Ankat Joensuun hurmokseen levollisin mielin

Ankat Joensuun hurmokseen levollisin mielin

Lentopalloilun Mestaruusliigan karsintasarjan jo voittanut Vantaa Ducks juhlistaa palmusunnuntaita lentopalloilun merkeissä. Joensuussa ankat kohtaavat Karelian Hurmoksen 14.4. klo 15.00 alkavassa ottelussa. Hurmos on ainoa joukkue, jolla saattaa olla panosta sunnuntain koitoksessa. Pohjois-Karjalan virpojat saattavat olla liikkeellä Joensuun Urheilutalolla, joten toivottavasti Satu Lehto ja Marke Kankaanpää ovat varustautuneet virpomispalkoilla. Karelian Hurmos kaatui tiukan väännön jälkeen Töölön Kisahallissa sunnuntaina. Voitosta saamallaan kahdella sarjapisteellä siirtyi ankat tavoittamattomiin sarjan kärkeen kahdeksaan sarjapisteeseen. Näin varmistui, että pääkaupunkiseudun ja Lieksan erämaiden ankkafanit saavat nauttia Ducksin peleistä tulevalla kaudella 2019 – 2020. Lieksaanhan on suunnitteilla Vantaa Ducksille oma fanikerho.

Karelian Hurmos hamuaa liigaan kuin nuori sudenpentu äidilliseen naaraan lämpöön susirajan selkosilla. Ville Louhelan johdolla joukkue osoitti Töölön Kisahallilla, että pelillisesti hurmoslaiset ovat hyvin lähellä liigatasoa. Ville Louhelaa säesti jenkkivahvistus Sprayberry, joka oli kovalla pelipäällä. Fred Musoni liikkuu verkolla välillä ihan omissa korkeuksissaan ja pudottaa Mikasan haluamaansa tyhjään paikkaan vastustajan kenttäpuoliskolle. Passari Tuomas Karjalainen tunnetaan lentopallopiireissä kanansiipien ystävänä. Liigapaikka takaisi, että Tuomas pääsisi pelimatkoilla ottelun jälkeen siipien makuun, joita ei karjalanpiirakoistaan ja vatruskoistaan tunnetusta maakunnasta löydy. Tuomas on myös taitava passari, joka oli sunnuntaina kovassa tikissä. Välillä Tuomas myös sopivasti tulistui. Töölön Kisahallilla päätuomari Esa Virta muistikin Tuomasta pääsiäisen alusaikaan sopivalla keltaisella kortilla.

Vantaa Ducksin peli-ilme ja peli-ilo tuli esiin voittojen myötä vasta karsintasarjan peleissä. Koko joukkue on piristynyt silmissä. Kapteeni Toni Kankaanpää on ollut hyvässä vireessä. Hän on pitänyt vastustajan torjuntaa ja kenttäpuolustusta pilkkanaan. Atte Kyrölä on myös nauttinut pelaamisesta kuten Pasi Hyvärinenkin. Kalle Kattelus on näyttänyt, että hän haluaa tulevalla kaudella kuusikkopaikalle. Juho Kaunisto on liikkeellä samanlaisin ajatuksin. Sairastumisista toipunut hakkuri Karl Külaotskin pääsi jo kentälle sunnuntaina ja sai muutaman tärkeän onnistumisen. Keskitorjujat Lassi Nurminen ja Antti Vallin tekivät Hurmosta vastaan yhteensä kolmekymmentä pistettä. Passari Akseli Lankinen on kirmannut iloisesti keväisellä pelilaitumella ja syöttö on entisestään terävöitynyt. Brassiankka Reynaldo Green Rogers on ollut todellinen luottohakkuri läpi karsintasarjan. Saa nähdä pääseekö Liperin suuri mies, Atte Rissanen parketille synnyinmaakunnassaan? Päävalmentaja Ismo Tuominen totesi Hurmos-voiton jälkeen, että ”tehtävä suoritettu”. Viimeiseen peliin tuskin mitään suurta teemaa asetetaan ja luultavasti kaikki Joensuuhun matkaavat pelaajat saavat peliaikaa. Rento peli on ankoilla edessä ja Joensuusta on keveä palata, kun sarjapaikka on varmistettu tyylillä. Paluumatkalla Spotify-palvelusta soi Jaakko Tepon Hilma ja Onni. ”Miksi Hilman vei multa Onni, Laukkanen kylän ravattisonni, hajanaisten kenkies lotinaa, navetalta kuule nyt en”.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.