Ankat pistehimon kourissa Ettan ja Tiikereiden kimppuun

Ankat pistehimon kourissa Ettan ja Tiikereiden kimppuun

Lentopalloilun Mestaruusliigassa kahdeksantena oleva Vantaa Ducks palaa ilotulitteiden myynnin ja joululoman jälkeen tositoimiin. Uusi vuosi avataan vieraspelikiertueella. Lauantaina Oulun Urheilutalolla 4.1. klo 15.30 vastaan asettuu Etta. Sunnuntaina 5.1. Hollihaan liikuntahallilla Kokkolassa klo 16.00 vastaan asettuu Tiikerit. Molemmat ottelut ovat runkosarjan loppusijoituksia pohdittaessa enemmän kuin tärkeitä. Etta on sarjassa yhdeksäntenä ja on pelannut kaksi ottelua vähemmän kuin Vantaa Ducks. Oulun kohtaaminen on todellinen kuuden sarjapisteen kohtaaminen. Tiikerit on sarjassa viidentenä 16 sarjapistettä vantaalaisia edellä. Joukkueet kuitenkin kohtaavat runkosarjassa vielä kolme kertaa, joten tärkeääkin tärkeämmät yhdeksän sarjapistettä on keskinäisissä otteluissa jaossa. Tiikerit matkustaakin heti viikolla Lumon hornankattilaan ja kohtaa keskiviikkona 8.1. ankat uudestaan.

Etta on kohdattu tällä kaudella kaksi kertaa. Oulussa Etta oli selkeästi parempi ja voitti 3 – 0. Isolla kirkolla, Töölön Kisahallissa, Ducks oli puolestaan parempi erin 3 – 1. Oulun kohtaaminen on juhlaottelu Atte Kyrölälle, joka pelaa 300. Mestaruusliigan pelinsä. Etta oli viime kauden hopeamitalisti, mutta joukkue koki isoja menetyksiä niin pelaajistossa kuin joukkueen staffissa. Vantaa Ducksin joukkueenjohtaja Mika Rajala päätti viime kauden Oulussa hopeamitali kaulassa. Juho Rajalan veressä sykkii mojovasti Rotuaarin ja Oulunsalon henki. Paikallisen murteen tuntijoina maitua järjestyy alta aikayksikön ankkapelaajien kahvimukeihin. Ettan ehdoton tuki ja turva on Jan Helenius, joka on saatava pihteihin. Ville Sorvojalla on ollut hyvä kausi ja hopeamitalisti Markus Väisänen on jo nähty parketilla. Rajalan veljeksille Oulusta mukaan lähtevät sarjapisteet maistuisivat kuin rössypottu parhaan kaverin häissä.

Tiikerit on kauden yllättäjä. Jiri Hänninen, Oskari Keskinen ja Anton Välimaa ovat todella lyöneet itsensä lajiniilojen tietoisuuteen. Jere Mäkinen, Antti Leppälä, Rami Rekomaa ja Niklas Breilin ovat omilla esityksillään olleet vaikuttamassa siihen, että Kokkolan ylpeys on jopa nousemassa mitalisuosikkien joukkoon. Mikko Keskisipilä liitetään tätä menoaTommi Tiilikaisen tasolle valmentajalegendojen joukkoon. Kauden ensimmäinen ottelu Lumossa 14.10. päättyi Tiikereiden 2 – 3 voittoon. Nyt on ankoilla mahdollisuus hiljentää Hollihaka ja sen intohimoiset kannattajat.

Tommy Carmodyn liittyminen vuoden vaihteessa ankkoihin on nostanut niin joukkueen, staffin, tukijoiden ja ankkafanien tunnelmaa. Vuoden vaihteen tauon aikana ovat myös pelaajat voineet hetkeksi unohtaa Mikasan ja pukukopin hersyvät vitsipläjäykset. Pieniä kremppoja on myös voitu hoitaa ja nyt ollaan joukkueena valmiina runkosarjan kuudentoista ottelun loppukiriin. Jaossa on siis vielä 48 sarjapistettä, joten ankat voivat nousta vielä kohon lailla sarjataulukossa ylöspäin. Syyskauden aikana koko valmentaja Rajalan miehistö on saanut peliaikaa. Ankka kuin ankka voidaan heittää laatikkoon ja onnistumisia voi odottaa jokaiselta pelaajalta. Viikonlopun kiertueelle todellakin lähtee pistehimoinen Ducksin porukka luottavaisena omiin kykyihinsä.

Vieraspelikiertueen jälkeen ankkafanit pääsevät keskiviikkona 8.1. kannustamaan Lumo-hallissa Vantaa Ducksia, kun Tiikerit laskeutuvat Vantaan Korsoon. Ottelu alkaa kello 18.30.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks and tagged .