Sammuttavatko ankat Loimun?

Lentopalloilun Mestaruusliiga jatkuu Vantaan Korson Lumo-hallissa lauantaina 28.10. klo 17.00. Vantaa Ducks saa vastaansa jo kolmannen kerran kuukauden aikana Raision Loimun. Kaksi aiempaa ottelua Loimu on voittanut. Kotijoukkueen teemana on ollut kahdessa aiemmassa pelissä kurssin kääntäminen. Nyt ankkojen on sammutettava Loimun loimu, mikäli halutaan kartuttaa kovinkin laihaa pistepussia. Raisiolaiset ovat sarjassa kuudentena yhdeksällä pisteellä. Kotijoukkue on yhdeksästä ottelusta saalistanut vasta yhden pisteen. Se tuli viime lauantaina 2 – 3 kotitappiosta LEKA Volleyta vastaan. Raision Loimu on taas kulkenut voittoputkessa ja Ducksin päänahan lisäksi se on kaatanut Iskun vieraissa ja Tiikerit kotona.

Raision Loimun päävalmentaja Christophe Achten on saanut Loimun pelin uomilleen. Rumputulta kuusikosta takoo Ossi Rumpunen, jonka paluu oranssipaitaan on ollut iso tekijä Loimun pelissä. Hakkuri Gino Naarden näyttää myös esimerkkiä miten roskapallot tapetaan. Passari Scott Fifer on kovan luokan pelimies kuten keskipelaaja Trent O´Dea. Keskipelaaja Tuomas Koppanen on torjuntatilaston kärkipaikalla ja libero Ville Sihvonen on mies pelipaikallaan.  Loimu-ikoni Ossi Rumpunen toki tuurasi Tiikerit-matsissa sairaslistalle joutunutta Sihvosta. Rumpusen Tiikerit-pelissä korvasi Tommi Siirilän veli Tuomas.

Vantaa Ducksin kauden 2017 – 2018 onnistumisen kannalta jokainen runkosarjan loppupeli on tärkeä. Loimu-peli on jo ankoille tämän kauden sarjassa kymmenes. LEKA-peli kuitenkin osoitti, että joukkueen kurssi on todellakin kääntymässä. Ankat eivät ole antaneet periksi. Lauantaina saattaakin Ducksin roihu sammuttaa Loimun. Peli on asettumassa uomilleen ja nyt vain haetaan kauden ensimmäistä voittoa. Vastaanottopeli on varmasti lauantaina avainasemassa, kun ankat kääntävät kurssia. Mikasa pitää saada kunnolla passarille, mikäli Loimun tiiliseinätorjunta halutaan ohittaa. Mestaruusliigassa jo yli tuhat pistettä saalistanut hakkuri Antti Vallin on kovassa vireessä ja varmasti janoaa moukarikädelleen ruokaa. Unkarilainen torjuntakone Alpár Szabó ei ole vielä päässyt parin kauden takaiseen torjuntaiskuun, mutta koppimäärän kasvua häneltä odottaa Lumon vaativa yleisö.

Loimu-pelin jälkeen jatketaan viikon kuluttua jälleen kotiottelulla. Lauantaina 4.11. otellaan Mestaruusliigan eläinkunnan herruudesta, kun ankkalauma kohtaa Tiikerit Kokkolasta. Ottelu alkaa klo 17.00.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Uncategorized.