VaLePa
Esko, Gyumer, Kaurto, Erik Sundberg, Peetu Mäkinen, Florian Ringseis L

Vantaa Ducks
Magyar,Szabo, Nurminen, Miro Määttänen, Vallin, Kaunisto, Ovaska L, Kankaanpää L

Vantaa Ducksin liigaporukka haastoi liigan suurimman ennakkosuosikin VaLePan teemanaan ennakkoluulottomuus ja rohkea peli. Valmentaja Iska Tuominen antoi joukkueelle ennen ottelua kehoituksen ja luvan hyökätä rohkeasti ja käyttää kesällä hankittua voimaa virheitä pelkäämättä. Joukkue otti neuvot haltuunsa ja haastajajoukkueen ei tarvinnut hävetä nimekästä vastustajaansa.

Rutinoitunut VaLePa sai lievän yliotteen nostaen aloitukset vierasjoukkuetta tehokkaammin, mutta Ducksin rohkeus ja voima verkkopelissä tasoittivat tilannetta. Torjuntapelissä Ducks vei ottelussa selvän voiton ja hyökkäysprosentit olivat tasavertaiset.  Kotijoukkueen kokenut joukkue kapellimestarinaan passari Mikko Esko oli selvä ennakkosuosikki Vexve Areenalle astuessa.

Ensimmäinen erä pelattiin kokonaisuudessaan kotijoukkue VaLePan lievässä johdossa, Miro Määttänen säikytteli sastamalalaisyleisöä kaventamalla erän loppupuolella parilla ässäsyötöllä tilanteen yhten pisteeseen. Kotijoukkueen kokeneet Mikko Esko ja Urpo Sivula palauttivat tilanteen kotijoukkueelle edullisemmaksi ja erän lopussa Ducks lahjoitti muutamalla virheellä erän VaLePalle numeroin 25-19.

Toinen erä oli tasaista vääntöä vuorovedolla loppuun saakka. Ducksilla oli erän lopussa kaksi eräpalloa, mutta VaLePan pari torjuntaa käänsivät eräpallotilanteen kotijoukkueelle ja jatkopalloilla tilanteessa 26-25 Ducksin lievä rajarikko hyökkäyksessä päätti erän kotijoukkueelle numeroin 27-25.

Kolmas erä alkoi tasaisissa merkeissä, mutta kotijoukkue siirtyi ennen erän puolta väliä jo viiden pisteen karkumatkalle Ducksin tuskaillessa aloitusten noston kanssa. Tappiotilanteesta 11-6 Ducks hivuttautui tasatilanteeseen 14-14. Passari Bálint Magyar pelasi rohkeasti keskeltä huonommistakin nostoista ja Alpár Szabó hyökkäsi ja torjui tehokkaasti. Yli puoli tuntia kestäneen erän loppupuoli mentiin vuorovedolla jatkopalloille ja Ducks onnistui voittamaan viidennen eräpallonsa Miro Määttäsen torjuessa VaLePan hyökkäyksen. VaLePalla oli erän loppupuolella kaksi ottelupalloa,  mutta sinnikäs Ducks käänsi lopulta erän vierasjoukkueelle numeroin 28-30. Kentälle ennen erän puolta väliä tullut Marko Määttänen toi terävyyttä hyökkäyspeliin ja veljekset Määttänen vastasivat pääosin Ducksin hyökkäyspisteistä.  Viihdyttävässä erässä oli monta erittäin pitkää taistelupalloa, asiantuntevan sastamalalaisyleisön arvostaessa myös vierasjoukkueen hienoja suorituksia.

Neljännessä erässä rutinoitunut kotijoukkue karkasi heti erän alussa selvään johtotilanteeseen ja Ducks ei pystynyt uhkaamaan selvää ennakkosuosikkia.

VaLepan konkariosaston Olli Kunnari oli väliaikaisesti joukkueenjohtajana ja ei osallistunut peliin. Vantaa Ducksin konkariosaston ainoa edustaja Toni Kankaanpää vieraili ottelun kahdessa erässä takakentällä liberon roolissa. Kankaanpäätä yleispelaajaosastolla kolmessa erässä tuurannut nuori kolossi Juho Kaunisto petrasi komeasti liigaennätystään tekemällä 10 (+6) pistettä, sisältäen kolme komeata torjuntaa. Miro Määttänen säväytti yleisöä pomminkovilla syötöillä ja lyönneillä. Unkarilaiskaksikko Magyar-Szabó hyökkäsi rohkeasti keskeltä ja torjuntaspesialisti Szabó jatkoi perinteitään ottamalla neljä koppia. Nelieräinen ottelu kesti yli kaksi tuntia ja päättyi kotijoukkueen voittoon numeroin 3-1 (25-19, 27-25, 28-30, 25-19).

LähiTapiola pisteet:
3 Mikko Esko
2 Balint Magyar
1 Erik Sundberg

VaLePa: Sivula 21/+14,Sundberg 18/+8,Mäkinen 13/+4, Kaurto 9/+4, Esko 8/+5
Vantaa Ducks: Miro Määttänen 22/+10, Vallin 12/+5, Szabo 11/+6, Kaunisto 10/+6, Marko Määttänen 7/+1

Katsojia: 734

Parhaina palkittiin VaLePa Urpo Sivula, Vantaa Ducks Miro Määttänen

VaLePa, Sami Kurttila: Parempi startti kuin viime vuonna. Ensimmäisen pelin ongelmia oli havaittavissa. Otteluun oli tietysti isot odotukset. Rentouden kautta omalle tasolle, mutta siihen ei ihan päästy. Potentiaalia on paljon parempaan, mutta kärsimättömyys kostautui monissa palloissa. Huomenna palautellaan ja maanantaina jatketaan fysiikalla ja keskiviikkona vastassa loimu.

VaLePa, Upi Sivula: Odotukset kauden alkuun oli kovat. Hermostunut  alku koko joukkueelta, mutta kolme pinnaa niin siihen voi olla tyytyväinen. Olen ihan tyytyväinen omaan peliin. Kunto on ihan hyvä ja kauden lopussa toivottavasti parempi

Ducks, Iska Tuominen: Ensimmäinen peli on ensimmäinen peli. Paljon mielenkiintoisia palloja. VaLePa oli 2. erässä Upin verran parempi ja kolmannessa oli meillä myös hyvä meno. Mukava aloittaa pelit viimekauden mitalisteja vastaan.

Ducks, Miro Määttänen: Oma peli oli vaihtelevaa. Teemana oli hyvä energia ja antaa kättä huonoistakin palloista. Välillä tuli virheitä ja välillä pinnoja. Omana tavoitteena on mennä eteenpäin, mutta suurimmat tavoitteet joukkueen menestymisessä.

Seuraava ottelu pelataan heti perään sunnuntaina 24.9. klo 17.00 Lumossa ja vastaan asettuu viime vuoden hopeajoukkue Hurrikaani Loimaa. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan!