Vantaa Ducks melkein kaatoi mestarijoukkue VaLePan

2 – 3 (21 – 25, 25 – 22, 25 – 21, 18 – 25,12 – 15)

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducks sai vieraakseen eurooppalaisia huippuotteluita pelanneen VaLePan. VaLePa on myös viime vuoden mestari ja johtaa tälläkin hetkellä Mestaruusliigaa.  Yleisöä oli ankkaparvea tullut kannustamaan Lumon kaislikkoon uskolliset 380 katsojaa. Otteluisäntinä olivat kaksikkona RI-Plan Oy ja KRS-Putki Oy. Ottelu tarjosi viihdettä ja vaarallisia tilanteita koko rahan edestä. Ducks laittoi viidennessäkin erässä VaLePan ahtaalle, mutta mestarijoukkue väänsi tarvittavat kaksi pistettä ja jätti yhden, mutta sitäkin tärkeämmän pisteen Korsoon liitettäväksi Mestaruusliigan sarjataulukkoon.

Ensimmäisessä mentiin tasaisissa merkeissä tilanteeseen 11 – 11. Sitten pari harmittavaa virhettä ankoilta ja VaLePa nykäisi kahden pisteen eron. Tekniselle mentiin tilanteessa 12 – 14. Molemmat joukkueet olivat liikkeellä ykköskuusikoilla. Miro Määttäsen runtattua nelospaikan iskunsa omalle puolelle rättiin otti päävalmentaja Ismo Tuominen ankkojen erän ensimmäisen aikalisän tilanteessa 12 – 15. Sitten Sivula jatkoi syöttöruudussa kovia pommejaan ja tilanne oli jo 12 – 16. Tilanteessa 16 – 20 otti Tuominen toisen aikalisänsä. Miro Määttäsen syötettyä päätyrajasta pitkäksi meni erä vieraille 21 – 25.

Toisessa erässä kotijoukkue aloitti vahvasti tilanteeseen 4 – 1. Sitten vieraat kiihdyttivät ja Kaurto torjui kolme hyökkäystä ja Tuominen otti aikalisän tilanteessa 5 – 7. Miro Määttäsen syötettyä ässän joutui VaLePan päävalmentaja ottamaan aikalisän tilanteessa 12 – 10. Carmodyn syötettyä verkkoon tekniselle mentiin ankkojen johtaessa 14 – 12. Carmodyn kauhottua paterinsa verkkoon otti Kurttila erän toisen aikalisänsä tilanteessa 20 – 17. Lempäälän pyöveli Anssi Vesanen tuli Kaurton tilalle ja päätti keskeltä terävästi. Tuominen otti sen jälkeen aikalisän tilanteessa 23 – 19. VaLePa tuli jo iholle tilanteessa 23 – 22 vaikka kotijoukkue johti jo 23 – 18. Erä lopulta helposti ankoille, mutta toki kovan väännön jälkeen Vantaa Ducksille lukemin 25 – 22.

Kolmanteen erään vieraat tulivat kuin Äetsän tykin suusta. Pian tilanne oli 3 – 7 ja Tuominen oli pakotettu ottamaan aikalisän. Keskipelaaminen takkusi ja Rissasen lyötyä kaksi kertaa leveäksi otti Tuominen erän toisen aikalisänsä tilanteessa 4 – 10. Külaotsin syöttöputkella noustiin jo tilanteeseen 7 -10 ja se riitti Kurttilalle, aikalisä. Külaots oli vireessä ja pukkasi ässän Ringseisin nyrkeistä ja tilanteen 9 – 10. Kurttila otti nyt jo toisen aikalisänsä. Sivulan torjuttua Kankaanpään nelospaikalle, niin mentiin aikalisälle tilanteessa 11 – 14. Ankat nousivat Kankaanpään syöttövuorolla jo 19 – 17. Sivula myös vaihtui Vesaseen. Sivula tuli takaisin, mutta mikään ei auttanut. Pelissä nähtiin koko kauden pisin pallo, joka päättyi Ducksin voittoon. Erä lopulta upeasti ja selkein numeroin 25 – 21. Oliko Suomen Friedrichafen leipomassa lauantaille yllätystä?

