Akaa Volley tyly vieras ankkojen juhlaottelussa

1 – 3 (25-21,19-25,15-25, 21-25)

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaan Ducks kohtasi sunnuntaina 20. lokakuuta kotikentällään toistamiseen Akaa Volleyn. Ottelu oli Korson Vedon 85-vuotis juhlaottelu, jota paikalle Lumoon oli tullut seuraamaan 489 katsojaa. Otteluisäntänä oli Jokioisten Maanrakennus.

Akaa Volley vei ottelun erin 1-3, kuten myös kauden ensimmäisen ottelun Lumossa. Juhlaottelun ensimmäisessä erässä kotijoukkue oli kuitenkin koko ajan askeleen edellä vieraita. Kapteeni Toni Kankaanpää pelasi taas tutulla paikallaan yleispelaajana ja keskitorjuja Lauri Lehtonenkin oli taas mukana Ducksin aloituskokoonpanossa.

Kun hakkuri Bojan Strugar onnistui pelissään heti erän alusta alkaen ankkojen oli helppo työ pelata erä kotiin. Vieraat sortuivat syöttövirheisiin, eikä edes loppukiri Urpo Sivulan syöttövuorolla riittänyt tuomaan heitä mukaan voittotaisteluun.

Toinen erä alkoi tasaisissa merkeissä ja aina 10 pisteeseen mentiin tasatahtia. Sen jälkeen oli kotijoukkueen vuoro tehdä syöttövirheitä. Ja kun vieraat onnistuivat hyökkäyksillään saamaan Ducksin pelin sekaisin erä meni lopulta helpon tuntuisesti Akaa Volleylle.

Myönteistä ankkojen pelissä oli keskihyökkäysten ja etenkin Lauri Lehtosen onnistuminen.

Kolmannesta erästä ei ankkojen kannattajille jää paljon kerrottavaa. Akaa Volley oli parempi jokaisella osa-alueella ja johti miltei koko erän noin kymmenen pisteen turvin. Kalle Kattelus tuli erän lopussa kentälle Atte Kyrölän tilalle, mutta ei sekään erää ankoille pelastanut.

Neljäs erä näytti ensin jatkuvan siitä, mihin kolmas jäi. Akaalta onnistui kaikki, Ducksilta ei juuri mikään. Erän edetessä ankat kuitenkin löysivät pelivireensä ja Toni Kankaanpään, Lauri Lehtosen ja Atte Kyrölän johdolla Ducks tuli tilanteessa 18-20 jo kahden pisteen päähän. Taka-ajettavaa oli kuitenkin liikaa ja erä ja ottelu menivät vieraille.

Otteluisäntä Jokioisten Maanrakennus palkitsi ottelun parhaana pelaajana Vantaa Ducksista Lauri Lehtosen ja Akaa Volleysta ex-ankan Akseli Lankisen. PRO Liberoksi arvovaltainen raati valitsi Voitto Köykän.

LähiTapiola-pisteet

3 pistettä Akseli Lankinen

2 pistettä Eetu Pennanen

1 piste Lauri Lehtonen

Ottelun parhaat pistemiehet:

Vantaa Ducks:

Lauri Lehtonen 16/+14

Toni Kankaanpää 15/+11

Antti Vallin 6/+3

Akaa Volley:

Urpo Sivula 27/+18

Eetu Pennanen 13/+8

Enderwin Herrera 12/+6

Lehdistötilaisuuden kommentit

Lauri Lehtonen, Vantaa Ducks

”Pelimme oli aikamoista vuoristorataa läpi ottelun, ei ollut tasaisia otteita, eikä tämä peli näissä karkeloissa riitä. Itselläni peli tuntui hyvältä, mutta kun meillä vastaanotto petti niin hyökkäyskin alkoi sakkaamaan.

Valmentaja Juho Rajala, Vantaa Ducks

”Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä, toinen erä hävittiin sitten parin kiistanalaisen tuomion jälkeen. Hakkuripeli vastustajalla oli parempi, tilastot eivät valehtele. Tonin saaminen mukaan peliin oli iso asia henkisesti, vaikka Toni ei vielä huippukunnossa ole.

Akseli Lankinen, Akaa Volley

”Antoihan se lisäfiilistä pelata viimevuotista joukkuettani vastaan. Ensimmäisen erän jälkeen meidän peli lähti käyntiin ja peruspeli oli riittävällä tasolla voittoon kun saatiin syöttöpeli käyntiin. Akaan elämä maistuu hyvältä, siellä ihmisen on hyvä olla.

Valmentaja Oliver Lüütsepp, Akaa Volley

”Ducks aloitti hyvin, mutta luotin koko ajan siihen, että saamme oman pelimme käyntiin. Toisessa erässä teimme jo paljon vähemmän virheitä kuin ensimmäisessä. Kolmannessa erässä joukkue esitti kauden toistaiseksi parasta lentopalloa sellaista, mitä sen pitäisi aina olla.

Ottelun tilastot

Vantaa Ducks
Tiedotus/Katarina Koivisto

Posted in Vantaa Ducks and tagged .