kohtaamisessa voitot olivat Tiikereille 2 – 0. Tänään Tiikerit otti lopulta helposti 1 – 3 voiton, kun ankat eivät saaneet omaa hyökkäyspeliään käyntiin sillä teholla kuin viikonlopun vierasreissussa. Yleisöä oli Lumon lauteilla 355 katsojaa. Otteluisäntänä oli Peab.

Ensimmäinen erä oli ankoilta oudon tahmeaa. Oikeasti mitään ei saatu aikaiseksi. Juho Rajala otti erän ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 3 – 8. Rajala teki tuplavaihdon tilanteessa 10 – 16. Benjamin Montosen syötettyä ässän otti Rajala toisen aikalisänsä tilanteessa 11 – 18. Kentälle Marko Määttäsen tilalle tullut sytytti ankat ja torjui, hyökkäsi ja vastaanotti. Tämä riitti Mikko Keskisipilälle, joka otti erän ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 14 – 19. Ankat saivat vielä otetta juurikin Kankaanpään ansiosta, mutta erä päättyi Strugarin leveään lyöntiin. Erä Tiikereille pistein 19 – 25.

Toinen erä meni jo tasaisissa merkeissä. Ducks siirtyi ensimmäisen kerran johtoon tilanteessa 11 – 10. Strugarin syöttövuorolla ankkojen johto 15 – 13 pakotti Keskisipilän ottamaan erän ensimmäisen aikalisänsä. Kankaanpää oli erän edetessä täysin liekeissä. Milsteinin tapettua vastapallon otti Keskisipilä aikalisän tilanteessa 19 – 15. Kankaanpää torjui upeasti Hännisen upeasti ja ankat saivat eräpallon tilanteessa 24 – 20. Sen vielä Tiikerit pelasti, mutta Strugar päätti erän terävästi ja erä Ducksille pistein 25 – 21.

Kolmannen erän alussa Ducks oli kolme kertaa kunnolla johdossa tilanteissa 5 – 3, 8 – 5 ja 9 – 7. Aina Tiikerit hiipi ankkojen iholle. Tiikerit sai otetta ja tilanteessa 15 – 18 otti Rajala erän ensimmäisen aikalisänsä. Ankat tekivät virheitä ja Carmodyn torjunnan osuttua verkkoon siirtyivät Tiikerit jo 16 – 20 johtoon. Montosen syöttövuorolla ero vain kasvoi. Rajala teki tuplavaihdon ja vähän aikaisemmin Kyrölä vaihtui Määttäsen Markoon. Jollain tavalla käsijarru oli päällä ankoilla koko loppuerän, joka päättyi lopulta helposti Tiikereiden voittoon pistein 18 – 25.

Neljäs erä alkoi Tiikereiden hallinnassa. Hiljalleen Kankaanpään otteilla ankat saivat juonesta kiinni, vaikka peli-ilo ei ollut vieläkään syttynyt. Tiikereillä oli kuitenkin koko ajan varman tuntuinen neljän pisteen johto. Määttäsen syöttövuorolla ankat pääsivät jo pisteen päähän, 10 – 11. Carmodyn syöttövuorolla ankat sai taas otetta ja Keskisen jäätyä Strugarin kouriin, otti Keskisipilä aikalisän tilanteessa 13 – 13. Teemu Lahden syöttövuorolla Tiikerit jälleen nykäisi hetkeksi kahden pisteen johdon. Kankaanpään sikaviistolla taas tasoihin 16 – 16. Hänninen lyö käsistä kelloon ja Rajala otti erän toisen aikalisänsä tilanteessa 19 – 22. Erä lopulta helposti Tiikereille pistein 20 – 25. Samalla koko ottelu eränumeroin 1 – 3 Tiikereille ja Kokkolaan 3 sarjapistettä.

Otteluisäntä Peab palkitsi Vantaa Ducksin parhaana pelaajana Toni Kankaanpään ja Tiikereistä Oskari Keskisen. PROLiberoksi arvovaltainen raati valitsi Niklas Breilinin.

Yleispelaaja Toni Kankaanpää, Vantaa Ducks

”Tottakai me odotimme tältä ottelulta enemmän. Hyvä viikonloppu takana vieraissa, mutta kymmenen erää taisi painaa enemmän henkisellä puolella ja ei saatu sellaista taisteluasennetta tänään päälle. Kuukauden välein kun pelaan, niin itseltä näyttää irtoavan ihan hyvin. Kapteenin tehtävä on tietysti potkia esimerkillään muita pelaajia eteenpäin. Vastustajalla tuli tänään onnistumisia, mutta meillä ei peliä saatu kulkemaan”.

Valmentaja Juho Rajala, Vantaa Ducks

”Kärsivällisyytemme petti tänään. Olen huolissaan siitä minkälaisia virheitä teemme.14 suoraa hyökkäysvirhettä neljään erään on aivan liikaa. Meidän pitää uskaltaa pelata kärsivällisesti ja kierrättää oman varmistuksen kautta ja hyökätä uudestaan. Mietityttää, että miten saadaan meidän hyökkäyspeli kohdalleen. Meidän on ehdottomasti pelattava järkevämmin ja lopetettava roiskiminen. Nyt harjoitellaan reilu viikko ennen Loimun kohtaamista hyökkäyspeliä”.

Hakkuri Oskari Keskinen, Tiikerit

”Pelattiin tänään hyvää torjunta- ja puolustuspelaamista ja hyökättiin aika tasaisella rintamalla. Itelle tuli onnistumisia ja ei mullakaan ole ihan joka ilta tälläistä rallattelua”.

Valmentaja Mikko Keskisipilä, Tiikerit

”Ei me vieläkään lähdetä paljastamaan mitä siellä meillä seinällä luki ennen ottelua. Kokkolassa oltiin vaikeuksissa Strugarin ja Kyrölän kanssa. Tänään pelattiin heitä vastaan paremmin. Oma virhemäärä saatiin tänään pidettyä riittävän alhaalla, vaikka ei mekään oltu parhaimmillaan tänään koko ajan. Iso työ jouduttiin tänään tekemään voiton eteen.