Akaa-Volley toistamiseen Vantaa Ducksia vahvempi

Vantaa Ducks – Akaa Volley 1-3 (23-25, 23-25, 25-11, 22-25)

Akaa-Volley oli jo toista kertaa Vantaa Ducksia vahvempi, kun joukkueet kohtasivat lentopalloilun Mestaruusliigassa perjantaina 30. lokakuuta Korson Lumossa. Ottelu olisi voinut olla myös kahden kärkihakkurin mittelö. Ennen peliä Akaan Urpo Sivula oli tehtaillut jo 115 pistettä ja kotijoukkueen Joonas Jokela 110 pistettä. Kaksikko johtaa liigan pistetilastoa selvästi, mutta perjantaina kumpikaan ei pelannut koko ottelua.

Akaa aloitti pelin ilman Sivulaa, Joni Mikkosta ja edellisessä pelissä Kokkolan Tiikereitä vastaan loukkaantunutta Markus Kaurtoa. Pelin alku oli odottavaa puolin ja toisin ja Akaa oli alussa koko ajan askeleen Ducksia edellä. Erän puolessa välissä Lauri Lehtosen hieno torjuntapeli ja Joonas Jokelan hyökkäykset purivat ja ankat menivät 20-19 johtoon.

Kentälle tulivat Mikkonen ja Sivula, jotka hyökkäyspisteillä ja Mikkosen ässäsyötöllä käänsivät erän, joka päättyi vieraille 23-25.

Toisen erän alkupuolella ankoille sattui musta hetki. Akaan torjunta oli tehokas ja vieraat siirtyivät jo 6-11 johtoon. Ducksin valmentaja Juho Rajala otti tuomarin ratkaisusta tuohtuneena punaisen kortin tilanteessa 6-9. Ankkojen tehomieheksi toisessa erässä osoittautui Alek Rastamo, joka tilanteessa 11-16 tuli kentälle Joonas Jokelan paikalle hakkurikisi. Alek takoi vastustajan kenttään pallon toisensa jälkeen, mutta sekään ei auttanut. Erän viimeisteli vieraiden passari Markkus Keel, joka upotti eräpallon toisesta kosketuksesta ankkojen puolelle. Toinenkin erä vieraille 23-25.

Kolmanteen erään tuli kuin uudelleen syntynyt ankkalauma. Alek Rastamo jatkoi hakkurina ja pelasikin elämänsä pelin. Tommy Carmody puolestaan oli torjunnassa lähes ohittamaton. Akaa taas teki syöttövirheitä ja paljon muitakin virheitä, eikä edes Sivulan tulo kentälle tällä kertaa auttanut. Erä selvästi kotijoukkueelle 25-11.

Neljännessä erässäkin Ducks aloitti hienosti. Rastamon huippuvire jatkui ja myös Atte Kyrölä ja Kalle Kattelus saivat paljon onnistumisia. Tällä kertaa Akaan valmentaja Oliver Lüütsepp otti Joni Mikkosen kehiin jo tilanteessa 7-2 ja Mikkonen rutiinilla ja hyvillä suorituksilla auttoi Akaan hivuttautumaan ankkojen rinnalle ja lopulta ohi. Erä vieraille 22-25.

Katsojia Luomoon oli saapunut 146 henkilöä vallitsevissa poikkeusoloissa. Joukkueet eivät myöskään vaihtaneet ottelun aikana puolia.

Ottelun parhaina otteluisäntä AK Raudoitus Oy palkitsi Akaa Volleylta Aleksi Kaatrasalon ja Vantaa Duckista Alek Rastamon.

Lehdistötilaisuuden kommentit

Vantaa Ducks, Alek Rastamo: “Neljännessä erässä tuli tukehtuminen kun olisi pitänyt ratkaisupalloja tappaa. Olihan minulla pieniä paineita kun piti Jokelan suuria sappaita täyttää, mutta mielestäni suoriuduin hyvin. Vastustaja ei ehkä odottanut minulta yhtä paljon kuin ykköshakkurilta.”

Valmentaja Juho Rajala: ”Kahdessa ensimmäisessä erässä olimme vähän hermostuneita, onneksi vaihdot toivat piristystä peliin. Pelin ilme muuttui ja kentälle tulleet jätkät tartuttivat pelistä nauttimisen muihinkin pelaajiin. Tuntuu, että pelaamme nelosvaihteella, kun viitonen pitäisi nyt saada silmään. Oma punainen kortti oli turha, kortteja ei pidä ottaa.”

Akaa-Volley, Aleksi Kaatrasalo: “Oli monivaiheinen peli ja kolmannessa erässä tuli notkahdus meiltä. Onneksi saimme sen jälkeen oman pelimme kasaan, kokeneita kavereita tuli kentälle lopussa. Itse koen olevani hyvässä kunnossa vaikean kauden alun jälkeen.”

Valmentaja Oliver Lüütsepp: “Oli vaikea peli, alla oli torstainen peli, joka myös oli vaikea. Tarkoitus oli antaa Mikkosen ja Sivulan vähän levätä, mutta sitten oli pakko varmistaa kolme sarjapistettä. Olimme lopussa hyviä, sekä joukkueena että yksilötasolla. Nyt väsyttää, mutta iloitsen meidän illan pisteistä.”