Hurrikaani puhalsi ankat kumoon

1 – 3 (28 – 26, 20 – 25, 17 – 25, 24 – 26)

Lentopalloilun Mestaruusliiga jatkui Lumon parrasvaloissa keskiviikkona 21.02. Mestaruusliigan kestomenestyjiin kuuluva Hurrikaani saapui tämän kauden kolmanteen liigakohtaamiseen vieraaksi. Aiemmat kohtaamiset olivat kääntyneet saviseudulta tulevien loimaalaisten voitoksi. Otteluisäntänä oli Normek ja yleisöä oli hiihtoloman riemuista huolimatta saapunut paikalle 338 katsojaa. Vantaa Ducks väänsi tahdonvoimalla ja Iso A:n eli Atte Rissasen torjunnalla ensimmäisen erän, mutta sitten mentiinkin Hurrikaanin tahdissa. Kolmas erä oli ns. yhtä maalia. Neljäs erä olisi ollut käännettävissä, mutta ratkaisuhetkillä Hurrikaani näytti voimansa.

Ensimmäinen erä oli tasaista alussa kuin Loimaan rehevät viljelysmaat. Tekniselle mentiin tilanteessa 13 – 14. Lauri Rantasta tuurasi tänään päävalmentajana Jukka Lehti. Hurrikaanilta oli poissa Matti Oivanen ja Dmitry Shestak. Päävalmentaja Ismo Tuominen otti aikalisän tilanteessa 22 – 22. Ennen Antti Ropposen syöttövuoroa otti Tuominen toisen aikalisänsä tilanteessa 24 – 24. Kankaanpään syötettyä ässän otti Hurrikaanin päävalmentaja Jukka Lehti aikalisän tilanteessa 27 – 26. Iso A eli Atte Rissanen torjui erän ankoille ja numerot tilastojen museoon lukemin 28 – 26.

Toisessa erässä mentiin jälleen aivan tasatahdissa tilanteeseen 12 -12. Sitten Hurrikaanilta pikku nykäisy ja Hurrikaanin passari Buculjevicin jujun jälkeen mentiin tekniselle tilanteessa 12 – 14. Buculjevicin vaikea syöttö ahdisti ankkoja ja Tuominen otti aikalisän 13 – 17 tilanteessa. Tomi Rumpusen onnistuneen hyökkäyksen jälkeen Tuominen otti erän toisen aikalisänsä tilanteessa 14 – 18. Kankaanpään onnistuneen jujuttavan hyökkäyksen jälkeen oli Lehti pakotettu ottamaan aikalisän tilanteessa 18 – 20. Buculjevic päättää erän jujuun ja lukemiin 20 – 25.

Kolmannen erän alussa Hurrikaanin myrsky yltyi hirmumyrskyn tasolle. Erä saman tien lukemissa 3 – 8 ja Tuominen otti aikalisän. Külaotsin tilalle tuli Vallin. Tonin ässä nosti tunnelmaa ja tilanteeksi 5 – 9. Tilanteessa 5 – 11 Kankaanpään tilalle tuli Atte Kyrölä. Peli ei vain auennut ankoilla ja tekniselle mentiin tilanteessa 6 – 14. Magyar vaihtui Deliuun tilanteessa 6 – 15. Tuominen otti erän toisen aikalisän tilanteessa 8 – 17. Deliun hyvällä syöttövuorolla Lehti otti varmuuden vuoksi aikalisän jo tilanteessa 13 – 20. Deliun syöttövuorolla noustiin jopa viiden pisteen päähän, mutta sitten Hurrikaani meni menojaan. Erä vieraille lukemin 17 – 25.

Neljäs erä ankkaparven osalta alkoi avauskuusikolla. Ankat saivat jälleen pelivireen päälle ja tekniselle mentiin kotijoukkueen johtaessa 14 – 13, kun Miro Määttänen torjui Antti Ropposen hyökkäyksen. Teknisen jälkeen Hurrikaani tiivisti torjuntaansa ja Tuominen oli pakotettu ottamaan aikalisän tilanteessa 14 – 15. Tasaisesti mentiin, mutta Hurrikaani tiivisti taas torjuntaansa ja tilanteessa 18 – 20 otti Tuominen erän toisen aikalisänsä. Määttäsen pommin jälkeen Lehti otti aikalisän tilanteessa 20 – 20. Lehti otti toisen aikalisän eräpallotilanteessa 24 – 23. Lopussa Hurrikaani näytti jälleen vahvuutensa ja Toiviaisen ollessa syöttöruudussa erä lopulta loimaalaisille lukemin 24 – 26 ja koko ottelu 1 – 3.

Otteluisäntä Normek palkitsi ottelun parhaana Vantaa Ducksista Toni Kankaanpään ja Hurrikaanista Maksim Buculjevicin.

LähiTapiolapisteet
3 pistettä Maksim Buculjevic, Hurrikaani
2 pistettä Jesse Mäntylä, Hurrikaani
1 piste Toni Kankaanpää, Vantaa Ducks

Ottelun parhaat pistemiehet:
Vantaa Ducks: Toni Kankaanpää 19/+8, Miro Määttänen 15/+6, Alpár Szabó 11/+11
Hurrikaani: Thomas Douglas-Powell 22/+13, Antti Ropponen 21/+12, Tomi Rumpunen 13/+9

 

Lehdistötilaisuuden kommentit

Toni Kankaanpää, Vantaa Ducks
”Meillä oli tänään ennen peliä kaikki avaimet käsissä niistää pisteitä. Me emme vain ratkaisuhetkillä olleet vahvasti hetkessä kiinni, läsnä. Saadaksemme pisteitä meidän energiataso ja tekemisen taso pitää olla korkealla”.

Päävalmentaja Ismo ”Iska” Tuominen, Vantaa Ducks
”Meillä oli tänään tilaisuus, mutta sitä ei käytetty. Koko ajan syötettiin sormille ja eri riittävän vahvaa leijaa. Heti kun saatiin syöttöä hihalle, niin saatiin Hurrikaanin peliä rikki. Kolmannessa erässä jäi energiamme koppiin”.

Maksim Buculjevic, Hurrikaani
”Meillä oli vaikea tilanne lähteä peliin. Keskeisiä pelaajia oli poissa ja vieläpä päävalmentaja Lauri Rantanenkin. Meiltä peli ei lähtenyt kunnolla käyntiin. Mutta varsinkin pitkän tauon jälkeen tulimme vahvasti, vaikka ankatkin pelasivat hyvin neljännen erän”.

Päävalmentaja Jukka ”Voittamaton” Lehti, Hurrikaani
”Hyökkäys toimi todella hyvin. Ensimmäisen erän häviö oli myös meistä kiinni. Ei oltu lopussa riittävän vahvoja. Vastaanotto oli tänään hyvä ja kokonaisuutena pelimme oli suht ehjää. Jokaisessa joukkueessa muuten pitäisi olla yksi Tapio Toiviainen”.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Uncategorized, Vantaa Ducks.