Vantaa Ducks haastoi VaLePan puolivälierissä Sastamalassa

Aloituskokoonpanot
Esko, Carmody, Kaurto, Sundberg, Kunnari, Sivula, Ringseis L
Magyar, Szabo, Nurminen, Kankaanpää, Mi Määttänen, Külaots, Hyvärinen L

Vantaa Ducksin puolivälierä Sastamalassa alkoi terävästi ja VaLepa joutui ensimmäisessä erässä takaa-ajajan rooliin Ducksin karatessa erän puolen välin tienoilla jo selvään johtoon. Ducks onnistui hankalilla syötöillä ohjaamaan VaLePan hyökkäykset torjunnan ja vaimennuksien ulottuville, ja karkasi suurimpaan johtoon tilanteessa 9-16. VaLePa pääsi vähitellen peliin mukaan ja oli pisteen taka-ajomatkalla tilanteessa 20-21. Ducks pääsi eräpallotilanteeseen numeroissa 21-24, mutta Tommy Carmodyn hyökkäyspisteen jälkeen hän siirtyi vaihtopenkille ja syöttämään tuli Arttu Lehtimäki. Ducksin kolme eräpalloa sisältänyt loppuerä muuttui painajaiseksi Lehtimäen viihtyessä syöttöruudussa erän loppuun saakka. Peli tasoittui tilanteeseen 24-24 pitkän pallorallin jälkeen ja Erik Sundbergin hyökkäys ja Markus Kaurton torjunta päättivät erän VaLepalle pisten 26-24. Ducksille erässä kaksi torjuntaa ja yksi hyökkäyspiste kotijoukkuetta enemmän, virheettömämmin syöttänyt ja pari hyökkäysvirhettä vähemmän tehnyt kotijoukkue kovan loppukirin ansiosta erävoittoon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toisen erän alussa Valepa karkasi muutaman pisteen johtoon ja tämän jälkeen peli jatkui vuorovedolla erän loppuun saakka. Hyökkäyspisteet erässä tasan 14-14, mutta Ducksin syöttövirheet antoivat kotijoukkueelle eväitä pitää erän alussa saavutettu johto helposti. Erän puolessa välissä nähtiin kaksi todella pitkää ja mahtavia puolustuksia sisältänyttä pallorallia, Ducksin kannalta valitettavasti molemmat päätyivät kotijoukkueen voittoon. Erä päättyi Olli kunnarin ässällä numeroihin 25-20.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kolmas erä alkoi lievässä Ducksin johdossa ja VaLepa pääsi tasoittamaan tilanteen numeroissa 12-12. Vierasjoukkueen johtotilanteessa 11-12 Ducksin syöttövirhe ja Kaurto jatkoi syöttöruudussa verkon toisella puolella VaLePan johtoon 15-12. Ducks hyökkäsi tilanteeksi 15-13, mutta seuranneen Ducksin syöttövirheen jälkeen Mikko Esko jatkoi syöttövuoroaan tilanteeseen 20-13.  Seuraavan voitetun pallon jälkeen Ducks antoi jälleen avaimet kotijoukkueelle kolmannella perättäisellä syöttövirheellä. Kolmannen erän peli verkolla oli edelleen tasaista, mutta Ducks sekoitti pelinsä  seitsemällä syöttövirheellä, joista neljä tuli erän lopussa peräkkäin. VaLePa kiitti ja kuittasi erän numeroin 25-17.   Koko ottelunhyökkäyspisteet 39-39, torjunnat Ducksille 4-3, kokonaispisteet VaLePalle 48-46 ja syöttövirheet Ducksille 16-7. Vastaanotto VaLePa 65%, Ducks 43%. Hyökkäys VaLePa 51%, Ducks 49%.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ducksin päävalmentaja Ismo Tuominen:

– Päivän teemana oli voittaa peli. Alku oli hyvä. Syötettiin rohkeasti, mutta ei saatu ensimmäistä erää ratkaistua.

Ducksin Karl Külaots:

– Ensimmäisessä erässä oli useampikin paikka ratkaista, mutta ei onnistuttu. Hyökkäyspeli ok, mutta torjunnassa on parannettavaa itsellä ja koko joukkueella.

VaLePan päävalmentaja Sami Kurttila:

– Tyylipisteitä ei jaeta. Tyytyväinen voi olla syöttö- ja vastaanottopeliin.

VaLePan Erik Sundberg:

– Peli tuntui hyvältä. Ducks tuli peliin hyvin valmistautuneena, joka näkyi erityisesti ensimmäisessä erässä.

VaLePa – Vantaa Ducks 3-0 (26-24, 25-20, 25-17)

VaLePa: Sundberg 10/+7,Sivula 10/+2,Kunnari 8/+2
Vantaa Ducks: Kulaots 13/+10,Kankaanpää 10/+2,Szabo 7/+4

Parhaat pelaajat

VaLePa Erik Sundberg
Vantaa Ducks Karl Külaots

Ottelutilasto

Ottelusarja jatkuu Vantaa Energia Areenalla 15.3. klo 18.30 ja sunnuntaina 18.3. Vexve Areenalla klo 17.00.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Esa Parviainen

 

 

 

Posted in Uncategorized.