Ankat panivat hanttiin, mutta VaLePa korjasi sarjapisteet

Ankat panivat hanttiin, mutta VaLePa korjasi sarjapisteet

0 –3 (20 – 25, 19 – 25, 24 – 26)

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Korson Lumo-hallissa kohtasivat sunnuntain viihdykkeeksi Vantaa Ducks ja VaLePa. Yleisöä oli paikalle tullut 306 katsojaa. Otteluisäntänä oli NHP Yhtymä Oy. Ottelu oli näiden joukkueiden välillä jo neljäs tällä kaudella. VaLePa vei tämänkin kuten aiemmatkin ottelut erin 3 – 0, kovaa tekemistä viime vuoden mestarilta. Ankat eivät olleet täysin aseettomia, mutta tiukoissa paikoissa kovuus ja kokemus puuttuivat. VaLePan jälkeen kohtaavat ankat Akaa Volleyn 4.12. vieraissa ja Karelian Hurmos tulee Lumoon vieraaksi 8.12. klo 17.00.

Ankkakuusikossa aloitti yleispelaajina Kalle Kattelus ja Marko Määttänen sekä passarina Joona Väänänen. Muuten kuusikko oli tuttua ankkalaatua ja liberona Pasi Hyvärinen. VaLePa laittoi parasta mestarilaatua. Ainoastaan liberoksi Janne Kangaskokko laittoi liigatasolla untuvikon Risto Ruoholan. Hyvin haastoivat ankat erän alkupuolella mestarillisen vierasjoukkueen. Valmentaja Juho Rajala otti aikalisät tilanteissa 12 – 15 ja 16 – 20. Kalle Katteluksen syöttövuoro pakotti Kangaskokon ottamaan ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 18 – 21. Ankat kävivät jo iholla 19 – 21, mutta valitettavasti erän loppuun tuli pientä ankkavirhesumaa, joten erä VaLePalle pistein 20 – 25.

Toisen erän alussa ankkojen fokus katosi. VaLePa puski tehokkaasti ja Rajala joutui ottamaan aikalisän tilanteessa 2 – 7. Mikään ei tuntunut Ducksilla onnistuvan ja Määttänen vaihtui tilanteessa 3 – 10 Kyrölään. Lauri ”Räystäs” Lehtonen kavensi torjunnalla tilanteeksi 6 – 12. Joona Väänäsen syöttövuorolla alkoi ankkojen kiri. Oivanen kypsyi vaihtoon. Hyvärisen tähtipelastus pakotti Kangaskokon ottamaan aikalisän tilanteessa 12 – 15. Katteluksen syöttövuorolla pääsi ankat ihan iholle 16 – 17. Sitten pientä sähläämistä ja syöttövirheitä ja Rajala otti aikalisän tilanteessa 17- 20. VaLePa taas vahva erän lopussa, 19 – 25.

Ankat saivat pidetty itsensä lähes VaLePan iholla kolmannen erän alkupuoliskolla. Kunnarikin intoutui välillä Eskon kanssa kuin nuoruusvuosinaan. Rajala otti erän ensimmäisen aikalisän tilanteessa 8 – 13. VaLePan vastaanotto pysyi kasassa, vaikka Ruohola oli pommituksen kohteena. Tilanteessa 13 – 17 Kangaskokko otti ensimmäisen aikalisänsä. Nikulakin lämpeni hyvään hakkuripeliin Eskon tarjoilussa. Kyrölä voitti muuten painopallossa itse Mikko Eskon ja tilanteeksi 16 – 19. Ducks kävi parhaimmillaan jo yhden pisteen päässä. Silloin Kangaskokko otti aikalisän tilanteessa 20 – 21. Vallin torjuu ankat tasoihin 22 – 22. Suihkosen ässän jälkeen tilanteessa 22 – 24 otti Rajala toisen aikalisänsä. Ankat tulivat jälleen tasoihin 24 – 24. Erä lopulta vieraille 24 – 26.

Otteluisäntä NHP Yhtymä Oy palkitsi ottelun parhaana pelaajana Vantaa Ducksista Kalle Katteluksen ja VaLePasta Mikko Eskon. PRO Liberoksi arvovaltainen raati valitsi Pasi Hyvärisen.

LähiTapiola-pisteet

3 pistettä Mikko Esko, VaLePa

2 pistettä Mikko Karjarinta, VaLePa

1 piste Risto Ruohola, VaLePa

Ottelun parhaat pistemiehet:

Vantaa Ducks: Bojan Strugar 16/+5, Kalle Kattelus 8/-1, Atte Kyrölä 7/+6

VaLePa: Niko Suihkonen 13/+7, Olli Kunnari 12/+7, Mikko Karjarinta 8/+6

Lehdistötilaisuuden kommentit

Kalle Kattelus, Vantaa Ducks

”Peli maistui oikein hyvältä, kun olin parista pelistä kokonaan pois tätä ennen. Kolmas erä olisi voinut kääntyä toisinkin, mutta tänään meni näin. Syötössä oli tänään mulla hyvä veto”.

Valmentaja Juho Rajala, Vantaa Ducks

”Oikeastaan iso positiivinen asia oli tänään VaLePaa vastaan torjuntapeli. Saatiin enemmän torjuntoja kuin VaLePa. Lähellä tuo taas oli yhden erän ottaminen. Noita vaan pitäisi pystyä kääntämään. Mutta mennään työn kautta eteenpäin”.

Passari Mikko Esko, VaLePa

”Kaksi ensimmäistä erää tuli helposti, mutta kolmannessa erässä jouduttiin vääntämään tosissaan. Oli kivaa, että Olli oli takaisin kuusikossa ja pelasi heti tosi hyvin. Ollin vierellä on aina tuttua ja turvallista pelata. Me tarvitaan paljon kunnossa olevia pelaajia, kun kausi on pitkä”.

Valmentaja Janne Kangaskokko, VaLePa

”Ei nämä mitään helppoja matseja, nämä kuitenkin ovat niitä matseja, jotka meidän on pakko kaikki hoitaa. Ajoittain oli ihan positiivisia juttuja. Kunnarin Olli pelasi viimeksi täysipainoisen ottelun ja näin on tapahtunut viimeksi noin vuosi sitten 21.12. Toinen todella positiivinen juttu oli nuoren, vuonna 2000 syntyneen, Risto Ruoholan upea peli liberona. Risto on ollut ykkössarjan liberona kolme vuotta. Erittäin motivoitunut harjoittelija ja kaveri naulasi hienosti tuolla tavalla”.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks and tagged .