Neljänteen erään Kunnari vaihtui Suihkoseen ja Sivula Vesaseen. Erä meni tasaisesti tilanteeseen 7 – 7. Sitten Eskon syöttövuorolla vieraat nykäisivät ja tilanteessa 7 – 10 otti Tuominen erän ensimmäisen aikalisän. Esko jatkoi edelleen syöttöruudussa ja Ducksin vastaanotto hajosi. Tuominen otti jälleen aikalisän tilanteessa 7 – 12. Tekniselle mentiin vieraiden johtaessa 8 – 14. Vallin, Kyrölä ja Marko Määttänen korvasivat erän puolen välin jälkeen Külaotsin, Kankaanpään ja Miro Määttäsen. Vieraat menivät varmasti viiden pisteen johdossa kohti erävoittoa. Deliukin tuli Magyarin tilalle erän lopussa. Erä lopulta helposti sastamalalaisille lukemin 18 – 25.

Viides erä lähti VaLePan tahtiin. Tuominen otti aikalisän tilanteessa 1 – 4. Miro Määttäsen tapettua pallon pystyyn ja tilanteeksi 6 – 7 oli Kurttilan vuoro ottaa aikalisä. Suihkosen lyötyä torjunnan kautta pisteen otti Tuominen erän toisen aikalisän tilanteessa 6 – 9. Kankaanpään painettua vastapallon Carmodyn liikavarpaan kautta maisemaan otti Kurttilan erän toisen aikalisänsä tilanteessa 9 – 10. Erässä oli ankoilla hetkensä, mutta Sundberg painaa pallon rataan ja vierasjoukkue vie erän 12 – 15 ja koko ottelun erin 2 – 3.

Otteluisännät RI-Plan Oy ja KRS-Putki Oy palkitsivat ottelun parhaana pelaajana Vantaa Ducksista Miro Määttäsen ja VaLePasta Mikko Eskon

LähiTapiolapisteet

3 pistettä Mikko Esko, VaLePa

2 pistettä Miro Määttänen, Vantaa Ducks

1 piste Karl Külaots, Vantaa Ducks

Ottelun parhaat pistemiehet:

Vantaa Ducks: Miro Määttänen 26/+13, Karl Külaots  19/+17, Toni Kankaanpää 11/-2

VaLePa: Erik Sundberg 16/+14, Markus Kaurto 13/+13, Sivula 11/-2

Lehdistötilaisuuden kommentit:

Yleispelaaja Toni Kankaanpää, Vantaa Ducks

”Meidän intensiteetti laski neljännessä erässä. Kolmannen erän lopussa ainakin minulle syke nousi jo äärimmilleen. Neljännessä vastaanotto meillä alkoi lipsua ja vieraiden vaihtopelaajat muutti pelin kulun”.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

”Puolustuksen jälkeiset hyökkäykset voitettiin tänään ja se on hyvin VaLePaa vastaan. Paljon on käytetty tällä viikolla aikaan ja käyty läpi miten vältetään Raision järkyttävä kolmannen erän loppu. Tänään se oppi näkyi. Pukukopissa luki taululla: Voittoa lähdetään hakemaan. Voittoa ei tullut, mutta vielä viidennen erän loppupuolilla oli meidän tilaisuus. Mutta VaLePa oli tänään parempi”.

Passari Mikko Esko, VaLePa

”Oli tosi kova vääntö ja Määttästä ei saatu millään kuriin. Ducks paransi pitkin ottelua ja me huononnettiin. Vaihdosta tuli onneksi uutta energiaa ja sitten hoidettiinkin matsi kotiin”.

Päävalmentaja Sami Kurttila, VaLePa

”Odotettiin tiukkaa vääntöä. Meidän peli oli jaksottaista ja matka painoi eikä keskittyminen oikein pysynyt. Olen tyytyväinen voittoon ja siihen että kukaan ei kuollut. Kaurtolla ei tosiaankaan mennyt nilkka. Taisi kaikki krampata otsan ja kantapään välillä”.