Sampo kukisti Vantaa Ducksin kolmannenkymmenenkuudennen kerran

0 – 3 (16–25, 17–25, 22-25)

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducksilla oli juhlapäivä, vastassa aina mieluisa pohjoissavolainen legenda Sampo Volley. Sampo esiintyi viimeistä kertaa tällä nimellä Lumossa. Yleisöä oli Lumon hornankattilaan tullut ilahduttavasti 406 katsojaa. Kahvitauolla kuului sujuvaa suomea ja savvoo ja suomi-savo-korso sanakirja oli kovassa käytössä. Otteluisäntänä oli Delete. TUL:n lentopallojaoston päätöksellä kukitettiin vuoden parhaana lentopalloilijana Vantaa Ducksin yleispelaaja Miro Määttänen. Tämä jäikin kotijoukkueen harvaksi ilouutiseksi. Sampo esiintyi erittäin vakuuttavasti ja oli tyylikkään tyly vierailija. Kotijoukkue ei saanut missään vaiheessa viime ottelujen ankkamaista kiihkoa päälle. Koko peli savolaiseen viiltävään tyyliin 0 – 3 Sampo Volleylle.

Ensimmäisessä mentiin tilanteeseen 2 – 6, johon mennessä Sampo oli tehnyt Ducksin molemmat pisteet. Tämä riitti ankkojen päävalmentaja Tuomiselle ja hän otti aikalisän. Raadikin syötettyä ässän Tuominen otti toisen aikalisän tilanteessa 6 – 10. Erän alun kaikki pitkät taistelupallot kääntyivät Sampolle kuten seuraavakin Ville Heiskasen jujuun päättynyt pallo. Syöttö oli myös Sampolla vahva. Tekniselle mentiin Kaatrasalon pommin jälkeen tilanteessa 8 – 14. Hankalassa pallon hakutilanteessa Miro Määttänen loukkasi itseään ja tilalle tuli Atte Kyrölä. Nyt eivät tähdet tuikkineet ankkojen suuntaan. Erä lurahti helposti Sampolle lukemin 16 – 25.

Toisessa erässä Miro Määttänen palasi heti erän alussa peliin, joten selvittiin säikähdyksellä. Tilanteeseen 5 – 5 mentiin tasoihin, mutta sitten Kaatrasalon syöttövuorolla Sampo nykäisi. Tilanteessa 5 – 9 Tuominen sai tarpeekseen ja otti erän ensimmäisen aikalisänsä. Hakkuripeli ei kulkenut ja Külaots vaihtui Valliniin. Raadikin onnistuneen kuutospaikan hyökkäyksen jälkeen otti Tuominen erän toisen aikalisänsä tilanteessa 6 – 12. Tekniselle mentiin tilanteessa 9 – 14. Savolainen kissa ja hiiri leikki jatkui ja Kankaanpääkin vaihtui Kyrölään. Ankat vain eivät saaneet peliään auki ja sampolaiset tulivat koko rintamalla. Erä lopulta helposti vieraille 17 – 25.

Kolmanteen erää ankkojen hakkuriksi tuli Atte Kyrölä. Kyrölältä on nyt enää koittamatta keskipelaajan ja passarin tontit. Nyt ankat saivat jo hajua pelistä, joka etenikin tasaisesti. Tekniselle mentiin Kankaanpään syötettyä leveäksi numeroissa 13 – 14. Tuominen otti aikalisän tilanteessa 14 – 16. Raadikin lyötyä nelospaikan savolaisvirolaisen pommin lattiaan otti Tuominen aikalisän tilanteessa 19 – 20. Mikään ei auttanut ja Sampo vei kovalla asenteella ja kovilla suorituksilla erän lopun numeroin 22 – 25. Koko ottelu täysin ansaitusti lukemin 0 – 3 Savon ylpeydelle.

Otteluisäntä Delete palkitsi ottelun parhaana pelaajana Vantaa Ducksista Miro Määttäsen ja Sampo Volleysta Eetu.Häyrisen.

 

LähiTapiolapisteet

3 pistettä Eetu Häyrinen, Sampo Volley

2 pistettä Andrus Raadik, Sampo Volley

1 piste Aleksi Mutka, Sampo Volley

Ottelun parhaat pistemiehet:

Vantaa Ducks: Miro Määttänen 13/+9, Alpár Szabo 6/+5, Toni Kankaanpää 6/-3

Sampo Volley: Andrus Raadik 18/+13, Eetu Häyrinen 16/+10, Aleksi Kaatrasalo 8/+8

Lehdistötilaisuuden kommentit:

Yleispelaaja Miro Määttänen, Vantaa Ducks

”Meiltä väsynyt esitys. Sampolta kova esitys. Me vain pyöriteltiin palloa vastustajan puolelle”.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

”Sampo oli paljon parempi. Kyllä vähän tuntui kolmas peli seitsemään päivään. Toni Kankaanpää totesi hyvin pitkällä tauolla pukuhuoneessa, että vaikka kuinka yritämme, niin ei vaan lähde. Meille tuli raja vastaan. Atte Kyrölä on mukava mies ja otettiin kolmanteen erään hakkuriksi”.

Hakkuri Eetu Häyrinen, Sampo Volley

”Oli meiltä kova esitys. Vastaanotto nousi meiltä hyvin ja sen jälkeen pelaaminen oli helppoa. Meillä on hyvä henki joukkueessa ja se näkyy myös kentällä”.

Päävalmentaja Timo ”Dole” Tolvanen

”Aika isolla luki meidän taululla pukuhuoneessa Ducksin vaarallisuus, että olisimme varmasti valmiina. Keskipelaaminen pysyi hyvin mukana. Meillä kaikki onnistuivat tänään. Ja ei Miron lyönnit miltään pyörittelyiltä näyttäneet ainakaan minun mielestä”.

Ottelutilasto

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

 

Posted in Uncategorized.