Tekeekö Vantaa Ducks maailman kahdeksannen ihmeen?

Lentopalloilun Mestaruusliigassa meno paranee. Vantaan Korson Lumo-hallissa pelataan lauantaina 3.2. klo 17.00 historiallinen kamppailu. Uudenmaan lentopalloilun lippulaiva Vantaa Ducks kohtaa Pohjois-Savon voitosta voittoon jylläävän menestystarinan, Sampo Volleyn. Ankkaparvelle on tarjolla mahdollisuus tehdä ihmeteko, joka ei ole aiemmin maailman historiassa nähnyt päivänvaloa. Aiemmin Korson Veto ja nykyään Vantaa Ducks ei ole koskaan joukkueen liigahistoriassa voittanut Sampoa. Lauantaina tähän on tarjolla toistaiseksi viimeinen ja ainutkertainen mahdollisuus. Sampo Volley katoaa tämän kauden jälkeen maailmankartalta ja yhdistyy LEKA Volleyn kanssa Savo Volleyksi, joka jatkaa liigassa kaudesta 2018 – 2019 eteenpäin. Ennakkosuosikki lauantain peliin on ehdottomasti Sampo Volley, joka on tällä hetkellä sarjassa neljäntenä.  Sampo Volley murskasi edellisessä pelissään LEKA Volleyn savolaisiksi muruiksi, joten olisi todellakin maailman kahdeksas ihme, mikäli Vantaa Ducks kykenisi viimein kaatamaan savolaisen lentopalloylpeyden.

Sampo Volleyn päävalmentajana on Timo ”Dole” Tolvanen, joka ei halua eikä toivo mitään maailmanluokan ihmeitä vastustajaltaan. Tolvasella on laittaa kentälle toinen toistaan taitavampia jässiköitä. Passarivelhona häärii Petteri Penttinen, joten ainakaan passeihin ei joukkue kaadu. Liberona on ihmisenäkin mutkaton Aleksi Mutka, tontillaan ehdotonta kotimaista kärkeä. Yleispelaajista on syytä nostaa esiin pallontappaja jo eläessään, Andrus Raadik. Kuusikon vakiokeskipelaajat Aleksi Kaatrasalo ja Mikko Väliaho aiheuttavat jo syöttöruutuun mennessä hikikarpaloita vastustajan hihahemmoille. Hakkurin paikalle voi Tolvanen heittää kaksi kylmäpäistä Mikasan kiusaajaa, Eetu Häyrisen ja Timo Leikkaan. Oma lukunsa Lumon hornankattilassa on savolainen kannattajajoukko. Sampon kannattajat eivät halua olla todistamassa mitään maailmanluokan ihmeitä, vaan haluavat nähdä oman suosikkinsa kurittavan ankkaparvea niin, että höyhenet pöllyävät.

Aseettomana Vantaa Ducks ei lauantain peliin lähde. Viimeiset kuusi peliä ovat olleet todellista pistejahtia ja ankat ovat vakiinnuttaneet paikkansa sarjan kahdeksantena joukkueena. Keskiviikkona Ducksin tyrmättäväksi joutui Akaa Volley. Päävalmentaja Ismo Tuominen on saanut viritettyä joukkueensa kovaan iskuun. Ankat lähtevät päättäväisellä mielellä kohtamaan kuuluisan vastustajansa. Kauden myötä on vastaanottopeli varmistunut. Passariguru Bálint Magyar on näin päässyt näyttämään koko osaamisarsenaalinsa. Ankkafanit ovat saaneet viime peleissä todistaa todellista hyökkäysilotulitusta, jossa pallolle ovat antaneet kyytiä koko Ducksin tykistö. Torjunta- ja puolustuspelaaminen ovat keskiössä lauantainakin. Näissä pelin osa-alueissa on kotijoukkue edennyt viime otteluissaan. Sampolaisten lähettämät marjat koetetaan poimia Lumon mättäiltä Mikasa kerrallaan.

Maailman kahdeksannen ihmeen yrityksen jälkeen Ducksilla on edessä jälleen ns. kuuden sarjapisteen ottelu Raision Loimua vastaan Kerttulassa sunnuntaina 11.2. klo 17.00

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Uncategorized.