Ankat neljän ottelun voittoputkessa Karelian Hurmoksen kimppuun kotikentällään

Ankat neljän ottelun voittoputkessa Karelian Hurmoksen kimppuun kotikentällään

Lentopalloilun Mestaruusliigassa neljän ottelun voittoputkessa kiitävä Vantaa Ducks kohtaa Pohjois-Karjalan ylpeyden Karelian Hurmoksen Vantaan Korson Lumo-hallissa sunnuntaina 16.2. klo 17.00. Valmentajien ennakkohaastattelu alkaa klo 16.30. Ottelu on molemmille joukkueille enemmän kuin elintärkeä. Jaossa olevat sarjapisteet auttaisivat erityisesti Vantaa Ducksia lisäämään etumatkaa sarjataulukossa nyt iholle hengittävään Kareliaan Hurmokseen. Molemmat taistelevat intohimoisesti paikasta kevään puolivälierissä. Karsintasarjankin viiva on piinaavan lähellä ja sen välttäminen on Vantaa Ducksillakin keskeinen tavoite runkosarjan loppukirissä. Viime ottelujen perusteella Vantaa Ducks on löytänyt mahtavan energisen joukkuehengen, jolla on kaatunut kahdessa viimeisessä ottelussa sarjakakkonen Savo Volley. Karelian Hurmoksen ovat ankat kukistaneet kauden aikana jo kolme kertaa. Neljänteen kohtaamiseen ei kotijoukkue todellakaan voi lähteä edustustakki auki. Vetoketju on vedettävä tiukasti leukaan asti ja joukkueen on oltava valmis tekemää kurinalaista työtä läpi ottelun ensimmäisestä pallosta viimeiseen.

Karelian Hurmoksella on laittaa jokaiselle pelipaikalle kovan luokan pelimies. Keskipelaajaosasto on parhaimmillaan liigan parhaimmistoa. Keskipelaajat Stuart ja Östvik on tehokaksikko, joilla on kaikki pelin osa-alueet hallussa. Hakkuri Ville Louhela leipoo Mikasaa kuin ammattimies. Jos Ville pääsee hurmokseen, niin ankat ovat nesteessä. Yleispelaajapuolella laatikkoon voidaan laittaa Huus, Kaunisto ja Räsänen. Juho Kaunisto maistoi viime kaudella etelän herkkuja ja Lumon tunnelmaa. Juho on nytkin kovassa kunnossa ja torjunnan yläkädet löytyvät tämän jätin toimesta helposti. Bjarne Huus on kova syöttämään ja lyö Mika Rajalaa ja Niko Huupposta kunnioittaen nelosesta taitavaa sikaviistoa. Mikko Räsänen on todellinen kauden komeetta, joka hätyyttelee jo paikkaa Joel Banksin valmentaman maajoukkueen kuusikossa. Lumon parketille valmennusjohto voi laittaa kumman tahansa passareista. Tuomas Karjalainen on kokenut passarikettu tai pitäisikö Susirajan kapellimestaria kutsua passarisudeksi. Kyle Foley on viime otteluissa näyttänyt osaamistaan ja Kylen onnistuminen on sunnuntainakin tärkeää Hurmoksen menestyksen kannalta. Pääkaupunkiseudun pohjoiskarjalaiset haluavat tulla kannustamaan kotimaakuntansa joukkuetta, joten kannustuksen puutteeseen tuskin Hurmoksen hurmos laantuu.

Vantaa Ducksin valmentaja Juho ”Iceman” Rajala saa valmistautua kotiotteluun harjoitusviikolla. Joukkueen peli on loksahtanut kohdalleen ja viikon aikana voi Juho hioa ankkojen pelin maksimaaliselle tasolle. Joukkueesta ei tällä hetkellä löydy heikkoa lenkkiä. Sunnuntain voitto-ottelun ottelupalloonkin Rajala teki tuplavaihdon ja Joona Väänänen sekä Aleksander Rastamo tulivat kentälle. Joona sai tarjoilla Marko Määttäselle namun, jonka viimeiset voimansa kerännyt Marko Määttänen mäjäytti supervoimallaan kenttään. Joukkue on oppinut kauden aikana kärsivällisyyttä ja palloa ei enää roiskita. Torjuntakoneita löytyy joukkueesta useampia. Syöttö ja vastaanotto toimivat sekä puolustus ja hyökkäys. Hurmostakin vastaan on oltava kärsivällisiä, jonka puolustuksen lukkona on liberohirmu Ville-Erik Tarkiainen. Ankkalibero Pasi Hyvärinen on nostanut tasoaan viime otteluissa ja sunnuntain voittopelissä marja nousi mättäältä kuin mättäältä. Hurmoslaisetkin ovat joutuneet kauden aikana tuntemaan ankkojen voiman. Sunnuntaina kuitenkin jokainen erä alkaa jälleen 0 – 0 tilanteesta.

Hurmoksen kohtaamisen jälkeen on Vantaa Ducksilla edessä vierasottelu Hurrikaania vastaan 22.2.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks and tagged .