Ankat pistenälkäisinä Rovaniemelle ja Ouluun

Lentopalloilun Mestaruusliiga jatkuu tulevana viikonloppuna Vantaa Ducksin osalta vieraspeleillä. Lauantaina 20.10. ankat kohtaavat Team Lakkapään Rovaniemellä klo 17.00. Sunnuntaina 21. lokakuuta Oulussa vastustajaksi asettuu Etta Oulun Urheilutalolla klo 15.30 alkavassa ottelussa. Vantaa Ducks on kauden kolmen ensimmäisen ottelun jälkeen pisteittä, joten jokainen piste olisi arvokas tuliainen pohjoisen vieraspelimatkalta. Team Lakkapää ja Etta ovat jo pistetilinsä avanneet. Etta kaatoi vakuuttavasti lauantaina Pielavedellä Suomen mestaruutta tavoittelevan Savo Volleyn. Oululaiset ovatkin sarjataulukossa kärkipaikoilla. Lakkapäällä on kolme sarjapistettä.

Team Lakkapää on Mestaruusliigan kestomenestyjä. Seuralla on myös mestaruuksia vyöllään ja yhden niistä on valmentanut ankkakäskijä Ismo Tuominen. Lakkapään päävalmentaja Henri Tuomi on kunnianhimoinen valmentaja ja janoaa varmasti menestystä tälläkin kaudella. Helppoja pisteitä ei Ducksille ole jaossa lauantaina Lapin Urheiluopiston hehtaarihallilla. Passariksi tuli tälle kaudelle kokenut Jani Sippola. Yleispelaajapuolella päävastuun ovat viime otteluissa kantaneet Peetu Mäkinen ja Niko-Matti Koskela. Hakkurina tuhoa moukaroi kanukki Jayson McCarthy. Liberona on myös kanadalainen Jeremy Davies. Korson Vedossakin aikanaan pelanneen Tuomas Hautalan lisäksi keskipelaajaosastolta löytyy kanadalainen Grant ja jenkki Martin. Tuomen joukkue on yleensä kova torjumaan. Nytkin Mestaruusliigan torjuntatilaston kymmenen parhaan joukosta löytyy kolme lakkapäälaista.

Etta on kovaa puolustavaa joukkue. Joukkue on hyvin hitsautunut yhteen ja kuuluu Mestaruusliigan mitalisuosikkeihin. Ankkojen on saatava horjutettua oululaisten vastaanottoa tai muuten ei pistettäkään lähde Oulusta Vantaalle. Oulun kirkkain tähti on maajoukkueessakin esiintynyt Antti Ronkainen. Nimet Pennanen, Sorvoja, Jokela, Haapakoski, Hakala, Väisänen ja Kaksonen eivät jätä ketään kylmäksi. Etta kukisti väkevän esityksen jälkeen keskiviikkona Lakkapään 1 – 3 Rovaniemellä ja antoi todellisen myrskyvaroituksen ankoille.

Vantaa Ducksin Atte Kyrölälle pohjoisen reissu on ikimuistoinen. Sunnuntaina tulee hänelle täyteen kaksisataaviisikymmentä ottelua Mestaruusliigassa. Atte on tällä hetkellä liigan vastaanottotilastossa kolmantena ja kokenut Pasi Hyvärinen on komeasti ykkösenä. Hyvää vastaanottoa tarvitaan, jotta ankkapassari Akseli ”Aksu” Lankinen pääsee pyörittämään peliä. Hakkuriankka Maciel on kovin yksin jäänyt hyökkäyksissä, joten niin laita- ja keskipelaajilta pitää tulla pistenälkää kärsiville ankoille apuja.

Vieraspelimatkan jälkeen on edessä kotiotteluja. Lauantaina 27. lokakuuta Lakkapää tulee jälleen vastustajaksi, nyt Vantaan Korson Lumo-halliin klo 17.00 alkavaan otteluun. Silloin on mahdollista avata kauden kotivoittojen tili. Keskiviikkona vyöryvät pääkaupunkiseudun kaikki savolaiset Lumon lauteille. Lokakuun viimeisen päivän kunniaksi Savo Volley tulee ankkojen vastustajaksi klo 18.30 alkavaan otteluun. Silloin tanner tömisee.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.