Pisteet Ouluun taistelusta huolimatta

1-3 (25-21, 17-25, 17-25, 20-25)

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducks kohtasi lauantaina oululaisen Ettan Vantaan Korson Lumo-hallissa. Kauden aiemmissa kolmessa kohtaamisessa voitot olivat ankoille 2 – 1, mutta tällä kertaa Etta veti pidemmän korren. Mestaruussarjan häntäpaikkalla majaileva Ducks ei saanut helpotusta tilanteeseensa kun Etta vei mukanaan kolme pistettä pohjoiseen.

Etan päävalmentaja Olli Kuoksa totesi ennen ottelua, että Ducks on aina ollut vaikeasti voitettava kotonaan. Ensimmäinen erä menikin Duckseille 25-21. Joukkue pelasi pirteällä ilmeellä ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla.

Ankat torjuivat ja puolustivat hyvin, ja hyökkäyskin toimi. Atte Kyrölä sekä hyökkäsi että puolusti tehokkaasti, Juho Kauniston ottaessa muutaman makean torjunnan.Korson parketilla ensimmäistä kertaa esiintynyt brasilialaishakkuri Reynaldo Green Rogerskin onnistui päättämään pari näyttävää hyökkäystä.

Toinen erä meni selvästi oululaisille. Ankkojen syötön vastaanotto tökki aika ajoin ja oululaiset osasivat ottaa ankkojen hyökkäyksen tehokkaasti kiinni.

Kolmas erä jatkui siitä, mihin toinen päättyi. Erä ehti edetä jo tilanteeseen 0-5 kun kentälle Juho Kauniston tialle tullut ankkakapteeni Toni Kankaanpää avasi ankkojen pistetilin. Mutta eivät edes kapteenin onnistumiset riittäneet, erä selvästi vieraille 17-25. Etan puolustus toimi todella tehokkaasti.

Neljänteen erään tuli sisuuntunut ankkalauma. Erä oli alkuun tasainen tilanteeseen 8-8 saakka, mutta sen jälkeen Etta otti kaulaa, jota Ducks ei onnistunut kuromaan umpeen. Reynaldon iskiessä tilanteeseen 18-21 syntyi pieni toivon kipinä, mutta vieraat ottivat seuraavat kaksi pistettä ja erän numeroin 20-25.

Yleisöä oli Lumon lauteilla 325 katsojaa. Otteluisäntänä oli Sjöman.

Otteluisäntä Sjöman palkitsi Vantaa Ducksin parhaana pelaajana Atte Kyrölän ja Ettasta Antti Ronkaisen. PROLiberoksi arvovaltainen raati valitsi Anssi Hakalan.

LähiTapiolapisteet

3 pistettä Antti Ronkainen, Etta

2 pistettä Anssi Hakala, Etta

1 piste Lassi Jylhä, Etta

Parhaat pistemiehet

Vantaa Ducks: Atte Kyrölä 15/+8, Reynaldo Green Rogers 14/+5, Toni Kankaanpää 11/+7

Oulun Etta: Antti Ronkainen 22/+17, Joonas Jokela 17/+14, Eetu Pennanen 12/+9

Lehdistötilaisuuden kommentit:

Atte Kyrölä, Vantaa Ducks

”Vähän parannettiin verrattuna peliin Tiikereitä vastaan Kokkolassa. Nyt saimme sentään erän, mutta ei se vielä kamalan positiivista ole.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

”Ettan hyvä peli oli pääsyy meidän tappioon. Kaksi erää oli meidän heikkoutta, meiltä puuttuu selkeä johtaja joka sanoo, että pallot tänne ja ratkaisee pelit. Teimme liian paljon suoria virheitä hyvissä paikoissa. Liigassa sellaisista rankaistaan heti.

Antti Ronkainen, Etta

”Tämä oli meiltä hyvä peli sen ensimmäisen erän jälkeen. Sen erän jälkeen tämä oli varmasti meidän kauden paras vieraspeli. Kiva voittaa täällä, lähdimme nauttimaan pelistä.

Päävalmentaja Olli Kuoksa, Etta

”Tuntuu hyvältä, vaikka ensimmäisen erän jälkeen tuli vanhat peikot mieleen. Ottelun käänsi, että meillä on vaihtopenkillä nuoria pelaajia, jotka tuovat lisäarvoa peliin. Ei puhuttu ennen peliä pelillistä asioista, tiesimme, että pelin taso riittää Ducksia vastaan kun vastustajalla on ollut vaikeata ja itseluottamus ei ole kovin hyvä.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Katarina Koivisto

Posted in Uncategorized, Vantaa Ducks.