Ankat mustamakkaran valtakuntaan

Ankat mustamakkaran valtakuntaan

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducks matkustaa VaLePa Sastamala Tampereen vieraaksi Tampereelle. Ottelu pelataan keskiviikkona 12.12. klo 18.30 Tampere Kauppis Sport Centerissa. Tampere sijaitsee ns. mustamakkaran vyöhykkeellä. Mustamakkara muuten tunnettiin aiemmin nimellä kuuma sian verimakkara. Ottelusta voi hyvinkin tulla kuuma,sillä molemmat joukkueet ovat hyvässä iskussa. Kotijoukkue on tietysti ennakkosuosikki, mutta viime kauden Ducksin hyvät puolivälieräesitykset silloista VaLePaa vastaan antoivat viitteitä siitä, että mestarijoukkuekin on kaadettavissa. Se toki vaatii ankkalaumalta nousukiidon lisäksi täydellistä onnistumista ja äärimmäisen intohimoista voitontahtoa

.VaLePa Sastamala Tampere voi heittää laatikkoon kenet tahansa, sillä joukkueesta saataisiin vaikka kaksi Mestaruusliiga-joukkuetta.Nuorista Somerolta kotoisin oleva Aaro Nikulakin on osoittanut hakkurin tontilla pelimiehen otteita. Silti hänen edellä nokkimisjärjestyksessä ovat Arvis Greene ja Urpo ”Upi” Sivula. Sivula toki voi pelata myös yleispelaajan tontilla.Yleispelaajaosastolla on tukullinen pelimiehiä Olli Kunnarista lähtien. Keskipelaajista on Tommi Siirilä ollut viime peleissä hurjassa iskussa. Tommi on vaarallinen leijasyöttäjä sekä hirvittävän hyvä torjuja. Ankat saa tehdä täyden iltapuhteen, jos haluaa edes nyhtöpisteen kotiin vietäväksi.

Vantaa Ducksin kuntopuntari on ollut viime kuukauden aikana vahvasti nousujohteinen. Maanantaina seura teki Suomen Cupissa historiaa, kun Lakkapään kaadolla joukkue selviytyi välierään. Sekin pelataan aikanaan VaLePa Sastamala Tamperetta vastaan. Keskiviikon peli on ankkakäskijä Tuomiselle hieno tilaisuus etsiä kotijoukkueen mahdollisia heikkoja kohtia myös tulevaa cup-taistoa varten. Ankkojen vierasvoitot sarjan kärjessä olevista Hurrikaanista ja Ettasta antavat odottaa tasaista peliä. Lassi Nurminen on hurjassa iskussa kuten Pasi Hyvärinen ja Akseli Lankinen. Toni Kankaanpää pelasi maanantaina kauden parhaan pelinsä. Hakkuri Karl Külaots on valmis taistelija, jos Tuominen hänet kentälle laittaa. Maciel on onnistuessaan hyvä vaihtoehto. Lyönnit lähtevät kuin Sao Paulon linnoituksen tykin suusta. Antti Vallin on torjunut viime otteluissa hyvin ja Antilla on kaikki edellytykset syöttökoneeksi. Leo Jack onnistui Akaa Volleyta vastaan. Leo osoitti pelimiehen otteita ja on tarvittaessa syöttöruudussa todella vaarallinen. Brassiankat tuskin mustamakkaraa nauttivat pelireissulla, mutta Tampere on varmasti mukava kaupunki tutustua. Onhan Popeda ja Kummeli kaupungin vetovoimatekijöitä.

Vieraspelin jälkeen on kotipelien kimara edessä.Sunnuntaina 16.12. klo 17.00 on edessä jälleen eläinkunnan raastava paini.Tiikerit tulee vieraaksi ns. kuuden pisteen otteluun. Perjantaina 21.12. ei vielä tule joulupukki, mutta Raision Loimu tulee klo 18.30 alkavaan peliin.Joukkuehan vilisee nimimiehiä, joten jännä kamppailu on silloinkin luvassa.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.