Ankat kullan ja mirhamin jahtiin

Ankat kullan ja mirhamin jahtiin

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducks virittäytyy joulun ihmeeseen lähtemällä kullan ja mirhamin jahtiin Akaalle. Toijalan ns. Monarilla Ducks kohtaa 21.12.2019 klo 17.00 Akaa Volleyn. Akaa Volley on niin Toijalan kuin Viialan kruununjalokivi, joka mielellään pitää niin kullan kuin mirhamin ja lähettää ankkojen mukana Vantaalle lähinnä terveisiä. Valmentaja Oliver Lüütsepp on koonnut kultaa janoavan miehistön, joka haluaa ripeästi kinkunpaistoon, joten Toijalan Monarilla voi olla tiedossa lyhyt iltapuhde. Akaa Volleyn maankuulu fanijoukko koostuu todellisista lentopallon ystävistä, joista tiukan paikan tullen saisi kasaan myös itämaan tietäjien arvokkaan joukon Mika Paloluoman johdolla.

Viialasta ovat kotoisin mm. Ravihevonen Passionate Kemp, lentopallovalmentaja Risto Lahti, muusikko, haitarivirtuoosi Kimmo Pohjonen, Miss Suomi Satu Tuomisto ja toimittaja Arto Nyberg. Toivottavasti Akaan hyvin sujunut kausi ei lauantaina mene hanuriin, kun torjuntamagneetti Marko Määttänen astuu verkon toiselle puolelle. Perttulan Tähden tähden Akseli ”Aksu” Lankisen viekkaus joutuu elementtiin, kun hän yrittää harhauttaa Ducksin torjuntaa. Aksulla on hyökkäyspuolella käytössä todellinen valioluokan tykistö. Mikasa saa kyytiä ja hyökkäysvalikoimassa on käytössä oikeaoppista powertippiä ja ties minkälaista jujua. Urpo ”Upi” Sivulahan on ankkojen hakkurin Alek Rastamon esikuva. Alek saakin taas erinomaisen mahdollisuuden tarkkailla idolinsa hevosenpotkuja. Panu kestää isältä pojalle ja Panu Pitkänen on kauden ehdoton komeetta keskipelaajaosastolla. Joel Banks on varmasti kirjoittanut Pitkäsen nimen muistikirjaansa ää-pisteitä myöten. Akaa Volley on ennakkoa kirjoitettaessa sarjassa kakkosena. Mikään yllätys ei olisi, että joukkue voittaisi runkosarjan.

Juho Rajalan ankkajoukkue on viime peleissä ollut lievästi siipirikkoinen. Juholla on ollut täysi työ löytää jokaiselle pelipaikalle terve pelaaja. Kalle Kattelus ja Marko Määttänen ovat tällä kaudelle saaneet paljon peliaikaa. Tulokset ovat näkyvissä. Marko torjui Hurrikaania vastaa seinän lailla kuusi torjuntaa. Kalle Kattelus on saanut lisää varmuutta syöttö- ja hyökkäyspeliin. Toijalassa ollaan lähellä Mörkön esiintymisaluetta, sillä Marko Anttila on syntynyt Lempäälässä, joka on vain muutaman kivenheiton päässä Monarilta. Ducksin oma mörkö Bojan Strugar on kauden edetessä osoittautunut kovan luokan hakkuriksi. Bojanin on Akaata vastaan onnistuttava maksimaalisesti kuten koko joukkueen, jos erä puhumattakaan kahdesta tai jopa kolmesta haluttaisiin tuoda joululahjaksi ankkafaneille. Joulutauko tulee joukkueelle hyvään paikkaan. Pelaajat saavat parannella vaivojaan kuntoon ja vire tämän kauden loppukiriin saadaan viritettyä huippuunsa.

Akaa Volleyn kohtaamisen jälkeen tämän vuoden pelit on taputeltu. Seuraava ottelu on vasta seuraavalla vuosikymmenellä. Vantaa Ducks käy Oulussa 4.1.2020 pelaamassa Ettaa ja 5.1. Kokkolassa Tiikereitä vastaan. Kokkolan suuret sankarit tulevat 8.1.2020 Vantaan Korson Lumon hornankattilaan, jossa ottelu alkaa klo 18.30. Vantaa Ducks toivottaa joukkueelle, staffille, kaikille tukijoilleen, kannattajilleen, talkoolaisille ja koko Suomen lentopalloväelle hyvää ja rauhallista joulua.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks and tagged .