Ankat kupu rottingilla hirmumyrskyn silmään

Lentopalloilun Mestaruusliigassa runkosarjan loppuhuipennukset jatkuvat. Nyt Vantaan Korson Lumo-halliin tulee vieraaksi Hurrikaani Loimaalta. Keskiviikkona 21.2. pelattava vääntö alkaa klo 18.30. Napapyörteen lisäksi ankkoja koettelee jopa hirmumyrskyksi luokiteltava Hurrikaani, joka voi keskiviikon kunniaksi saada lisänimen nimipäiväsankarin Keijon mukaan. Hurrikaani janoaa parantuneiden peliesitysten takia jopa runkosarjan kakkossijaa. Päävalmentaja Ismo Tuominen joutuu jälleen kirjallisena kykynä miettimään mitä pukukopin taululle kirjoitetaan ottelun teemaksi. Voitolla yöhön voi olla yksi sanaseppo Tuomisen mielessä oleva teema. Ducks tarvitsee edelleen sarjapisteitä, sillä Tiikerit on vain kahden sarjapisteen päässä runkosarjan kahdeksannesta sijasta, jossa ankat tällä hetkellä lymyävät. Keskiviikon ottelu tulee myös Ruutu+ palvelusta ja sen selostaa Pekka Tiilikaisen ja Paavo Noposen mittoihin hiljalleen yltävä kultakurkkuinen selostajalegenda Toni Flink. Lähetys alkaa klo 18.25 https://www.ruutu.fi/stream/3161253 . Vantaa Ducksin ja Hurrikaanin innokkaimmat fanit toki täyttävät Lumon lauteet ja kannustavat suosikkiseuraansa voittoon.

Hurrikaani aloitti kautensa tyynen rauhallisesti, mutta on tosiaankin yltynyt parin viime kuukauden aikana hirmumyrskyn lukemiin. Yleispelaaja Tomi Rumpusen saapuminen miljonäärien täyttämään saviseudun Westendiin eli Loimaalle oli se viimeinen puuttuva palanen päävalmentajavelho Lauri Rantasen palapelistä. Loimaan ässäkunkku Matti Oivasen päivän kunto on yksi avain keskiviikkona.  Mattihan pystyy yksin ratkaisemaan erän syöttöruudussa. Todisteena tästä on Mestaruustilaston paalupaikka syöttötilastossa. Päävalmentaja Lauri Rantanen totesi voitollisen LEKA-pelin jälkeen, että ”saatiin syötöllä tehoja aikaiseksi ja sen jälkeen pystyttiin laittamaan torjuntaa ja puolustusta asemiin”. Tämä Rantasen lausunto saattaa ennakoida myös todellista asemasotaa, johon ankkojen on tosissaan varauduttava. Puolustuksen lukkonahan on kahvihampaan kolotuksesta tuttu Jesse Mäntylä, joka haastaa lajitoverinsa Pasi Hyvärisen verkon toisella puolella liberoiden taistoon.

Vantaa Ducks pelasi lauantaina sarjajohtaja VaLePaa vastaan hyvän esilämmittelyn keskiviikon kohtaamista varten. Vieraat veivät voiton 2 – 3, mutta voittoerissä ankat antoivat varoituksen myös saviseudun Westendin suuntaan. Puolustuksen jälkeisissä hyökkäyksissä Ducks oli VaLePaa tehokkaampi ja siinä voi olla yksi keskiviikon pelin avain. Euroopan kovin käsi Miro Määttänen takoi karua sanomaansa lauantaina ja oli ankkojen tehokkain. Hakkurititteliään itselleen vakiinnuttava Karl Külaots pelasi järkevän ja tehokkaan pelin kuten lahjakkaalta nuorukaiselta voi odottaakin. Pasi Hyvärinen oli puolustuksen lukkona ja mojovasti marja nousi lauantainakin passari Magyarille nahkaiseen kulhoon. Kummatkin joukkueet ovat kovaan hyökkäyspeliin tähtääviä, joten Lumon pyhätön parketti ja sitä tukevat rakenteet ovat varmasti kovilla keskiviikon tiimellyksessä.

Hurrikaanin kohtaamisen jälkeen ankat liitelevät vieraskentillä. Seuraava kotiottelu onkin runkosarjan päättävä eläinkunnan taistelu Tiikereitä vastaan. Ottelu pelataan 9.3. klo 18.30.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.